bugün

ağız tadı felsefesi küçük yaşlarda ailesinin kararı ile oluşturulmuş olan, görgü kurallarından nasibini alamamış ve böyle gelmiş böyle gidecek olan tipte ki insanların ( yani fakir, fukara, varoş denilen tip insanların ) genel de her gün yaptıkları iştir .

yani ailesi küçük yaşta ona ne yedirdiyse ona göre yeyip içmeye alışmış olan cahillerdir de diyebiliriz sevgili arkadaşlarım.

diğer taraftan ise, mesela büyüyünce de bu tipler hiç değişikliğe uğramak da istemezler ne hikmetse, yani gidip de şu kasaptan güzel bir dana antrikot alayım da akşama hanım, annem, bacım, eşim hazırlasın da bir güzel yiyelim ne güzel filan da demezler. hep hazır çorba, hep ev usulü çorba da çorba da çorba! ıyyy böö.

sevgili arkadaşlarım, şöyle bir durumdur aslın da bu; hani illaki alışmışlardır ya ondan işte!.

saçmalık yahu yani sizin anlayacağınız bu durum. insan dediğin insan çorban denilen nimete fazla bağımlı olmaz bence, olan da varoşum desin kurtulsun zaten. nedir ki yahu zaten çorba, kamyoncuların, minibüsçülerin değer verdikleri basit bir sulu sıcak bir şey zaten. gereksiz bana göre. basitliktir. mutluluklar.
bu sefer olmadı lan sucuk, dedirten saçmalık.*
çorba içmek bizim kültürümüzde bin yıldır, olan bir iştir. en elit zengin insanların en lüks restaurantlara gidip. 50 tl bir kase çorba parası veren kişilerden bazı insanların haberi yok galiba. çorbanın amacı farklı bir olaydır. yemekten önce yenmesinde ki amaç. mideye giden sert gıdaların içeride bir an önce sıvı hale gelmesidir. fakirlik veya zenginlikle uzaktan yakından alakası hiç olmayan bir olaydır. bu eylem bir kültür ve doktor tavsiyesidir.
(bkz: ağız tadı değil)
(bkz: damak zevki)

(bkz: zengin çorbası)
(bkz: fakir duası)

not:ben de fakirim var mı itirazı olan?
Sonradan görme düşüncesi.
Çorba içmeyen insan vizyonsuzdur.
fikir sahibinin nacizane cahilcesini sorgulayarak, içemeyenin anlamı sorduran fikirdir.
çorba içtikten sonra da yemek yeniyor aq çorbayla karın doyurulmuyor. Bazen o da oluyor. Asıl yemeğe ek olarak çorba içenler zengin.

(bkz: kendi kendini avutan fakir)