suzan avci 

kapat
  1. 1937 Bursa doğumlu oyuncu.
    türk filmlerinde oynadığı kötü kadın karakteriyle tanınan yeşilçam emektarı.
    200'e yakın filmde oynamıştır.
    en son göründüğü sinema filmlerinden biri ise omercip'tir.
    isimden çıkaramayanlar buyursun bunlardan yaksınlar;
    http://images.google.com....r&btnG=Resimlerde+Ara
    http://festival.ucansupur...w&id=30&Itemid=47
    (cikarinbeniburdan, 21.04.2006 00:09)
  2. Türk sinemasının femme fetalekadınıdır.Ediz Hun'un suratına bir filmde kezzap döksündür....
    (the godfather, 21.04.2006 15:41)
  3. kötü rollerin değişmez oyuncusu.yeşilçam'ın sarışın afeti.yahşi bakışları ve hain kahkalarıyla bilinir.
    (chilavert, 18.07.2006 11:03)
  4. erol tasın kadın versiyonu
    (noway, 22.08.2006 00:51)
  5. oynadığı karakterlerin tüm duygularını izleyiciye aktarabilen, güzel, kadın sinema sanatçımız..
    (proscons, 28.01.2007 15:33)
  6. yeşilçam'da para sıkıntısı çekildiği dönemlerin akıllıca bir para ödeme sistemi vardı: buna göre parası ödenemeyen oyuncuya rejisör tarafından bono'lar verilir daha sonra filmin hasılatı ile bonolar paraya çevrilip ödeme yapılırdı. işte bu hikayenin kadını suzan avcı bu bono sisteminden en fazla muzdarip olmuş oyuncumuzdur. kadın sürekli aldatıldığından- abazanlığın neandarthal insanı kadar eski olduğu, sonsuz zaman içinde sonsuz oranda tavan yaptığı türkiye'de küçük, havasız sinemaları dolduran kalabalıklar tarafından suzan avcı'nın ve filmlerinin değeri bilinmiştir mutlaka- bonoları çoğu zaman paraya çevrilmemiş. kadınımız, bu aldatmacaları 1,2,3 deyip sineye çekse de sonunda dayanamamış. durumu protesto maksatıyla
    bonolarla üstünü örttüğü bir fotoğraf çektirmiş. bu resmi gördüm, ilginçtir, bonolar çırılçıplak kadını komple örtüyor. itiraf ediyorum da çok hakkını yemişiz kadının; kardan bir parça verebilirdik.

ama canım, şu vardı ki bana ve ekibime çok para lazımdı, uzayda çiftçilik yapan türklerin hayatını anlatan bilimkurgu filmimi çekmeyi hayal ediyordum suzan ile çalıştığımız o yıllarda. zaten yeşilçam'ın erotik film döneminde film çekmeyi kabul etmemin sebebi buydu. kubrick'te, senaryosu kendisine ait olmayan spartacus filminin yönetmeni olmayı benzer sebeplerden dolayı kabul etmişti. hal böyleyken o da mutlaka benim gibi ilkelerinden taviz verip işi düzenbazlığa dökmüştü.
    (zinani, 28.01.2007 16:08)
  7. hayranı olduğum sanatçı.. türk filmlerini vazgeçilmez karakter oyuncusudur. hayranlığım neticesinde kendisiyle tanışma fırsatım olmuştur. gerçekten o kadar tevazu sahibi bir insan ki.. filmlerinde oynadığı kötü rollerin aksine sevecen ve içten.. yeni bir suzan avcı gelir mi? ee şimdiye kadar gelmedi bence de zor.. keşke yine filmlerde rol alsa .
    (jack daniel, 18.06.2007 18:35)
  8. erdogan tunas ile olan evliliğinden binnaz avci adlı bir kızı vardır .
    (kamil, 10.01.2008 05:52)
  9. BEŞiNCi NESiL YENi BiR YAZARIMIZ. HOŞGELMiŞ KADINI. * *
    (novakatinamite, 23.01.2008 10:43 ~ 10:44)
  10. döneminde kötü kadın rollerinin adresi, türk sinemasının afeti, şehvet kokan vamp kadını.
    (zipirwoman, 23.01.2008 10:50)
  11. SARIŞIN, AFET- i DEVRAN, ŞUH, GÜZEL, EN GÜZEL, BiRAZ FETTAN, * BiRAZ KÖTÜLÜK, BiRAZ ŞEHVET, ELiNDE UPUZUN AĞIZLIKLI KADIN SiGARASI NiHAHAHAA ŞEKLiNDE KAHKALARI OLAN SiNEME SANATÇISI. BURADAKi suzan avci YA MÜTEMADiYEN TAVSiYELER;

1) BU SÖZLÜĞÜN ERKEKLERi KADINLARI ÇOK SEVER
    2) BU SÖZLÜĞÜN ERKEKLERi SARIŞIN KADINLARI ÇOK SEVER. *
    3) BÖYLE KADIN KADIN YAZMA, LiNÇ EDERLER ALiMALLAH. * *
    4) SEN BiLiRSiN NE HALiN VARSA GÖR. *
    (novakatinamite, 28.01.2008 09:38)
  12. yazdıkları ile gözümden kaçmamış yazar. *

(bkz: anladın sen)
    (CirkinOrdekYavrusu, 03.02.2008 14:51 ~ 14:52)
  13. bulut gözlü ceylandır.

şarkıların tenhalarında arayanlara daha da derinlere inmesini tavsiye edebileceğim bir karakterin millenium'a yansımışı. o, şiir gibi gözlerini şehla bakışlarıyla yönelttiğinde size sünepe ruhlarınızı esir alırcasına etkiler benliğinizi.

yüreğim dayanmaz diye görmedim henüz kendisini, yazdıklarıyla yetiniyorum şimdilik. hayatın öğreteceği birçok şey olmasına rağmen parmakları yaşına aldırış etmeden kodluyor entry'leri.

henüz bana ne kadar hayran olduğunu belli etmese de onun titrek ellerinden dökülen yazıların yamukluğundan anlıyorum ben. tecrübe diyor ağzımı yamultarak ukalaca gülüyorum.

insan kendi doğum zamanını tayin edebilseydi şayet inanın paslı kalbimi ipotek edebilirdim.

radak emikis'i sevenler ve ona gizli hayran olanlar vakfı.
    (rdkmks, 20.02.2008 20:41)
  14. en çok gözlerini görmek istediğimdir.
    (radak emikis, 23.03.2008 21:29)
  15. kiraz çiçeği gibidir. ya da baharda meyva ağaçlarında görülen, pamukumsu, beyaz ve pembe renkte çiçeklerin tümü gibi. ben kendime bile onca uzakken, o bana nasıl bu kadar yakın olabiliyor ve beni bu kadar iyi tanıyabiliyor, tanımlayabiliyor dediğim insan. sezen aksu nun dediği gibi, adeta deli kizin turkusu gibi birşey. yağmurdan sonra çıkan gökkuşağı gibi her renk her ahenk, ama huysuz/tatlı kadın.
    (novakatinamite, 28.03.2008 13:07 ~ 13:08)
  16. okudugum entrylerinden anladigim kadariyla hislerini kolayca yaziya dokebilen, yazma yetenegi olan iyi yazar. besinci nesil olmasina ragmen ilerleyen zamanlarda yildizi parlayacak gibi. hosgelmis.
    (KoPuSh, 05.04.2008 21:22)
  17. bunun seceresini araştırdım * sizle biz arasında pek bir fark olmadığı kadar fark yokmuş aramızda.

ben kendimi yavaş yavaş gölgelerin gücü adına yazılan şiirlerin aksak şairi gibi hissetmeye de başladım aslında. gizli güç, pisişik kalem, farisi gibi, güneş doğunun üstündeyken aydınlanan dünyanın kaygısız fikirbazı gibi.

novakatinamite ilen suzan avci hanımla görüşmek için güzel bir gün bekliyoruz; fuzuli 'ye ilhamdan yadigar.
    (pietro pacciani, 20.04.2008 23:01)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» derste uyuyan hoca » number six » boluspor » converse e conserve diyen zihniyet » ocb » rapidshare » mike d antoni » aidatli uye » elma cayi » bahcelievler lisesi » divx arsivi yapmak » ruslar in dunyaya kazandirdiklari » cunt bloody cunt » hypnogaja » christraping black metal » aile butcesi » hadise » pkk asiret uyusturucu ucgeni ve daglica baskini » hayatla dansta azrailin ayagina basmak » hayattan soguma nedenleri » sari gelin » turbanli plaj voleybolcusu » basortulu kizlar kasedimi almasin » 402 numarali sinif » raman dagi » ali pasa hamami » idiot » menemen olayi » 06 zps 52 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa