bugün

*Yaşarken silik bir yazar olan kişinin ölünce nick altı dolar, bu kişi ölmüş diye eksi oy verilmez. hatta artı oy verilip karması coşturulur. ama ne fayda o kişi artık ölmüştür, ne nick altına sevinebilir ne karmasına... ama bu durum da kısa sürer, kişi bir bilemedin birkaç ay gündemde kalır daha sonra tarihin tozlu sayfalarına gömülür.

edit; bir şey ayrı yazıldı.
gerçek hayatı magazin sanan bünyelerin yanılgısıdır. zira ölümde popülerlik, şöhret, göt kalkıklığı gibi şeyler yoktur. ölüm sert, soğuk ve gerçektir.

sokakta ölmek out, sözlükte ölmek in.. ayrıca ekşi'de ölenlere fazladan şöhret puanı ekleniyormuş. yaralanırsanız premium üyelik, kolunuzu kırarsanız 100 karma puanı hediye ediliyormuş. mesela ihl sözlük'te ölenler de transit bir şekilde cennete gidiyormuş.
popüler olmak için ölmek gerekir... ki zaten ölüm çok popüler bir şeydir...

(bkz: serbest çağrışım)
Genel manada yapaylık içeren şeyler bunlar..(Hak ettiği ilgiyi yaşarken gören ve öldükten sonra bunun daha fazlasına sahip olanları muaf tutuyorum.)
Yaşarken türlü laf edilip okunmayan bir yazarın,öldükten sonra fanı olmak,beğenilmeyip küfür edilen bir şarkıcının öldükten sonra paso dinlenmeye başlaması gibi..Gibi gibi..
Ölüm insanı çekici mi kılıyor ne?
ölüm şeklinden dolayı edinilen popülerliktir. Ölümün tasvirini yapabilmek için bileklerini kesen Beşir Fuat...
kör ölür badem gözlü kel ölür sırma saçlı olur sözünün doğru olduğunun ifadesidir.
(bkz: saçma başlıktır).ölünün arkasından konuşulmazdır.
türkiye klasiği.çoğunun isimlerini öldükten sonra duyduk ve bıktık dememi gerektirir.
üzeyir garih
özdemir sabancı
münevver karabulut
hrant dink
abdi ipekçi
onno tunç
bunu diyen kişi televizyonda 45 saniyeliğine görünen şehitler için de "vay be adam meşhur oldu iyimi" der.

(bkz: yüzüne sıçayım da dünyayı bir de kahverengi gör)
"ben popüler olamadım bak adam öldü hemen popüler oldu, haksızlık var" demeye mi getiriliyor?? ölen kişi mi kıskanılıyor? mal mısınız evladım siz??? sizi de popüler yapsak, ama ölmeden, kapar mısınız çenenizi de böyle aptallıklarınızı duymasak?? yapar mısınız bu iyiliği??

ayrıca, abdi ipekçi'nin, onno tunç'un ismini öldükten sonra duyan adamlar da varmış, ayrıca bilgi oldu.
ironik bir durumdur. ancak şu bir gerçektir ki; ölen yazarın nick altında bu işi şova dönüştürenler, bunun üzerinden var olmaya çalışanlar ironikten öte vahimdir.
(bkz: ölen yazar entrylerinin şukela olması)

(bkz: ölen ressamların resimlerinin pahalanması)
1 gün sonrasında da bir daha hatırlanmamak üzere unutulup gitmesidir. bilmez miyim ben kolpa milletimi...
bazı insanların popülerliğin ne olduğunu bilmediğini kanıtlayan cümledir konunun başlığı.

(bkz: biri şunu sustursun)
ölüm garip bir şeydir. tüm hayatımda şahit olduğum zamanın durduğu tek andır o an. keşke filmlerde ki gibi olsa dedirtir insana. ölümün soğukluğu dedikleri şey fiziki bir olay değildir, bir nevi oluşan sesizliktir. ama bu öyle bir sesizliktir bir daha hiç konuşamayacak olmanın verdiği bir soğukluk yaratır yürekte.

bu popüler olmak değil, belki de ilk defa saf ve temiz olmak, ilk defa herkesle aynı dili konuşmaktır.
terbiyesizliğin hiç de lüzmu yoktur diye düşündüresi bir başlıktır. Nedir amaç diye düşündürür. bol şükela mı basalım. 30 sn bekleye bekleye sevimsiz şükela butonunu kullanmamız bol mutluluk mu getirecektir. anlamsız. herşeye göz yumuluyor gerek moderasyonun sol frame ilgisizliği ve ya küfür. zaman zaman bunun kadar olmasa da moral bozucu gereksiz başlıklara da göz yumuluyor. ama ayıptır be kardeşim. yakış mı hiç sol tarafa? ağlaya ağlaya göz pınarları taşlaşmış aile acısını hissetmemekten bu kadar mı yoksun olunur. insanı duyguları popülariteye yansıtmak ayıptır. gencecik bir insandan bahsediliyor. hoş tanımam da etmem de. gelişmelerde yer almış. iç cız eder uzun uzun düşündürür. sol framde de onun adı, anıları, hayat mücadelesinin yayılması beklenirken;

(bkz: ölen yazarın arkasından prim yapmaya çalışmak)

ayıptır.
bu ülkede hep kör ölür badem gözlü olur ondandır.