bugün

yakupoğlu deri sanayii nin kısaltmasıdır. askeri alanda tekstil, deri, ayakkabı-bot ve çadır gibi ürünleri NATO standartlarında üreten ve bunları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanında Avrupa, Orta Doğu, Körfez ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleriyle birlikte unicef, Kızılhaç gibi uluslararası kuruluşlara satan ve kendi alanında en son teknoloji, malzeme ve laboratuvar imkanlarına sahip olan tek Türk firmasıdır. ankara esenboga yolunda fabrika satış mağazası bulunmaktadır.
rezil rüsva sınavdır. ingilizce sınavı olmaktan çok sabır sınavıdır. acaba bu kadar kötü sorulara daha ne kadar yanıt verebilirim deyip duran, hiç susmayan bir iç ses yaratır bünyede. o değil, verdiğim paraya ve ingilizcemin bu sınavla değerlendirilmesine yanarım.
üniversitelin yabancı dille ilgili bölümlerinde okumak isteyen öğrencilerin girdiği sınav türüdür. toplamda 100 sorudan oluşan sınav kelime bilgisi, gramer, çeviri, paragraf ve diyalog tamamlama gibi kısımları içerir. ülkemizde her sene daha fazla öğrencinin girdiği bu sınav sanılanın aksine zordur. iyi bölümlere giremeyen öğrencilerin çoğu ingilizceyi bilmediklerinden değil 95 ve daha üstü netler çıkaramadıkları için 3 büyük ildeki okullara yerleşemezler.
üretim dağıtım sistemleri.
under darkest skies, amerika'li atmosferik doom metal metal grubu.
Belli 500 kelime ezberlenerek 60 ve üstü alınabilecek gözde çok büyütülen üniversiteler arası dil sınavı.Sosyal bilgiler,fen bilimleri ve sağlık bilimleri olmak üzere 3 alandan seçim yapıp girilen sınav.
mart'ta yapılacak bahar dönemi versiyonu için son başvuru gününde olduğumuz sınav. 40*+2*+3*=45 ytl tutmaktadır kendisi.
65 alamayan yardımçı doçentlerin her sene 2 kere olmak üzere girdiği dil sınavı. vatndaşın parasını almanın usturuplu yollarından biri.
23 mart 2008' de 3.kez gireceğim sınavdır. umarım bu sefer 65 alabilirim sözlük. umarım...
osym'nin bir guzellik yapip sinava giren herkese 65 ve ustu puan vermesini diledigim ve bekledigim yabanci dil sinavidir. *
almanca, fransizca ve ingilizce dillerinde yapilan yabanci dil sinavidir.
yuksek lisans icin 50, doktora icin 55, docentlik icin 65 asgari puan alma sarti olan sinavdir. tabi bolumler daha yuksek bir puan istemezlerse.
bugün itibariyle açıklanan sınavdır. *
yaklaşmakta olan sınavdır. gün gelecek, önünüze düşecek o mis kokulu soru kitapçıkları. eski bir yds gazisi olarak verebileceğim ufak tüyolar var ilgilenenler için.

* soru kitapçığını açtığınızda 'aha ananskym' demeyin. ingilizce soruları arka sayfalarda, o baktığınız fransızca soruları.

* sorulara okuma parçalarından başlayın. 55-100 arasını bitirdikten sonra gerisi gelecektir.

* 55-100 arasında çok dikkatli olun, tek kelimeden 3 soru kaybedebilirsiniz.

* phrasal verbs ve vocabulary bölümleri için öküzler gibi kelime ezberlemenin manası yok. bilmediğiniz en fazla 2 tane kelime veya phrasal verb göreceksiniz. onların cevaplarını da biliyor olacaksınız.

* muhtemelen sürenizin 4/3 ünü 55-100 arasında kullanmanız gerekecek. üzülmeyin, heyecanlanmayın. kalan süre kalan sorulara yetiyor.

* hiçbir şekilde tüm konularım tam diyemezsiniz. bu yüzden, 'ah şurada eksiğim, ah burada fazlayım' gibi triplere girmeyin. bilmediğiniz birşey olmayacak.

* soruları okuduğunuzda 'aha ananskym' demeyin. evet onlar gerçek, yıl boyu önünüze koydukları testlerden daha kolaylar öyle değil mi?

* sorular cidden yıl içinde çözdüğünüz denemelere göre kolay olacak, 'la sktrit bu kadar kolay olmaz bu soru' diye düşünmeyin. o sorunun cevabı düşündüğünüz şey.

* 95+ net yapacağım diye kendinizi kasmayın. abartılmış rakamlar ile beyniniz yıkanıyor, korkutuluyorsunuz. orta düzey bir öss-1 ile 90+ yds yerleşmede sizi rahat ettirecektir.

* dil ve edebiyat bölümleri size tanıtıldığı gibi değil. belirli üniversitelerde formasyon dersi alabilme imkanınız mevcut. illa yerleşmek istiyorum diyorsanız diğer dillerden önce ingiliz dili ve edebiyatını düşünün.

* grammar soruları çeldiricidir, temkinli yaklaşın.

