bugün

entry'ler (1)

doktor ve diş hekimi farkları

Doktor doktora yapmış kişidir diğeri bir hekim. Tıp diş ve eczacılık fakülteleri öğrencileri yüksek lisans düzeyinden mezun olur yani uzmanlığını yapmamış bir hekim ya da diş hekimi dr ünvanını kullanamaz dt ünvanı diş hekimlerine mezun olduktan sonra tabip olduklarını belirtmek için verilir sanırım mesleki evrimsel bir olay(diş hekimliğinin tıbbın içinden çıkması farklılaşması ayrı bir bilim alanı olarak artması, mahalle dişçilerinden olayın hekimlik boyutuna evrilmesi halka indirgenmeye çalışması)
Biri ağız ve ağızla ilişkili olan dokuların hekimidir diğeri genel olarak insan vücudunun.
Diş hekimliği 5 yıldır Tıp 6yıl
Diş hekimliği öğrencileri özellikle son 2 senesinde sabah 8 akşam 5 çalışır sıkıştırılmış bir programı uygular yeri gelir 4 ve 5.sınıf arasında sadece 1 hafta tatil yapar . Tıp fakültesinde son senelerde vizitlerle uğraşır.
2 fakülte de çok zordur fakat iyi bir diş hekimliği fakültesi ortalama bir tıp fakültesinden çok daha zordur ve ortak alanlarda çok daha kaliteli bir eğitim verirken vasat tıp fakülteleri ancak pratisyen mezun edebilir.
Biri pratik ve teorik eğitimi verir, teorik kısmı tıp kadar ağır değildir diğeri teorik olarak güçlü eğitim verir.
Diş hekimliğinde en kıytırık tek dersten bile sene uzatılırken tıp fakültesinde böyle bir zorunluluk yoktur zaten komite sistemidir.
Bu iki alan birbirine çok yakındır ve birleşimi maxillofacial cerrahtır. Yani oral maxillofacial cerrahlar hem tıp hem diş hekimliği alanlarına tamamen hakim insanlardır.
Tıp hekimi çoğunlukla diş hekiminden daha az kazanır daha fazla saygı görür
Diş hekimi daha cana yakın biraz da çekinilendir