bugün

toroslarla çevrelenen kendi halinde huzur dolu bir kenttir benim gözümde. her ne kadar hakkında her tür suçun işlendiği bir yer olduğunu duysam da. yazları çok sıcaktır ve mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmamalıdır.
yıllarca mhp'nin kalesi olarak lanse edilen bu seçimde chp'nin aldığı türkiye'nin en tarihi yerlerinden.
her yerinden tarih akar, romalıların medeniyeti burada kurduğu, yedi uyuyanların burada yaşadığı söylenir. cıvıl cıvıl ve her daim sıcak bir memlekettir. mersin iline bağlıdır.
mersin in ilçesi olmasına rağmen adanalıları daha çok severler. Mersinlilerle inceden bir husumetleri vardır.
bicisi muhallebisi şalgamı doyum olmaz boyanıyla ünlü şehircik. (bkz: bir başkadır benim memleketim)
2010 verilerine göre nüfusu 342.601 olan ,yaz aylarında gece saat 12'de sıcaklığın 30 derece olabildiği ,hiçbir şekilde yapacak bir şey bulamadığınız nadide şehir.
tatlı bir ilçedir.
memleketimdir.

en eski ilkokulu olan misak-i milli iöo dan mezun oldum, en eski lisesini; tarsus lisesi ni bitirdim.

şehirdeki tek bar olan daisy de kapanana kadar dost muhabbet ve alkol üçlüsünden sonra çakır keyif kafayla kent paça salonunda içilen kelle paçanın * oradan kalkıp ctl karşısındaki ibo ustadan yenen kadayıf üstü dondurmanın tadı hala damağımda.
deliler gibi özlediğim memleketim. kurban bayramında gittiğimde tantuninin dibine, şalgamın tepesine, kebapın bacağına, lahmacunun da beline vuracağım.

edit: gittim, vurdum, geldim.
fındık lahmacunu,beyaz üzümü ve humusuyla meşhur mersin ilçesi.

ayrıca türk kahvesinin icad olduğu yerdir.
Saat 8'den sonra duble yolların saglı sollu boş oldugu beliren, Suyu gereginden fazla pahalı bir memleket (1 ocaktandan sonra indireceklerdi hadi bakalım...
il olmayı çoktan haketmiş ancak adana ve mersin arasında kaldığı için il yapılmadığına inandığım mersin'in güzel ve büyük ilçesi. tarsus il olursa yarım saat içinde üç şehre uğranabilinecek dünyadaki tek bölge olur sanırım.
(bkz: mehmet emin karamehmet)'in sahibi olduğu genel denizcilik firmasının sahibi olduğu kuru yük gemisinin adı.
300.000'in üstündeki nüfusuyla çoğu ilden büyük olan mersin ilçesi. hıristiyanlığın ikinci önemli ismi aziz paul tarsus doğumludur. adına bir de kilise bulunur. yaz sıcağı çekilmez, kış nedir bilinmez. hemen hemen her kavşağında havuz bulunur. park - bahçe sayısı tavan yapmıştır. pek çok değişik etnik kökenli insan birarada yaşar. araba ile adana merkeze yarım saat, mersin merkeze 15 dk uzaklıktadır. otogarı * türkiye'nin en modern otogarlarından biridir. şehrin önemli spor takımları tarsus idman yurdu ve tarsus belediye bayan basketbol takımıdır. tarım, önemli gelir kaynaklarındandır. üzümü * ile meşhurdur.

tarihi yerleri: kleopatra kapısı, st. paul kuyusu, roma yolu, antik kent, gözlükule, donuktaş, jüstinyen köprüsü, altından geçme, ulu camii, saat kulesi, şahmeran hamamı, makam-ı şerif camii, türkistanlı mencik baba türbesi, kırk kaşık bedesteni, mehmet felah türbesi, ortodoks rum kilisesi, hz. danyal peygamberin kabri.

gezilecek yerler: devlet parkı (halk arasındaki adıyla baraj), namrun ve gülek yaylaları, tarsus şelalesi, eski tarsus evleri, tarsu alışveriş merkezi, regma outlet, eshab-ı kehf( yedi uyurlar) mağarası ve sit alanı, oyuncakistan(diğer ismiyle eski park-büyük park), yarenlik alanı.

yöresel lezzetler: humus, tantuni, cezerye, tarsus çöreği, analı kızlı, atom (içerisinde bal, hindistan cevizi, çilek, kivi, muz, çikolata kaplı fındık, antepfıstığı, fındık, ceviz ve süt bulunan bir çeşit meyve suyu), fındık lahmacun, içli köfte, mamül.

kardeş şehirleri: langen/almanya, aznakay/tataristan, hatai/azerbaycan, malmö/isveç, essik/kazakistan, eceabat, muğla, antalya.

belediye internet sitesi: http://www.tarsus.bel.tr

online haberler: http://www.tarsushaber.com , http://www.tarsusonline.com

sanal gezinti için; http://www.360derecetarsus.com
önümüzdeki yıllarda tamamlanması planlanan sahil projesi ile ekonomik olarak sıçrama yapmasını beklediğim memleketim.
132 köye sahip olan mersin ilçesidir.
il olmayi haketmis sinir uzakliklarinin engel olmasiyla il olamamis mersin ilcesi.
an itibarı ile inanılmaz bir fırtınaya maruz kalmış mersin' in ilçesi.
güzel insanların olduğu, her şeyiyle kendisine has şehir.
1902 yılında, italyan - isviçre ortaklığı olan bir firmanın değirmene bağladığı 2kw lık bir dinamo ile, elektrik enerjisinin osmanlı imparatorluğu nda ilk olarak kullanılmasına şahitlik eden ilçe.
bir çok ilden daha büyük daha yaşanılası ve daha samimi insanları olan güzel bir şehir.
dünyadaki en eski yerleşim yerlerinden biridir. tarihi tartışılmaz.
Tarsuslu bir arkadaşın tabiriyle:
'Ne adanalı ne mersinli, iki arada bir derede kalmış ilçe irisi'.
ev arkadaşımın doğduğu yerdir. Conoluğun doğduğu mekandır.
ozgecan olayindan sonra kotu bir nam salsada yasanacak en guzel yerlerden bi tanesidir .
sürekli sevgili arayışında olduğum, bir türlü bulamadığım, kendime fil adam gibi hissettiren, şuan içinde bulunduğum, havası ılıman, suyu berdan'dan, güneşi allah'tan, ismini roma'dan, gücünü sobadan alan küçük ufak minik değil birçok ilin amına koyacak kadar büyük olan, ilçemiz. tarsuslu kızlar ekleyin mesajlaşak. öptüm. şak şak.