entry'ler (579)

yağlı boya

rönesans’tan günümüze kadar en çok uygulanan ve kabul görmüş resim tekniğidir. yağlı boya tekniği yapım sırasında kısmen hata kabul eden bir tekniktir. istenmeyen yerler sonradan düzeltilebilir.yapılan resimler uzun ömürlüdür.temizlik ve bakımı kolaydır. yağ (bezir yağı) ve toz boyaların karışımıyla yapılmış boyalara yağlı boya denir. bu karışımın içine katılan diğer maddeler boyanın kalitesini belirlemektedir. yağlı boyada aranan başta gelen özelliklerden biri renklerin solmaması, diğeri, üzerinde kabuk yapmadan kurumasıdır. yağlı boya tekniğinde iyi sonuç almak için: resim yapılacak sathın iyi hazırlanmasına, kaliteli boya kullanılmasına, incelticilerin kaliteli olmasına, boya paleti, fırçalar ve resim sehpasının kullanışlı olmasına dikkat edilmelidir.ayrıca güzel resimler yapmak için çok çalışmak gerekir. çok çalışmak kaliteyi de beraberinde getirir.

saba tümer in gülerken ölmesi

o zaman samimiyetine inanılır.

sınavda boş kağıt vermemek için saçmalamak

batan balığın yan gitmesine aldırmadan derse dair eveleyip geveleyen, hatta yetmezmiş gibi ikinci kağıdı da isteyen öğrenci tipinin vazgeçemediği eylemdir.

anne babadan habersiz şekilde evlenmek

herşeyi göze almak ve aynı anda herşeyi gözden çıkarmaktır.

rotring

tombo gibi güçlü rakibi olan kaliteli kalemdir.
edit: tombow

boğa burcu erkeği

akrep burcu kadınıyla bir araya geldiğinde patlama yaratabilecek burç erkeğidir.

işi gücü bırakıp güneye yerleşmek

emeklilik klişesidir.

1 nisan

1564 yılında fransa kralı ıx charles, yıl başlangıcını ocak ayının birinci gününe aldı.
daha önce avrupa'da yaygın olan yıl başlangıcı mart 25 idi.
o zamanki iletişim şartlarında ıx charles;in bu kararı fazla yayılamadı. duyanlar ise protesto amacıyla eski adetlerine devam ettiler. 1 nisanda partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları nisan aptalları olarak nitelendirdiler. 1 nisana bütün aptalların günü adını verdiler. bu günde diğerlerine sürpriz hediyeler verdiler, yapılmayacak partilere davet ettiler, gerçek olmayan haberler ürettiler.
yıllar sonra ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, fransızlar 1 nisan gününü kendi kültürlerinin
parçası görerek devam ettirdiler. Oradan da bütün dünyaya yayıldı.
fransızlar, bu şakalara poisson d'avril (nisan balığı) adını verdiler.
ingiltere'de ''nisan kaçıklar günü'', iskoçya'da ise ''guguk kuşu-gowk (cuckoo)'' olarak anılan şaka günü, pagan kültüründe de yer alıyor. en eski 1 nisan şakasının ise romalılar döneminde yapıldığına inanılıyor.
bugün 1 nisan. şaka doluyor insan *.

illüstrasyon

ülkemizde ilk uygulayıcısının ihap hulusi görey olduğu, grafik tasarım ve resim teknikleri kullanılarak yapılan stilize tasvirdir.

ihap hulusi görey

afiş çalışmaları için :
http://ihaphulusi.deviantart.com/

animasyon

günümüzde hem piksel hem vektörel tabanlı olarak hazırlanan canlandırma sinemasıdır. limited animasyon tekniğiyle saniyede 12 kareden az çizilmektedir. the simpsons buna örnek verilebilir. diğer bir teknik olan full animasyon tekniğine ise alice in wonderland örnektir. amatör bir animasyon oluşturmak için öncelikle karakter/karakterlerin tasarlanması gerekir. akabinde senaryonun storyboard ve nihayet lay out çalışması yapılmalıdır. önemli olan hareketi doğru vermektir. resim, çizim gibi form ögeleri hareketten sonra gelir. 2D, 3D, stop motion ve cut out en yaygın türleridir. evde kullanılan animasyon programlarından birisi de 3D studio programıdır. sinemanın bir türü olarak görünse de, aslında sinemanın animasyonun bir türü olduğu doğrusuna ulaşılır. latince 'ruh' anlamına gelen "animare" kökünden geldiği bilinmektedir.
http://www.resetmagazine.net/resetsayi16/sinema/sinema1.html
http://alanbecker.deviantart.com/art/Animator-vs-Animation-34244097

üzüm

tarihçesi m.ö 5000 yılına kadar dayanan, anavatanı anadolu ve kafkasya bölgeleri olan, on binin üzerindeki çeşidiyle, en çok türe sahip olan meyvedir.

hereke halısı

1843 yılında osmanlı hükümdarı sultan abdülmecid'in dünyanın en büyük saraylarından dolmabahçe sarayı'nı dünyanın en iyi halılarıyla döşeme fikri üzerine, izmit kıyısındaki hereke semtinde açılan üretim atölyesi ile başlamıştır. bu desen ve halıların başka bir yerde kullanımı yasaklanmıştır. 19. yy başlarında başlayan sanayi devriminin osmanlı'daki ilk örneklerinden olan bu fabrikada halının yanı sıra tekstil üzrünlerinin dokunmasına da yer verilmiştir. 1984 yılında hereke'yi ziyaret eden almanya imparatoru kaiser wilhelm II beraberinde getirdiği kimyasal boyalar ile halıların dokumasında kullanılan teknolojinin gelişimine de katkıda bulunmuştur. o dönemde kaiser'in konakladığı köşk müze olarak korunmaktadır. bu fabrikada dokunan halılar çeşitli krallık ve hükümetlere hediye olarak gönderilmiştir: japonya, rusya, almanya, ingiltere ve abd. çeşitli ödüller de almıştır: 1910 brüksel, 1911 torino, 1894 lyon. dünyanın en ince halısı rekorunu elinde bulunduran halı, hereke'de nuriye kıvanç tarafından 5 senede dokunan ipekten halıdır. santimetrekaresinde 1024 ilmik bulunmaktadır. halı, çeşitli sergilerle dünyanın birçok yerinde gösterilmiştir.

ölmeden önce görülmesi gereken yerler

(bkz: küba)

tanrının rengi

gökkuşağı*.

göz yaşartmayan soğan üretilmesi

yurdum insanından beklerken amerika'dan gelmiş bilim haberidir.

http://www.milliyet.com.t...200343/default.htm?ver=86

mavi jeans

defacto'nun rakip gördüğü ancak kendisini levis'a rakip sanan, her ne kadar çok olduklarını iddia etseler de her dönem koleksiyonlarıyla kendini tekrarlayan, "hep aynı" türk markası.

kitap koklamak

bu sebeple kütüphaneye bile gitmekle eşdeğerdir.

ezbere yaşamak

bir nevi ezberi bozamadan, kendi kulvarında kendi doğrularında kaybolmaktır.

beni annenle tanıştırmayacak mısın

her genç kızın içinde yatan sinsi sessiz bir cümledir.