bugün

Çin'in iç istikrarsızlığından istifade eden Japonya'nın özellikle Kant Ordusu kurmay subaylarının yayılma siyasetinden kaynaklanmış ve Çin'de sömürgeci çıkarlarına sahip olan Batı Dünyası'nın hoşnutsuzluk ve kıskançlıklarından uzatılmıştır. Kuomintang lideri Çan Kay Şek, bir yandan Japonların ilerlemesini önlemeye çalışırken diğer yandan da komünistlerin kökünü kazımaya çalışmıştır.

Bu savaşlarda Japon Ordusu'nun göz yaşartıcı gazı Chloroacetophenone (Kod adı: Midori=Yeşil), hapşırmacı gazı Diphenylcyanoarsine (Kod Adı: Aka=Kırmızı) kullanmıştı. Ayrıca hardal gazı (Kod Adı: Kii=Sarı)'nın kullanıldığına dair raporlar da mevcuttur.

http://galeri.uludagsozluk.com/g/çin-japon-savaşı/
muhtemeldir ki 'ulan karşımdaki çinli mi japon mu' tarzında karşamaları beraberinde getirebilecek olan savaş.
özellikle çin ile japonya arasındaki iki büyük savaşı tarif eden bir ifade.

bunlardan ilki 1894-1895 arasında olmuş ve batılılaşma ve emperyalistleşme çabaları içindeki japonya'nın galibiyetiyle sonuçlanmıştır. böylece japonya ayağını asya kıta topraklarına atmaya başlamış, ayrıca tayvan ' ı ele geçirmiştir. kore üzerindeki çin nüfuzunu kırarak ileride kore'ye hakim olma yolunu da açmıştır. çin'in durumunun kötülüğü de ortaya çıkmıştır.

ikinci savaş 1937'de başlamış ve japonya'nın çin'in doğusunda geniş toprakları işgal etmesiyle ilerlemiştir. ancak daha sonra ikinci dünya savaşı 'nın başlamasıyla bu savaş da giderek dünya savaşının cephelerinden biri halini almıştır ve dolayısıyla çang kay şek idaresindeki çin, müttefik devletlerden biri haline gelmiştir, bu savaş da bu vesileyle 1945'e kadar devam etmiştir. savaşın en sonunda japonya'nın yenilgiye uğramasıyla japonya çin'de işgal ettiği topraklardan çıkmak zorunda kalmıştır.

doğu asya hakimiyeti konusu, 19. yüzyıl sonlarından itibaren emperyalist bir devlet haline gelmeye başlayan japonya ile bölgenin güçlü devletleri çin ve rusya arasında önemli bir rekabet alanı haline gelmiştir. bu bağlamda yukarıda özetlenen iki büyük savaş da cereyan etmiştir. konu ile ilgili olarak aşağıdaki başlıklara da göz atılmasını öneririm:

(bkz: japon rus savaşı)
(bkz: boxer ayaklanması)
(bkz: 1911)
(bkz: mancukuo)
(bkz: çang kay şek)
(bkz: 1939 japon sovyet sınır savaşı)
(bkz: unit 731)
(bkz: japon savaş suçları)
(bkz: kwantung ordusu)
(bkz: meiji)
(bkz: muazzam hüseyin)
(bkz: çin vs japonya)
(bkz: marco polo köprüsü olayı)
(bkz: kenji doihara)
japonya'nın çin işgaline vesile olan büyük çarpışmalardan oluşan savaştır.
japonyanın folloş olacağı savaştır.
böcek yiyen çinliler japonları kızartma yapar yerler amk.
türklerin japonlara yardım olarak asker göndermesi halinde gördükleri çekik gözlüyü öldürecekleri ve iyi kötü çirkindeki triello hesabı olacağını düşündürten savaş.
asa akira'nın japon saflarında olmasıyla açık ara japonların önde bitireceği savaş. akiracığım bir tabur çinliyi donunda sallar.
Küçük küçük adamların birbirlerine haiehiaaaaahihuhiuiiii diye bagirmasiyla tanimlanabilinecek çocuk savaşı.
iki sik kafali milletin tokusturmasidir. bi rahat durmadilar.
pearl harbor baskınını yapmadan önce ruslar'ı, çinliler'i ve ingilizler'i perişan ettikleri için asla küçümsenmemesi gereken japonlar ile milyarlık çinliler'in kapışması olacaktır.

--spoiler--
bakın ağuna goyim adamların neredeyse osmanlı imparatorluğu kadar toprağı varmış: *
görsel
--spoiler--
sonucunda korenin tepkisi merak edilmektedir.
japonların sivil çinlilere ve kadınlarına yaptıkları oradaki nazi partisi temsilcisini bile isyan ettirmiş hatta nazi bayraklarıyla bir bölge çizip çok çinliyi japon zulmünden kurtarmıştır, hitlerede olanları şikayet etmiştir. Hitler umursamasada bu gün çinde nazi partisini üyesini her sene tören düzenleyip saygıyla anarlar.

http://www.aktuel.com.tr/...nli-asker-kursuna-dizildi
Amerikanin cok sevinecegi savas olacaktir o kesin efendim.
üniformaları farklı olmasa birbirlerini nasıl ayırt edeceklerini merak ettiğim savaştır.
(bkz: nekka operasyonu)
2. dünya savaşına kadar devam etmiş savaştır. çin'in ve çin kültürünün asyada çok köklü bir geleneğe sahip olduğunu biliriz. fakat 2. dünya savaşı öncesine kadar japonya çin'in üzerinde gerçekten önemli bir üstünlük kurarak bir nevi kolonisi haline getirmiştir. ağır vergiler vs... japonyanın asya da terör estirdiği bu dönemde patlak veren ikinci dünya savaşı, japonyanın boyundan büyük işlere kalkışmasına ve akabinde boyunun ölçüsünü almasına sebebiyet vermiştir. asya da ise artık yeni hakim komünistlerin önderliğinde yükselen çin halk cumhiriyeti olacaktır.
eğer iki ülke arasında savaş çıkarsa japonya 2 dünya savaşında yarım bıraktıgı işi tamamlıcaktır ,bakmayın çinin nüfusuna felen japonyadaki teknoloji hiç bir ülkede yoktur japonyanın 5 tane markasını satsan 1 milyar çinliyin aç karnını doyurur.
1. Çin-Japon savaşı; genişlemek isteyen ve bunun için kaynağa ihtiyacı olan çiçeği burnunda imparatorluk 1894 yılında büyük ama geri kalmış olan Çin'e savaş ilan etti. Bu savaşın esas sebebi Uzakdoğudaki hakimiyet kavgası ve Kore topraklarıydı. Kaybeden Qing hanedanı Şimonoseki Antlaşmasını imzalamak zorunda kaldı. Tayvan Japon toprağı olurken Kore Çin'den ayrıldı.

2. Çin-Japon savaşı; 1931 yılında Japonlar milliyetçi ve sarı ırkçılık akımıları ile genişlemek ve dünyaya hükmetmek istemeye başladılar (Tanaka planı) . En ideal hedef tabi ki geniş toprakları olan geri kalmış Çin Cumhuriyeti idi. Büyük bir ülke olsa da Çin parçalanmış vaziyetteydi. Savaş lordları, derebeyler ve valiler kafalarına buyruk hareket ediyor, ülke fakir ve savaşacak gücü yoktu. Japonlar Mançurya ve iç Moğolistan'ı zorlanmadan ilhak edip kukla devletler kurdular. Milletler cemiyeti tepki gösterse de bir şey yapamadılar ve Japon genişlemesi devam etti.
Japonların görüşüne göre Çin ilk hedef ve kesinlikle alınmalıydı. (Hitler ve Sovyetler ilişkisi gibi)
Gözü doymayan Japonya 1937de tam anlamıyla Çin'e saldırarak 2. dünya savaşının bir cephesi olacak Çin cephesini açtı. Kanlı muharabeler ve akıl almaz katliamlar sonucu 6 ayda Pekin, Şangay ve başkent Nanjing düştü ama bu yenilgiler de Çan Kay Şek'in gerilla savaşı verme kararı da etkiliydi. Çin ordusu Japonlar ile normal bir savaşta çarpışamazdı. Zaman kazanarak müttefik yardımlarını beklediler. istediklerini de aldılar ama 1945 yılına gelindiğinde ülkenin yarısı harap olmuş, milyonlarca insan mülteci konumuna düşmüştü. Zayiat ise 2 milyondan fazla ölen asker, 5-17 milyon arası sivil. Çin atom bombası atıldığı sırada bile Japonları yenememişti. Amerika kazanınca Çin de kazanmış sayıldı.

3. Çin-Japon savaşı; Süper güç adayı Çin ve ezeli düşmanı, Amerikan müttefiği Japonya. Böyle bir savaşın çıkması için binlerce olay yaşanmalı çünkü iki ülke de bu kadar büyük bir savaşı kaldıramaz. Japonya ve Nato karşısında Çin; en büyük 3 ekonomi harp ederse dünya ekonomisi çok zarar göreceği gibi askeri ve insani zayiat da yüksek olucaktır.
Eğer olur da bir gün son büyük savaş- 3. Dünya savaşı çıkarsa bu savaşı izleyebiliriz.
Onur japonlarda genetik olduğu için, çok fazla insanlık suçu işlediklerini düşündürmeyen savaştır. Tarih konusunda biraz akıl karışsa da bilgiler genel anlamda doğrudur.
Japonların çinlileri sikerttiği savaş. Çin mancurya yı Japonya'ya devretti.
(#37438597)
Ülkece Tarafımız bellidir.

"Seni seçtim, japonsun bi kere, akıllı adamsın."