* diyalog tamamlama ve ingilizce-türkçe türkçe-ingilizce çeviri bölümlerini full çıkarmanızdan dolayı g.tünüz kalkmasın. herkes yapıyor onları. sizin onlardan ayrılacağınız bölümler paragraf ve paragraf tamamlama olacak.

* paragraf ve paragraf tamamlama bölümleri bol miktarda tecrübe ister. bol bol pratik yapın, birkaç kelime öğrenmeniz de yararınıza olacaktır.

* odd one out soruları kolaydır.

* sınıfınızda heyecandan yere suyunu döken, dizleri titreyen, gözleri dolan insanlarla karşılaşacaksınız. bu sizi germesin. aksine, gülün onlara. 'ahaha' deyin.

* topuklu ayakkabı giymiş bir gözetmeniniz olursa ve sınıfta 'tok tok tok' diye gezinirse onu uyarın.

* bol bol küfür edin, rahatlatıcıdır. tecrübeyle sabittir.
bu sene her zamanki gibi öss den bir hafta sonra yani 22 haziran 2008'de uygulanacak olan yabancı dil sınavıdır. sene içinde gösterdiğiniz abartısız bir gayret; size üniversite kapılarını açabilecek seviyededir. çünkü yds soruları genelde kolay olur. ancak giderek rekabete dönüşen eğitim sisteminde dershaneler "benim öğrencim 1. olsun" mantığı ile sene içinde dil öğrencilerinin anasını ağlatır. ezberlenen sayısız kelime, incik boncuk grammer detayları; sınav kağıdı önünüze geldiğinde yalan olacaktır. sınav genel bir ingilizce üstüne yapılan düzenli bir abartısız çalışma ile kolayca üstesinden gelinebilir cinstendir. yalnız bunları söyleyerek dil bölümünün kolay olduğunu ima etmiyorum. çünkü bir yandan yds'ye bir yandan öss'ye girmek hiç de kolay değildir. stres katsayısı arttıkça artar. diyeceğim o ki; yds adayları sınavı gözünde büyütmesin. " ulan ya bilmediğim kelime çıkarsa, ya grammer zor olursa, ya paragraf girerse" diye düşünmeyin. dikkatli, sakin bir şekilde full çıkarmanız yüksek bir olasılıktır. 2008 yds adaylarına başarılar..
Öss den sonra dil öğrencilerini en geren sınavdır. Önemsiz gibi görünse de , aslında çok zordur.
dıl ogrencılerı ıcın oss den daha streslıdır.ama daha kolayıdır her seye ragmen.puanlama acısından eskı degerını kaybetmıstır.onceden neredeyse yuzde yetmıslık puan dılımını olusturuken sımdı ıse yuzde ellıdır bu.
cok calısma dısında bıraz da dıkkat ve konsantrasyon onemlıdır.
Yok Devenin Saçı şeklinde, hayret nidası olarak kullanılan cümlenin kısaltılmış biçimi.
65 alacağım diye pek çok öğretim elemanının telef olduğu, kendi derslerini, makalelerini, çalışmalarını, projelerini bırakıp bu sınav için dershana dershana, kurs kurs dolaştığı, 63.750 puanla kalanların resmen kafayı yediği, bu sınava girenlerin ingilizce biliyorlar mı bilmiyorlar mı hiç de ölçmeyen, pek çok kafalı insanın bu sınav yüzünden yüksek lisans, doktora yapamadığı, yrd. doç. olamadığı, kadro alamadığı, ösym'nin aptal bir sınavlarından birisidir.

çok uzun yıllar sonunda büyük uğraşlar sonunda 65 puanı geçen bir öğretim elemanının, sınav sonuçları açıklandığında bir psikolog'a gidip tedavi olması gerektiğini düşündüğüm sınav.
sınava giren yazarın 50 olan barajı geçip bir de üstüne 56 puan almasıyla katmerlenen mutluluğunun başvurmak istediği üniversitenin yükseklisans için 60 puan barajı koymasıyla tekrar çalışıp tekrar girip 60 puan almak için çırpınacağı sınav.
dün gerek dil tazminatı, gerekse doktora için girdiğim sınav. fen bilimleri testinde küresel ısınma ve onun olumsuz etkileri konusu işlenmiştir.

edit: sınav sonuçları 27 ekim günü açıklanmış olup, 66.25 aldığımı öğrendiğim sınav.
her doğru sorunun değerinin 1.25 olduğu, yanlış cevapların ise dogrulardan götürmediği, kpds sınavına göre girilen alana göre daha kazık olduğu ösym'nin yaptığı yabancı dil sınavı.
girmeden önce "yuh mna koyim, ben dikkatsizlikten 10 tanesini yapamam lan zaten!" diyip sorularını görünce "yanlış kitapçık falan mı geldi acaba?" diye düşündüğüm, abartılmaması gereken sınav. dilciyseniz -ki öylesinizdir yani- 90 civarı yaparsınız. yapamıyorsanız gidin ölün, yapıyorsanız zaten tamam, biter iş.
100 net yapıp da 10. tercihime ancak yerleşebildiğim sınav.
bu yıl martın 22 sinde yapılacak olan sınavdır.