bugün

nur süresi 31. ayeti doğru yorumlamak gerekir. müslüman bir kadının sadece gözleri ve elleri açıkta kalabilir. onun dışındaki her yeri kapalı olmak zorundadır. bu yüzden de türban takıp ben inancımı yaşıyorum sanmak sizi öteki dünyada yanmaktan korumayacaktır.

dudaklarınız çeneniz her ne kadar üzerinde elbise olsa bile vücut hatlarınız ortadadır. renkli örtüler ve elbiseler giyerek günahlardan kurtulamazsınız. gerçek bir müslüman kadın, saçından bütün vücuduna doğru çarşafa dolanmalıdır. çarşaf da gök kuşağı gibi değil kapkara olmak zorundadır.
nur suresinden anlaya anlaya bunu mu anladın diye sorarlar adama.
http://sofiastry.files.wo...ess.com/2011/04/burqa.jpg
(bkz: yorum yok)
benzer bir yorumu ismail ağa cemaati'nden bir herif de şu şekilde yapmıştır:

---alıntı---
pelerine, çarşafa laf söylüyorlar ama bilmiyorlar ki onun etrafında melekler dans ediyorlar.
---alıntı---

eh be müslümanlar; salak, yobaz, ilkel, geri kalmış deyince de kızıyorsunuz.
- islam dininin örtünme emri, ferdin ruh sağlığını, fıtri yapı ve onurunu, toplumun genel ahlakını koruma, cinsler ve insanlar arası münasebetlerde dengeyi gözetme, insan haysiyetine yakışır bir cinsi hayat ve aile hayatı kurma gibi çeşitli gayelere yöneliktir.
Örtünmede erkekle kadının farklı hükümlere tabi olması da iki ayrı cinsin yaratılış özellikleri gözetilerek yapılmış bir ayırımdır..

- Vücudun açılması, gösterilmesi ve bakılması dinen haram olan yerlerine ve organlarına dini literatürde avret tabir edilir. Setr-i avret tabiri erkek ve kadının namaz dışındaki örtünme vecîbesini de belirtmekle birlikte daha çok namaz esnasında belli uzuvların örtülmesini ifadede kullanılır. Namazda avret yerinin örtülmesi dini bir görev ve namazın geçerlilik şartı olduğu gibi, namaz dışında da yine dini bir vecibe niteliğindedir.
Ancak örtünmenin sınırı cinslere ve arada mahremiyetin (evlenme engeli sayılacak derecede yakınlığın) bulunup bulunmamasına göre farklılık taşıyabilir..

Erkeğin ve kadının örtünmesiyle ilgili Kur'an'da ve Sünnet'te yer alan hükümlere gelince;

- Kur'an'da konunun ilke bazında ve ahlaki bir referansla ele alındığı ve özellikle kadınlar için bazı hükümler getirildiği, sünnette de ilave bazı kurallardan söz edilip bazı ayrıntıların verildiği görülür.

- * Kur'an konuyla ilgili olarak, erkeklerin gözlerini harama bakmaktan sakındırmaları, ırzlarını korumaları istenmekle birlikte (en-Nûr 24/30) namazda veya namaz dışında hangi uzuvlarını örtmeleri gerektiğinden söz edilmez. Aynı ayette ve devamında kadınların da namus ve iffetlerini korumaları, harama bakmaktan gözlerini sakındırmaları istenir ve ilave olarak, ''Görünen kısımlar müstesna olmak üzere ziynetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerine örtsünler. Kocaları, babaları.. hariç başkasına ziynetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları ziynetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar'' hükmü yer alır. Bir başka ayette de (el-Ahzâb 33/59) kadınların bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman ''dış örtülerini üstlerine almaları'' istenir ve bunun ''onların tanınması ve incinmemesi için en emin yol'' olduğu bildirilir.

- Erkeğin ve kadının namus ve iffetlerini korumaları ve kadının örtünmesi gereğinden söz eden bu ayetlerde, örtünme için belli bir şekil şartı ve model önerilmediği görülür.

-Bu sebeple de Kur'an'ın bu anlatımından yola çıkarak kadınların ancak çarşaf ve peçe ile dışarı çıkabileceği, yabancı erkeklerin yanında ağız ve burnunu örtmesi, hatta bir gözünü kapatması gerektiğini söylemek isabetli olmaz. Dikkat edilirse konuyla ilgili Kur'an âyetleri, kadın ve erkeğin fitneye ve şüpheye sebep olmayacak, karşı cinsin arzusunu kışkırtmayacak, ağır başlılığını koruyacak tarz ve biçimde örtünmesini istemektedir..

*

tüm bu sebeple rahat olun çarşafa bürünmeyen kadınlar günahkar değilsiniz, allah'ın kitabı rehberiniz olsun, götten uydurma düşünceler değil.
(bkz: yanalım yanalım ateşlerde yanalım)
hatta orospu çocuğudur, sikiktir ve götten ve yandan yandan yemiştir şeklinde devam ettirilmemesi gereken cibilliyetsiz yorum.

(bkz: çarşaf bulamıyorlarsa burka giysinler)
meryem antrikote
soguk kis gunlerinde dogrulugu yadsinamaz gercektir.
çarşaf yatağa serilir.üste giyilmez.
nur suresi 31.ayette kadının göğüslerini örtmesi emredilir. baş örtüsü ile ilgili hiçbir ibare yoktur.
(bkz: oldu canım başka ne vardı)
(bkz: buralar çok aydınlık sende gelsene)
tarikat zihniyetini islamiyet sananların düşüncesidir. çarşaf islami bir kıyafet değildir. giyilirse islama ters bir durum olmasa da giyilecek diye bir kural yoktur. kendilerini nasıl kurtaracakları şüpheli sarıklı cüppeli din adamı müsveddelerinin peşinde gidenler inanır böyle şeylere.
gökleri, yeri ve ikisinin arasındaki her şeyi yaratan allah'a yemin ederim ki gerçektir.

allah hepinize hidayet nasip eylesin inşaallah.
--spoiler--
düzenli olarak alkol ot kullanırım böyle kafayı yaşadığım olmadı daha
--spoiler--

nasıl bir insan evladı böyle bir şey söyleyebilir merak ediyorum amına koyim. evet bu cümlenin tamamı tanımdı.
ayet-i kerime' yi hastalıklı ideolojisine göre yorumlayan şerefsiz yazar söylemidir.

şu an burada annesi ve sülalesine en berbat küfürleri yemiyorsa sebebi bu entry' de ayet-i kerime' adının geçmesidir..

allah sizin belanızı versin, sadece bu.
o bir kadın.yatak yüzü değil.türban tamamda çarşafa kapanmak sadece bir eziyetten ibaret.
şu an burada annesi ve sülalesine en berbat küfürleri yemiyorsa sebebi bu entry' de ayet-i kerime' adının geçmesidir..
sana ne milletin günahı seni mi gerdi denilebilecek konudur.
yazarin ''dogru yorumlamak gerekir'' dedigi ama yanlis yorumladigi baslik.
kış aylarında beyaz çarşafa bürünmüyorsa göz zevki bozmaktan kesinlikle günahkardır.

evet.

(bkz: kara çarşaflılar kışın beyaz çarşaf giysin)
bazı çarşaflılar var kendilerinden dedikodu, fitne, iftira eksik olmuyor.