bugün

neden yapılır, etraftaki insanlara neden bu şekilde rahatsızlık verilir bir türlü anlaşılamayan; milletimize özgü amaçsız-anlamsız hareketlerden bir tanesidir.
son olarak bir de araba içinden de selam vereyim de gideyim düşüncesinden olabilir. öyle soğuk soğuk arabasına binip gitmek dokunuyordur belki adama.
gereksiz bir olay değildir. vedalaşmanın son safhasıdır, sadece milletimize özgü bir olay olmasıda orjinalliğini gösterir. * *
bilmem başka milletlerde de böyle midir fakat; türk insanı kolay kolay vedalaşamaz ve hep ayrılma endisesiyle üc bes kez vedalasır karsısındakiyle, bu hareket ise vedalasmanın son noktasıdır, o noktadan sonra geriye dönüp bakılmaz, bildigim budur.
(bkz: türklük belirtileri)
bir yurdum insanı klasiği olan davranış. kanımca, gidişini tüm mahalleye duyurma isteği doğuyor insanın içinde, bilemedim ki şimdi. nedenini, ne için olduğunu fazla düşünmenin bünyeye zarar olduğunu bilmesine rağmen işte böyle düşünmeden duramıyor ki insan.
en az iki defa kornaya basma şeklinde gelişen vedalaşma.
dıt dııttt ben yatar.
her vedadan sonra başımıza bu ülkede ne geleceğini bilmediğimiz için gayri ihtiyari yaptığımız hareketlerden biridir.
bir de vedalaşırken muhabbete girişme faslı vardır. ayaklandıktan yarım saat sonra arabaya biner, beş dakka araba camından kafayı sarkıtmak suretiyle konuşur, nihayet yola koyulduğunda hala bi iletişme ihtiyacıyla bir de kornaya basarsın. ama bence başka ülkelerde yok böyle bişey. türklere özgü bu...
tam arabayı yola çevirdikten sonra, gaza basmadan önce kontrol edilmesi en mühim olan şeylerdendir. zaten ev sahipleri de bunu bekler. arabaya bindiler diye evine geri çekilmez. sanki "korna öttürse de el sallasak" havası vardır hepsinde. o korna ötmediği zaman ev sahibinin sövme hastalığına yakalandığı birçok vakada sabittir.
el sallamakla eş değer bir harekettir ..
güncel Önemli Başlıklar