bugün

üstelik bir de devrimcidir.
(bkz: ideoloji karmaşası yaşayan çocuk)
deniz gezmiş kemalist değildir. sadece aşırı kemalist kişilerin bu tarz kişileri sahiplenmesinden dolayı öyle zannedilmektedir. deniz gezmiş sadece sosyalisttir. ve söylemleri de eylemleri de hep bu yönde olmuştur.
bir nevi nazım hikmet karmaşası gibidir. ikisini de chp liler sahiplenmeye çalışmıyor mu ben en çok ona gülüyorum. ulan ikisine de idam cezası verin sonra arkasından ağıtlar yakın. oysa ikisi de atatürk ün kurduğu cumhuriyeti yıkma üzerine fikir geliştirmiş.
ha bak; aynı kafalar şimdi de fethullah gülen i sahipleniyor lan. bundan 30-40 yıl sonra feto da aynı nazım gibi naılır filan bu kafalar sayesinde.
Bir de sosyalist katıldı mı çorba olacaktır.
"Fikir özgürlüğünü ve anayasayı paravan yapanlar, önceleri Atatürkçü geçinirken, onun fikir ve şahsiyetinide küçük görmeye başladılar. Sadece Mustafa Kemal tarafını beyan ediyorlardı." şeklinde bir cümle mevcuttur. Bunu kesin olarak reddediyorum. Asla Kabul etmiyorum. Diğer yurtseverler de bunu kabul etmezler. Bu kasten tahrif edilmek isteniyor. Gerçekler örtülmek isteniyor. Bu cümle art niyetle hazırlanmıştır. Bu memlekette Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa, onlar da bizleriz, sahip çıkmayanlar da ortadadır. Anayasanın uygulanmasını isteyenler gene bizleriz, anayasayı uygulatmayan yavuz kimselerse hâlâ ortadadır. Ve o kişiler bugün bizim kellemizi istemektedirler."

deniz gezmiş in bu sözleriyle kanıtlanmıştır.
Kemalizmin veya atatürkçülüğün Ata'ile ilgili olmadığının kanıtıdır.

hem atatürkçü olacaksınız hemde Atanın kurduğu cumhuriyeti yıkıp sovyet rejimini ülkeye dayatacaksınız.

güzel kafa.!
Deniz gezmiş önceleri atatürkçü iken sonradan che guvera ve mao'dan etkilenerek sosyalist olmuştur.
sırf bu yüzden kemalist medyanın tanıtım yüzü olmuştur. kendisini asan kişi ortanın solu (türkçesi ulusalcı) olarak meydanlarda gezen nihat erim'dir.
hiçbir sosyalist mustafa kemal yürüşünü düzenlemez lan tepkisi verilen durum.
Kemalıst olan o degıldır aılesıdır o marksıst - lenınısttır.