bugün

kazananların kazanmayanlara yardım etmesi gereken durumdur.
Adam akıllı tüm dersleri dinleyip, her gün evde tekrar ederek; günde en az 350-500 arası soru çözerek kazanılır. çoğunlukla liseye başlamakla beraber çalışanlar kazanır. Sadece son sene çalışan bir kişinin genellikle yapacağı bir iş değildir. Bilgi birikimi olması gerekmektedir. Tıp kazanmadim ama kazanan arkadaşlarımdan yola çıkarak söylemekteyim.
anlatmayı deneyip anlatamadığım konu . o yüzden kazanamadığımı , kazansam da gitmeyeceğimi düşündüğüm bölüm ...
eşek gibi çalışarak.
bir tıpçı olarak söyleyebilirim ki son sene düzenli çalışarak kazanılır. tabi bir anadolu ve ya fen lisesinde okuyorsan kazanılır. düz liseden kazananını hiç görmedim. bi de kazanınca bi bok olmuyo. git hemşire ol. sonra 1 sene fazladan eğitim alıp doktor olursun. tıpı çektiğine değmez.
sözlükte günlük ortalama 100 entry girip ve karması 150 üzeri olan yazarlar tıp fakültesine girmeye hak kazanıyor.
(bkz: ben denedim %100 çalışıyor)
çalışırsın, çalışırsın ve bir daha çalışırsın.
Potansiyel zeka 1.veri, onu kinetik hale getirmek yani biraz çalışmak 2.veridir. Sonuç= zeka kapasiten yeterli değilse, nereni yırtar san yırt boşuna.
böyle değil.

http://www.haberturk.com/...ymde-yerlestirme-skandali
bir kaç sene (bkz: tıp) yapıcaksın hayata. bir kaç dediğim çok değil. (bkz: 1 2 3 tıp)
zeka vs. hikayedir efrndim.
Illaki aralarinda 1-2 ûstun zekali cikar elbet ama
genelde gayet normaldir.
Şimdi şöyle diyeyim bi insan
4 sene lise hayatı boyunca kasıyor ve gittiği lise de kaliteli bir lise
öteki insan ise kötü bi anadolu lisesinde okuyor, son 2 sene kasmiş ve bu yıl 2. senesi .
Şimdi bu yarışta kim kazanacak tabi ki birinci karakter.
Altyapı çok önemli...
Lisede temel atılmazsa gerisi hikaye...
Çok değil ya günde bin soru çözerek.
(bkz: özele gel)
düzenli çalışma.
bakın miktar önemli değil. yeter ki çalışmanızın araları fazla uzamasın. bir günde 20 saat yerine 5 günde dörder saat size bu yolu açabilir.
Bu soru soruluyorsa muhtemelen kazanılmaz. Belirli bir derece yapacak kapasitedeyseniz zaten bu önceki öğretim hayatınızdan bellidir. Hatta ilkokuldan sinyalleri verir. Tabii bu iyi tıp fakülteleri için geçerlidir. Bana kalırsa diğerlerine hiç gitmeyin. işin içinde olan biri olarak tavsiyedir.
fiziksel ve psikolojik olarak sikilerek. bu işte tıp olgunluğunu kazandırıyor. doktorlar çok kazanıyo diye doktor olunmaz ben ömür boyu sikilmek istiyom sürekli ders çalışcam ben çalışkanım diyerek olunur.

kapitalist edit: bir arkadaşım vardı tıplık bi çalışma hiç göstermedi ama yıllık 38 bin lira vererek maltepe tıpa girdi. onun amca oğlu düzlise okuyodu hep düz geçti o da kıbrısta 45 bin lira verip tıp okuyacak.

sonuç: paran varsa ne rahat.
Baba parasıyla kıbrıs'ta veya avrupa ülkelerinde düşük puanlarla okunabilir .
ilk adımi o atsın ağırdan SAT kendini.
Bi kaç seneni feda ederek.
sözlükte geçirdiğin vakti derse ayırarak.

(bkz: fff tamam anne yaa)
Zeka vs değildir. Dersleri ezberlemeyip mantığını çözen insan günlük 1.000 soru çözmeden kazanır. Eğer öğrencilerin %80'i gibi ezberleye ezberleye giderseniz unutmamak için günde 1.000 soru az.
günde en az 8 saat çalışarak .bende var biliyorum .okurkende günde 4.5 saat çalışmayı göze alması lazım .
Cevabı tıpı kazanmak isteyenin zeka seviyesine göre değişen durum. Biri ortalamanın altında bir zekaya sahiptir 8 saat çalışması gerekir. Diğeri ortalamanın üstünde bir zekaya sahiptir daha az çalışmayla kazanır. Öbürü dahidir daha 18 yaşına gelmeden tıp kitaplarını bitirir. Bu liste böyle uzar gider.
Azimle.