bugün

üniversitede kendini iş hayatına hazırlamamış kişidir.
henüz üniversiteye yeni adım atanların utanması gerekli mi bilmediğim hadise. *
artık iyi firmaların çoğunun elemanlarını danışmanlık şirketleri üzerinden alım yaptığı göz önünde bulundurulduğunda yarışmaya 1-0 yenik başlayan adaydır.

Siz CV nize ne kadar ne yazarsanız yazın cv niz alınacağınız işin içeriğini hiç bilmeyen kişiler tarafından ön elemeye tabi tutulmaktadır. cv leriniz bu danışmanlık firmalarının veri tabanlarına eklenirken profesyonelce hazırlanıp hazırlanmadığına göre klasifiye edilip eklenmektedir.

sonrasında bir pozisyon doğduğunda bu eklenenlerden kilit kelimelere göre arama yaptırılıp uygun aday listesi çıkarılmaktadır. örneğin bir pozisyon için 1000 uygun aday belirlendiğini düşünün, bunlardan yaklaşık 200 tanesi ilk etapta bu kelimelere göre seçilir. sonrasında firma elde ettiği bu 200 kişiyi görüşmeye çağırır. bu 200 kişiden sadece 100 tanesi firmanın i.k. departmanına "uygun aday olarak iletilir" ...
kurumsal firmaların 10-12 soruluk bir föyü vardır ve o check lerin tümünü taşıyan sadece 20 tanesi genel müdür ya da ilgili departman müdürünün önüne gider.

farkettiniz mi? 1000 kişiden ilk 20 ye düşene kadar işi bilen hiç kimsenin elemesine tabi tutulmadınız. dolayısıyla cv niz çok önemli. ne kadar okulu derecelerle de bitirseniz, çok başarılı da olsanız, 5 dil de bilseniz kendinizi doğru kelimelerle ifade etmediğiniz sürece tabiri caizse bir hiçsiniz. hazırlarken mutlaka profesyonel bir destek almanızda fayda var... eğer maddi imkanlarınız uygunsa bu danışmanlık firmaları cv hazırlama konusunda da yardımcı olabiliyorlar, eğer uygun değilse mutlaka bu işi daha önce yapmış birinden destek alın, elinizde profesyonel bir cvnizin olması çok önemli.

bir dipnot: kurum kendi iş başvuru formunu doldurtsa dahi ilk görüşmenize mutlaka kendi hazırlattığınız cv nizi yanınızda bulundurun.
(bkz: beni bilen bilir)
ortalama bir öğrencilik geçiren kişinin, sadece üniversite adı ve bölüm ismini yazarak doldurmaya çalışması, ama olmaması ve sonunda saçmalanması.
daha üniversitedeyken kendi işini kurmuş geri zekalı şirketlerin aptal insan kaynakları departmanlarına ihtiyacı kalmamış mezundur.
ingilizce bilgisini puanlarken, ingilizce bilmemesine rağmen 10 yazan kişidir.
işi hazırdır. bitirir bitirmez amca, dayı vs yanında işe girecektir.
özgeçmişi geçtim, daha -de -da ayıramayan üniversite mezunu var. onlar nasıl olacak diye sorarım hep.
çok normaldir. zira özgeçmişin kralını hazırlamayı bilenler bile, üniversitede saçma sapan bir şekilde 1 dönem bunu görenler bile, google amcaya danışır. teknolojinin nimetlerinden faydalanır. *
sırf nefes alıyorsa parayı bastırır hazırlatır bu özgeçmişi. malum para ile boru aynı şekilde işliyor artık.**
Eğitim hayatımızın ne kadar boş şeylere harcandığını gösteren ilkelliktir.
boşa vakit geçirmemelidir.
üşengeç ve sorumsuz olması muhtemeldir.
güncel Önemli Başlıklar