bugün

inanmayanların tuttuğu oruçtur.
inancın simgesidir.
çoukken içinde oruç kelimesinin geçmesi yüzünden salak soru işaretlerine döküldüğüm eylemdir. Bu adamlar genelde devrimci ve ateist oluyorlar; niye oruç tutsunlar ki diyordum içimden. bir türlü akıl erdiremiyordum. içten içe dalga geçtiğim bu eylemin her babayiğidin harcının olmadığını kısa sürede öğrendim. inanç meselesi olduğunu idrak ettim ve saygı duydum.
zayıflıktır.

yenilgiyi daha cezan bitmeden belki hiç düşmeyecek iken yere, peşinen kabul etmektir.

özellikle türkiye gibi balık hafızalı insanların cennetinde boş yere ölmenin en kolay yoludur.

teslim olmama geleneği ile feda etme geleneği' nin ayırdında olmayan kamuoyunu etkilemek amaçlı epey bir gündemde idi ölüm oruçları bir zamanlar.
iftarı cehennemde yapacak kişilerin orucudur.
(bkz: hocam vitamin hapı serbest mi)
ceza evlerinde günümüzde gerçekleştirmekte olan eylem. 60 günü aştı deniyor bazı kaynaklarca. ve bikaç güne kalmaz ölüm haberlerinin alınmaya başlacağınıda. bu şekilde bir yere varılmayacağını bilmiyorlar halen...
(bkz: açlığa doymak)
Tasvip etmediğim eylem.

Açlık grevi, ölüm orucu vb. Aksiyonların silah zoruyla istediklerini yaptıranlardan farkı yok. Ajitasyon.

iktidarı, devleti vs. acındırıp istediğin sonucu aldırmaya çalışma eylemi. Çocuklar ebeveynlerine bir şey yaptırmak istediklerinde aç kalırlar ya onun aynısı.

Amaç devlete, hükümete vs. itaat etmemek ise kafana sık git daha iyi. Ölüm orucuyla sadece kendine acı verir, işkence edersin ve emin ol sonuç alamayacaksın çünkü karşında seni terörist olarak gören bir oluşum var ve sana acımaz. Gerçi cenazesinde mitralyöz mitralyöz, vur ha vur ha vur ha vur mitralyözle vur diye sözler söylenen birisinin terörden uzak olduğunu düşünmüyorum.

(bkz: helin bölek)

Cenazeden bir görüntü:

https://twitter.com/idilf.../1246074632844664834?s=19
zaten bir şeylerden eziyet görmeni protesto etmek için bu sefer kendine de eziyet etmeye başlamaktır.

bir yerde de karşı tarafa ceza değil ödüldür aslında.

hiçbir işe yaramaz.
Reklam şov bilader.
2001
görsel
yakında başlayacağım oruç çeşidi. yaklaşık 10 kilo vermek istiyorum. görüşemezsek hakkınızı helal edin o kadar mesaimiz var sonuçta.