bugün

bir üniversite teamülü olarak öyle yerleşmiştir ki yanında çimlere uzanma, kestirme gibi uzantıları da oluşmuştur. yıllar yılı üniversiteli imajı ile özdeşleştirilmiş olup genelde bir ve ikinci sınıflarda tercih edilir. bunun yanında kampüs geleneğinden yoksun dershane bozması üniversiteler bundan nasiplenememiştir.
beyaz pantalon giyen arkadaşların kabusu,rahat yurdum gençliğinin vazgeçemediği aktivitedir.
öss'ye hazırlananlar için büyük motivasyon kaynağı olabileceğine inandığım durum. ben şahsen çok etkilenmiştim tercih aşamasında özellikle..
yeşillik gördükmü hemen oturalım tüm dünyada kabul görmüş bir gelenek.argoda otlamak olarakta geçer.ama biz hayvan değiliz ki.
(bkz: odtü fizik çimleri)
bütün dünya çimleri üstünde oturulsun, tepinilsin, koşulsun, yatılsın diye yapar...
bizim ülkemizde üzerine basılmasın diye yapılır. bir de not düşülür "çimlere basmayınız" diye...
şükür kampüsler var da biz bari hevesimizi alabiliyoruz.
gözümde tütendir. nasıl özlemişim, başlığı görünce nostalji yaptım bir ufak. ah, ah... çimlerin dili olsa da konuşsa...
bu geleneği sürdüren başlıca topluluklar şunlardır:

(bkz: gitar veya bağlama çalan grup)
(bkz: türkü çığıran grup)
(bkz: romantik takılan grup)
(bkz: harbi harbi uyuyan grup)
(bkz: voleybol oynayan grup)

bunlar olmazsa olmazlardır.*
boğaziçi üniveristesi'ni tercih etme sebebidir.o çimenlerde uzanıp tavla oynamak her öğrencinin hayallerini süslemektedir.
uzun zaman sonra osmangazi üniversitesi'nde ufok sayesinde yaptığım hadisedir, özlem duyulası elektrik verilesi haldir.
bugünkü anadolu üniversitesi şenliklerinde gerçekleştirdiğimiz hadise. *
bu sözümona üniversitenin kalitesiyle, öğrencilerine verdiği iç huzurla ilintilendirilmeye çalışılan meşum olayın faillerinden birkaçını dersane dergilerinden teşhis edebilirsiniz. gerisi size kalmış.
itüde de gerçekleştirilebilinen hadise. rock festivalinde nasıl olduğunu gördük.
bir boğaziçi geleneği
çukurova üniversitesi^^nin gepgeniş caanım yeşilliğinde zevkle yapılabilen hadise.
hayatında ilk kez ot görmüş bünyelerin yapabileceği eylem...
uludağ üniversitesin musalla taslari çevresindeki ilginç alanda yapılan ilginç eylem. uzaktan öyle abi mabed gibi ne o orda sınırlı sayıda bi kalabalık millet yatmış çevresine ayin mi yapıo la bunlar diyesi gelir insanın gider bakar bibok yoktur halbuki.
kocaeli üniversitesinde(umuttepe kampüsünde) veziroğlu kampüsünden gelecek arkadaşlarımız için yapılan binaların o eşsiz berbat görüntüsünde yapılabilen eylem.
özellikle bahar şenliklerinde rağbet gören bir gelenektir.
(bkz: uludağ üniversitesi çim alan)
(bkz: mühendislik fakültesi vakıfbank önü çim alancık)
zaten derslerde sırada oturmaktan belimiz burkumuz kırılıyorken ders dışında da çimlere yayılmaya otomatik olarak itiliyoruz yani.
istanbul üniversitesi beyazıt kampüsünde okuyan bir öğrenciyseniz, çimlere oturmadan önce;kafanıza şerefsiz bir papağanın sıçabilme ihtimalini gözden geçirmeniz gerekmektedir. bu yüzden pek fazla tavsiyeedilmeyen gelenektir.

edit: ha unutmadan, eğer rektörünün çimlere oturmanızdan rahatsız oluyorsa çimleri sık sık sulayacaktır. bu durumda oturmadan önce çimlerin kuru olup olmadığını test etmelisiniz. aksi taktirde oturursunuz oturursunuz ama poponuz kuru kalmayabilir.
bilmem kaç yıllık marmara üniversitesinin bütün önemli bölümlerini içinde barındıran -tıp, hukuk, eczacılık, sinema tv- haydarpaşa kampüsünde henüz geçen sene oturmaya başlamış gelenektir. ikinci öğretimlerden vakti zamanında alınan döner sermayelerin biriktirilmişleri ile yapılmıştır. özenme vesilesidir.
(bkz: marmara üniversitesi haydarpaşa kampüsü)
4 yıldır 1 kere bile gerçekleştirmediğim eylem.akabininde grupça toplaşılıp gitar çalınır,ip atlanır,top oynanır süperdir süper *
başta anne olmamasındandır efendim. anne olsa başlarında soğuk yere oturamazlar, pantolonlarını çim lekesi yapmaktan korkarlar. ah annem ah.