bugün

kaynak aktarımıyla bir yapının başka bir yapıya dönüşmesi şüphelerini oluşturur.
Yunus Emre Enstitüsünün "Türkçe Yaz Okulu" kapsamında 12 ülkeden Bursa´ya öğrenciler geldi ve türk kültürünün diğer insanlara aktarılma sürecinde katkı sağlanmış oldu. Öyle ki öğrenciler yaprak sarıp hamur açarak Türk mutfağıyla da tanıştı.
kültür yaymanın ve kamu diplomasisine yatrım yapmanın en güzel ve müstesna yolunu kullanan kurum.

bir dili öğretmek insanlara o kültürü öğretmek anlamına da geliyor.

öncelikle bu kurumda görev almak isteyen arkadaşlar türk dili edebiyatı, türkçe öğretmenliği, çağdaş türk lehçeleri ve edebiyatları mezunu olmanız gerekiyor.

daha sonra yabacılara türkçe öğretimi adlı sertifika programını başarı ile bitirmeniz lazım. ancak ben üniversitelerin döner sermayesine para kazandırmak için yaptıkları programları tavsiye etmiyorum, yine yunus emre enstitüsü bu programları düzenliyor lütfen ona başvurun.

isterseniz üniversitelerin yabancılara türkçe öğretimi adlı yüksek lisans programlarını tercih edebilirsiniz.

günümüzde enstitü yaklaşık 56 ülkede insanlara türkçe öğretiyor, türk kültürünü tanıtıyor, ve yaz okulu düzenleyerek onları ülkemizde misafir ederek bu dilin ve kültürün pekiştirlimesini sağlıyor.

bu yumuşak güç ülkelerinde başarılı, 20-30 yıl sonra kamuda, sanatta, ekonomide üst mevkilere gelebilecek çocuk ve gençler ile gönül köprüsü kuruyor. kısaca ülkemizin geleceğine yatırım yapıyor.
Turk kulturu mu tqnitiyor? Kicimla guldugum ogreti. (Aha bu da tanim) erdogan i ovmek uzerinden turkce ogretiyorlar resmen. Kaynsk bizzat ben.
Maalesef batmıştır ve kapanmak üzere. Çalışmalarını çok takdir ediyordum, dış dünyaya açılmamızda en stratejik kurumlardan biriydi. Ekonomik kriz yohtur diyenlerin kulağına küpe olsun...