tantuni 

/ 2
kapat
  1. özel biR sac üzerinde yapılan bir kebap çeşididir.doğranan etler kırmızı toz biber,sıvı yağ ve soğanla pişirilir.
    (kısmetsiz, 23.01.2006 01:02)
  2. hası mersin'de yapılır.
    (electronica, 23.01.2006 01:45)
  3. orjinali mersin'de bulunan süper yiyecek.* (bkz: sözlükteyken acıkmak)
    (atan alir spor, 23.01.2006 02:21)
  4. bir de tantuni tarikati vardır. şahanın bir skeçidir..
    (bkz: her yer lavaş kokacaaaaak)
    (atan alir spor, 23.01.2006 02:22)
  5. mersin kökenli bir et yemeğidir. yanında en iyi ayran gider. ucuz yerde yemek tehlikeli olabilir. paran varsa 2 adet dürüm hem mideni hem de gönlünü doyurur.
    (pedaliza, 23.01.2006 16:39)
  6. istanbulda yasayanların en iyisini istiklal caddesindeki deki suat usta da yiyebilecekleri*limon ve naneylede ayrı bi güzel olan yiyecek.
    (machados, 23.01.2006 16:55 ~ 07.07.2006 20:41)
  7. mersin'de değil başka bir yerde yenilince, bireyin sadece kendini kandıracağı nefis oluşum.
    (protdeaf, 23.01.2006 17:20)
  8. önceden pişirilmiş olan kıymadan biraz büyük et parçacıklarının, ortasında kızartma yağının bulunduğu bir sac üzerinde bekletilmesi, müşteri geldiği vakit pişirilmiş etin yağın içerisine atılarak ısınması ve biraz kendine gelmesinden sonra lavas veya durumun içine konularak, isteğe göre domates, maydanoz, soğan, kırmızı biber eklenerek dürüm şeklinde servis edilmesi şeklinde yapılan mersin'e has bir yiyecektir. yanında acı sivri biber turşusu ve tantuninin içine sıkmak için limon ile olursa, yanında açılan bir soğuk ayran veya şalgam ile tadından yenmeyecek harika ötesi yiyecektir.
    (devedikeni, 14.04.2006 12:52)
  9. bir kez yemenin bünyede bağımlılık yapacağı,tarifsiz lezzette mersinlilerin en süper icadı.pardon tarifi (bkz: yukarıda).benim bildiğim (ismini hatırlayamadım)harika yapıyor..pangaltı ergenekon caddesi giderken sağda gelirken solda
    (internettin, 14.04.2006 15:59 ~ 16:22)
  10. eskisehirdeki öğrencilerin günde 3 öğün yemekten çekinmedikleri hatta makarnayı bile sollayabilecek besin ürünü.leziz afiyetle yiyiniz.
    (bkz: yiyin gari)
    (jagatai, 06.07.2006 01:17)
  11. yerli fast-foodlardan bir tanesi..

mersinlilerin ısrarla "burada yediğiniz tantuni mi be.. pehh!! sen bir de bunu tarsus ta bilmem ne ustada yiycen" diye kafa ütüledikleri hoş yiyecek..
    (beyazyelkenli, 14.07.2006 19:42)
  12. bursa'da setbasi prestij sinemasi yanında ki yerden yenilebilecek yiyecek.
    (salca, 14.07.2006 19:47)
  13. mersin'de yedikten sonra, mersin dışında yapılanların tantuni olmadığını anlıyorsunuz. tarifi olmayan bir lezzet.
    (maksat muhabbet, 14.07.2006 20:30)
  14. orijinali mersin'de yapılır. hemen hemen butun sehirlerde taklitleri vardır mersinde yaprak ve selim tantuni en iyi yapan yerler arasındadır.
    (sanchooo, 18.07.2006 18:10)
  15. isim olarak herhangi bir çin, japon ismini çağrıştıran kelimecik, yemekciktir. tadılması gerekir şu fani dünyada..
