bugün

bu konuda adım atıldığını görmek güzel... gümüşhane üniversitesi kelkit aydın doğan meslek yüksekokulu'nda "hayvancılığın gelişmesinde yem bitkileri ve meraların önemi" konulu bi panel düzenlenmiş..

http://www.haber3.com/kel...n-onemipaneli-831395h.htm
türkiye dünya bankası baskılarıyla çiftçisine destek veremiyor. çünkü destek verirse amerika gdo lu üretimlerini türkiye gibi gelişmekte olan ülkere veremez. dünya bankasındanda para aldığı için tarım bakanı sözleşmeleri dahi okumadan imza atmakta. hal böyle oluncada yukarıdaki başlığın gözümde hiçbir değeri yok. tarım sıfır hayvancılık sıfır. çiftçimiz eğitimsiz olduğu için olayların farkına varamıyor. halbuki çiftçimiz eğitimli olsa kendi içinde örgütlenip bunun üstesinden rahatça gelebilir diğer avrupa ülkelerinde olduğu gibi. yazık çok yazık.
gerçekti, hayal oldu.
Buğdayını bile ithal eden ülkedir.

http://www.yenimesaj.com....gdayi-bile-ithal-ediyoruz
tarım öyle bir haldeyiz ki avrupa ülkeleri bizim topraklarımızda tohumluk domates, biber vs. üretip bu tohumları; genetiğiyle oynayıp, kısırlaştırdıktan sonra bize geri satmaktadır bu tohumları ziraat odalarından temin edebilirsiniz.
Git gide çoğalan dünya nüfusunu, herkesi doyurmak gerekecegi gerçeğini, yerin azalmasına ve verimin azalmasına rağmen istegin yoğun olacağını, bu yüzden de yiyecek fiyatlarının baya bir artacağıni düşünürsek, gelecekte gayet de yararlı olacak bir karakteristiktir.
artık çok gerilerde kalmıştır.

sebep;
(bkz: haçlı şovalye nişanı sahibi hayvancılık bakanı/#17910291)

sonuçları;
(bkz: yükselen et fiyatları ve türkiye de hayvancılık/@protest sanayici)
(bkz: türk tarımının yıllardır ihmal edilmiş olması/#5483331)
(bkz: hibrid tohum/@protest sanayici)
(bkz: tarlalarda gezen bankacılar/#5347747)
akp döneminde ozellikle tarimda altin çağını yasayan ulkedir. bre anasini bacisini siktiklerim! yaz bitti, koca yaz boyunca yedigim domateslerin yuzde 90'ı ayvadan bozma domatesti. Artık pazarda hormonsuz meyve sebze bulamaz olduk! bu mu lan tarimda gelisme! bu gelisme benim soframa, benim cebime, benim sağlığıma yansimayacaksa sikerim böyle işin gelmisini de gecmisini de. cok sinirliyim!
yaşadığınız yerden bir kaç km uzaklaşın küçük yada büyük baş hayvan görürsünüz nedense bu hayvancıklar et ihtiyacını karşılamıyor bide dünyanın en pahalıları matematik denklemi olsa çözülmez.
Köyden kente geçişin artmasıyla hükmünü artık kaybetmiş önermedir. Bunu et fiyatlarından anlamak mümkün. Almanya'da iki farklı kasaba Almanya'da etin neden çok ucuz olduğunu( öğrenci halimle bile haftada en az 3 kere et yiyebiliyorum) sorduğumda, Almanya'da büyükbaş hayvanın çok olduğunu buna mukabil türkiyede tam tersi olduğunu söyledi. Demek ki neymis hayvancılık bize uzakmis.

Şimdilerde devlet, gençleri köye döndürmek için hibe veriyor da hangi genç süt sağmak, tarla bicmek ister ki? Bunlar statü sembolü değil çünkü
Kırmızı et geçmiş 40 lirayı ne diyeyim başka. Asgari ücretli birinin bir günlük Parası gidecek 1 kilo alırsa. Haliyle insanlar uzak duruyor mecburen.
potansiyelimizin farkına varsak çok büyük paralar kazanabiliriz.

tarım yapılamayacak ama ağaç dikilebilecek, bunun dışında tarım yapılabilecek her alanda kooperatifler kurup tarım yapmak, hayvancılık yapılabilecek her coğrafyada mümkün olduğunca fazla hayvan yetiştirmek o kadar elimizi güçlendirir ki hem eti ucuz yersiniz hem meyve sebzeyi ucuz yersiniz hemde ihraç eder çok büyük paralar kazanırsınız.

bugün hollanda , ufacık ülke , deniz doldurularak yapılan ülke hollandanın 64 milyar $ tarım ve hayvancılık geliri var.

arzu eden kaç kmkarelik ülke olduğuna ve nufusuna google dan bakabilir.

edit: neden eksilediğini söyler misin sayın amına koduğum ?
tarımda üretim kalitesi ve üretime destek konusunda ülkemizde başarılı girişimler yapılıyor. buna örnek olarak BURSA BÜYÜKŞEHiR BELEDiYESi HEM ÜRETiM KALiTESiNiN ARTIRILMASI HEM DE HASAT DÖNEMLERiNDE YAŞANAN KAZALARIN ORTADAN KALDIRILMASI AMACIYLA ÇiFTÇiLERE MAKiNE DESTEĞi VErmektedir. bu şekilde devam ettiğimiz sürece tarım ve hayvancılıkta dünyada ilk sıralarda devam ederiz.