bugün

üniversiteden mezun olan öğrencinin kişisel gelişimiyle ilgili eksik olduğunu anlatan başlıktır.

evet sözlükte geyik yapmak, yerli yersiz başlıklar açmak yeri geldiğinde güzel elbette ama birkaç yararlı şeylerde aktarmak gerekli olduğu kanısındayım. hep şikayet edilen şeylerden birincisi işsizlik sorunu. bu konuda işsiz arkadaşlar hep devletin çözmesi gerektiği bir sorun olarak lansa ettiler ancak işsizlik aslında insanın kendi çözmesi gereken bir sorun. üniversiteden mezu olan arkadaşlar acaba kendilerini nasıl geliştirdi birazda bunu düşünmek lazım. evet 4 senelik üni bitirdi, bir belki iki yabancı dil.. başka? başka bişi yok bu kadar. ama ne yazıkki bu kadar değil. insan her daim kendini geliştirmeli bunun bir sınırı olmadığını unutmamalı.

(bkz: (vid #30150))
c,ç,g,ğ,gibi ayrımları yapamamak.
ne iş olsa yaparım deyip hiçbir iş yapamamak.
(bkz: ingilizce)
http://www.facebook.com/v...deo.php?v=132064480173090 bu anlatır diye düşünüyorum.
yaşar büyükanıta oy vermemek büyük bir eksikliktir.
sadece üniversite bitirmenin yeterli olmadığını bu arkadaşlara hatırlatmak lazım.
kesinlikle çoğu çok az kitap okumuştur. tek bildikleri popüler kültüre ait ergen vampir kitaplarıdır.
(bkz: kadro) *
sadece sertifika almak için kurslara gitmemeleri lazım. gerçekten işlerine yarayacak kurslara gitmeleri lazım.
(bkz: üniversite)
sahip olduğu bütün kültür birikimi ilkokul ve lise yıllarından kalma olan ve üniversitenin ona 4 yılda hiç bir şey veremediği, hayatının en güzel yıllarını üniversite sıralarında boşuna geçirmiş insandır.
(bkz: ey ruh)
(bkz: iş tecrübesi)
kaçan balık büyük olur unutmamak lazım. zamanın kıymetini anlamak lazım.
vallahi kendimi geliştire geliştire bir kaldım, ama iş arama sürecinde öyle bir noktaya geliyorsun ki o kendini geliştirmeye inanmak olayı bomboş bir aldanmacaymış arkadaşlar, mümkünse okurken mesleğinizle ilgili bir işte çalışmaya bakın, şehir dışında hem çalışıp hem arkamı toplayamam diyorsan kendi şehrinde ailenin yanında bir üniversitede bir bölüme girmeye çalışacaksın, başka yolu yok yani, deneyimli arıyor herkes, yoksa istediğin kadar kursa git istediğin temel bilgiyi ya da altyapıyı edin hemen hemen her yerde fası fiso olarak algılanıyor bu senin yaptıkların, maalesef öyle bakmayın garip garip, durma öyle okurken kapı kapı dolaş okuduğun meslekle ilgili iş dilenmeye bak.
özel bir şirketin işe alımlarıyla ilgileniyorum inanın çok eksikler var. bende mezunken aynı konumdaydım ve okurken insan zamanın kıymetini anlamalı.
eğitim.
(bkz: yabancı dil)
(bkz: hedefe ulaşmak için gerekli sabır)

biliyorum entryi eksi manyağı yapacaksınız fakat gerçekler acıdır. 2500 lira maaş, otomobil, şirket hattı isteyen bile gördüm. bunları elde etmek için azimle çalışmak gerekliliğinin farkına varmaları dileğiyle. bu şartlarda işe başlayanlar vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz.
üniversiteli olup insan olamamak, sadece diploma alabilmek.
yol haritaları olmalı. belki saçma gelecek ama kariyer koçları belirlemeleri bile lazım olabilir.
ne istediklerini tam olarak bilmemek.
üniversitelilerin en büyük problemi kendilerini farklı kaynaklardan beslememeleri. uzmanlığıyla ilgili meseleyi teorik ve pratik anlamda araştırmalı, gerçek hayata uygulanabilirliği mevzusunu mezun olmadan bitirmelidir. ama genelde bunu mezun olduktan sonraya bırakırız, bu da sadece vakit kaybına sebep olur.
günümüzün üniversiye mezunlarının mezun olana kadarki eğitim süresindeki çarpıklaşma ve yozlaşmadan ötürü sorgulayan ve eleştirel bakış açısı eksiktir. kendisine verileni olduğu gibi alır ve bu dar çerçeveden çıkamayarak iş yapmaya kalkışır.
dil eksikliği. bir kaç üniversite ve birkaç bölüm dışındaki güzel ülkemin neredeyse her şehrinde olan üniversitelerinin mezunlarının yaşadığı durumdur.
çatal kaşık bıçak seti.**