    (Eldaina, 23.07.2006 12:48)
  16. "ilk yediğim yer mersin'di,l ezizdi. sonra birde mersin çıkışı biryerde yemiştim, öbürüne kıyas berbattı" dedirten yiyecek.
    (bkz: yasadim ordan biliyorum)
    siparişi verdikten sonra eğer limon getirilmezse istenir, sonra her ısırıktan önce biraz limon sıkılır, her ısırıktan sonra bir yudum ayran içilir. işte hayatin tadi.
    (Drall, 24.07.2006 14:21)
  17. yagını akıta akıta yenesi mersin kebabı.. memlekete gelince ilk iş olarak yemekten zevk aldıgımdır.. *
    mersin 'den başka bi yerde yemedigim,duygusal olarak bag kurdugum yemektir.
    (hayrola_genc, 10.08.2006 03:48)
  18. gece gece karın acıktıran ve de eskişehir'i hatırlatan, özleten başlık.. bi oturuşta 6 tane yemişliğim vardı kendisini! iddia gibi bişeydi ki epey bi süre yaklaşamamıştım yanına.
    (lyla, 10.08.2006 04:11 ~ 24.06.2007 06:32)
  19. anlami enayi yemegidir,buyuk tantuni ustalari,durumun icine konan sogan,maydanoz ve domatesten o kadar guzel bir salata yaparlarmis ki,durumun icinde et koymadan satabilirlermis,asli az et bol salataya dayanan tantuni ve ozellikle biftekten yapilani cok lezizdir.oncelikle tencerede haslanan yagsiz,sinirsiz biftek eti,sac da pisirildigi icin cok yumusak ve lezzetli olur,makbulu pamuk yagi ile yapilmis olanidir.
    (homer simpson, 01.11.2006 10:51)
  20. en lezizinin mersin'de, göksel'de yenilebileceği doğaüstü yiyecek.
    (nickless cage, 15.12.2006 23:25)
  21. istanbul'da da yedik,gayet güzeldi,ne yani bi tantuni için taa mersin 'e mi gitcez.sonuç olarak: (bkz: mersin kadar başınıza taş düşsün)
    (niketre, 25.12.2006 20:29)
  22. eskişehir'de ilk kez yedikten sonra ikide bir aklıma gelen ancak adını hatırlayamayıp eskişehirdekilere "benim için de tarantino yiyin" deyip kendimi rezil ettiğim enfes yiyecek,yalnız 1 tanesi doyurmuyo 2 tanesi belki.
    (herpes, 25.12.2006 20:56)
  23. yanında genellikle şalgam suyunun içildiği pek bir güzel yiyecek.
    (celibon, 07.03.2007 12:09)
  24. sivas'ta yenmemesini şiddetle tavsiye ettiğim mersin yöresine ait içine kıyma kıyılıp saçta pişirilerek kendi özel yapım ekmeklerine sararak hazırladıkları şalgamla birlikte servis ettikleri yemek..
    (pantalasSA, 07.03.2007 12:13)
  25. Mersin'de özellikle yaprak tantuni ve acı tantuni'de yenilmesini tavsiye ettiğim( tabi açık ekmek veya lavaşla) nefis tat.
    (editor, 07.03.2007 13:32)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» siberalem » norton antivirus » yagiz » musteriyle muhabbete girmeye calisan kuafor » pcnet » street fighter 4 » en derin aci » arap sukru » turkiye » 18 yas hayalleri » kesira » camide kilinan cenaze namazina katilan dinsiz » efsane geri dondu » yarin » sozlukten kiz dusurme teknikleri » adi tolga olanlarin yavsak olmasi » anneler gunu » opusurken ic sesin soyledikleri » chelsea yi karsilamaya giden bir grup aslanin sonu » kaynak » jessica biel » alternatif cikma teklifleri » evlenecegi kizda bekaret aramayan erkek » derinlemesine pas » sevisirken dikkat edilecek hususlar » orson welles » sektor » sozlukte kampanya yapan yazarlar » yolkart a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa