surk 

kapat
  1. taze çökeleğin çeşitli baharatlarla yoğrulduktan sonra el içinde yuvarlak şekiller verilerek kurutulmasıyla elde edilen hatay iline özgü kahvaltılık.
    servise sunulmadan önce ezilerek üzerine bolca zeytinyağı gezdirilmesi tadını kat kat arttırır.
    #894542 (infantes, 22.11.2006 16:36)
  2. Efendim öncelikle taze çökelek alınır. içine salça ve annemin sır gibi sakladığı baharatlar konulur. Daha sonra elde şekil verilir ve güneşte kurumaya bırakılır. Kimilerince tam kurumadan kimilerince kuruyunca kimilerince de küflü evet küflü ne var tadı gayet güzel oluyor küflenince kabul görür.Her güzel şeyde olduğu gibi memleketime*özgüdür
    #1942350 (hermia, 15.07.2007 23:40 ~ 03.08.2007 23:40)
  3. yapımını bilmemekle birlikte görünüşü berbat olan fakat tadının görünüşü ile alakası olmayan nefis bir kahvaltılık türevidir.
    #1942617 (turnosol, 16.07.2007 00:20)
  4. orgazmik bir yiyecektir kendileri. antakya-iskenderun yöresinde bolca yapılır. taze çökelek ve baharat karışımının şekillendirilip güneşte kurutulmasıyla elde edilir. zamanla üzerini bir küf kaplar ama bur normaldir, panik ve heyecana hiç gerek yoktur.

efendim sürk alınır, güzelce doğranır, içine domates, salatalık, kuru soğan, yeşil biber, maydanoz, zeytinyağı ve kimyon ilavesiyle enfes bir salata hazırlanır. ultra-süper rakı mezesi olur bu.
    #2393069 (neredeyim ben, 28.09.2007 10:21)

© 2008 - uludağ sözlük

surk başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. surk ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu surk nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» capa » erkegin sevdigi kiza acilamamasi » migfer » sungur savran » the offspring » sana suresiz izin veriyorum » ergenekon cetesi » beirut » yeter artik vurmayin adam oldu » gelmis gecmis en buyuk grup » bilgisayar faniyla odayi isitmaya calismak » yabanci gruplarin turkce mealleri » tetikci » prison break » bilgi islem » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » 17 asker sehit olurken golf oynayan komutan » tanimadigin kizi msn e eklemek » ilk ucus » istersen hic baslamasin » kopruyu gecene kadar ayiya yumruk atmak » fm 2009 deki yetenekler » sessiz konusunca karsindakinin de sessiz konusmasi » ceza » feridun duzagac » age of mythology the titans » sozluk yazarlarindan aforizmalar » metroda cift kale mac yapmak » dusunce gucuyle klavye kullanmak » satisa cikarilan ulke » fenerbahce de ridvan aykut sesleri