bugün

halife erdoğan çevresinde birleşmek ve baskıcı bir rejimle yaşamaya devam etmek şeklindedir.
bildiğiniz üzere islamcılar iktidarı ele aldıktan sonra akıllı bir şekilde rakip sermaye güçlerini karşılarına almadan, hatta desteklerini de alarak iktidarlarını pekiştirdiler. ırak savaşı öncesi abd'ye verilen sözlerle türkiye'De ılımlı islamcı siyasi bir yapı yeşertildi. ilk başlarda avrupa birliği hedefi ile liberal sol kullanışlı aptalların ideolojik meşruiyet alanı yaratan söylemlerini de kullandılar. 2010 referandumu ile artık iktidarlarını başkalarıyla paylaşmalarına gerek kalmadı. en son kendi içlerinde de akp-cemaat şeklinde ayrıştılar ve birbirlerini yemeye başladılar. cemaat politik anlamda tam yok edilmediyse de ekarte edilmiş sayılabilir. islamcıların güç aldıkları sermaya grupları bu sürede müthiş büyüdü. geniş bir islami orta sınıf oluştu. bu kesim etnik kürt sorunu konusunda yıkılmakta olan osmanlı'da bir süre çare olur mu diye başvurulan islamcılık akımının islam kardeşliği edebiyatını sürdürmeye devam ediyorlar. çok sığ bir anlayışla bu ciddi sorunu geçiştirmeye çalışıyorlar. kürt hareketine karşı içlerinde hizbullah dışarıda da ışid tarzı yapıları beslersek bu sorunu bastırırız diye düşünüyorlar.
halbuki ortada uluslaşmış, seküler bir ağırlığı olan bir kürt kitlesi var. 20. yy'ın başında çöken islam kardeşliği edebiyatı ile bu gidişatın durdurulması görüldüğü üzere mümkün olmadı. varmaları gereken nokta, türkler ile kürtlerin kardeşçe ayrılması. uluslararası anlamda da mümkün olan en ileri seviyede kardeş devletler olarak işbirliği yapmaları. islamcılar kurnazlıklarla bu sorunu çözmeye çalışıyorlar hala. bundan dolayı gerçek çözüm erteleniyor, sorunlar daha da derinleşiyor. bu anlayışın bir an önce tasfiye olması gerekiyor her iki halkın iyiliği için.
(bkz: türk yok kürt yok diyen sığ islamcı)
türkle kürdü birleştiren şey insan olmak ve akıldır. islam değil türkle kürdü türkleri veya kürtleri kendi içinde bile birleştiremiyor. arapları zaten birleştiremiyor. sürekli çatışıyorlar aralarında. dolayısıyla islamcılar artık gözlerini açmalı, realiteleri yokmuş gibi sayarak hareket etmemeliler.
islam, "türk yok kürt yok" demez. "herkesin bir ırkı vardır ve hiçbir ırk bir diğerinden üstün değildir" der. Ayrıca islam'a göre "Bütün müslümanlar kardeş; bütün insanlar soydaştır".
ver ver cumhuriyet yıkılacaksa ver bakış açısıdır.
dünde elele kolkola geziyorlardı bugünde elele kolkolalar.
sağlıklı bakmaları surprizdir.
sen türk olduğunu unut, sen de kürt olduğunu unut. hepimiz birleşelim arap' a hizmet edelim.
kısaca budur.
saf milliyetçiler bunu anlar belki.
hastalıklı bir bakış açısıdır. bu olayı şark kurnazlığı ile çözebileceğini sanan islamcılar maalesef halen var.
ümmetçilikten ibaret gelir. din bağıyla herşeyi çözebileceklerini sanırlar oysa kürt isyanları osmanlı döneminde de çıkmıştır. sorun dinsel değil tamamıyla etnik, siyasi ve ekonomiktir. ne yani şimdi marksist materyalist kürtçü pkk'yı islam kardeşliğiyle mi yola getireceksiniz? islam ile yola değil pkk'yı, irticacı şeyh sait'i bile getiremezsiniz. adam ben islamcıyım diyor ama devamında kürt islamcısıyım ve şer-i esaslara dayalı bir kürt devleti kuracağım diye de ekliyor. al bakalım çözebiliyor musun şimdi bunu?

geçen islamcılardan birini dinliyordum, adam kürt sorununu bile getirdi laikliğe bağladı ya, ben de bir şey demiyorum. yukarıda da bu yüzden osmanlı dedim. kürt isyanları osmanlı'nın son dönemlerinde de gayet çıkmıştı. hem de defalarca kez. sorunun cumhuriyetle, laiklikle, kurucu meclisin onlara özerklik sözü verip de daha sonra vazgeçmesiyle de alakası yok.
yavaş yavaş ayrılmanın hak olduğu, asıl kardeşliği birbirimizin devlet olarak statüsünü kabul ederek sağlayabileceğimizi kabul etmeye başlayan bakış açısıdır. nasıl azerbaycan'la ayrı devlet olsak da kardeş gibiyiz, kürtlerle de bu şekilde ilişkilerin devam etmesinin önünde bir engel yok. ille 90 yıllık statüko devam edecek derlerse, muhtemel etnik çatışmaların ve kayıpların mesulu bu fikri savunanlar olurlar. o zaman belki de yüzlerce yıllık sürecek bir husumet de ortaya çıkmış olacak.