yılda 3 kere yapılan sertifika sınavı. temel düzey sertifikasının alınması için 9 derslik bir sınava girilir, 9 dersin her birinden en az 60 alınması, ve bu derslerin aritmetik ortalamasının ise en az 70 olması gerekir.
borsacı olucam ben de teknik analiz yapıp plaza alemlerine akıcam diye heves edenlerin sahip olması gerek bir sertifikadır
taze finansçıların anasını ağlatan, sonuçları 9 haziranda açıklanacak olan sınav. iktisat ve türevi bölümlerde okuyan kardeşlerime mezun oldukları gibi almalarını salık veririm.
27-28 mayısta yapılanının sonuçlarının az önce açıklandığı, 9 modülün sekizinden abartı notlarla geçip bir tanesinden tek bir soruyla kalmam sebebiyle bende "zikerim böyle aşkın ızdırabını" şeklinde duygular uyandırmış, ayrıca ÖSS den beri abartısız her sınavda kullandığım kanyılmaz,zeynel dinler gibi hocaların sınavlarında bile beni mahçup etmemiş olan 0.7 rotring uğurlu kalemimi de an itibariyle götüme sokmuş olmama sebep olan sınav.
33 buçuk yaşında girdiğim ve ikinci hakkımda hemide hiç çalışmamış olmama ramen 73 küsür ortalama tutturduğum. elalemin sersefil olduğu sınav. ne karizma yapmıştım beee...
gereksiz bi çağrışım: (bkz: sapık lisanslama sınavı)
Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından ocak, mayıs ve eylül aylarında olmak üzere yılda üç defa yapılan lisanslama sınavlarının ortak adıdır. "Sermaye Piyasası Faaliyetleri Temel Düzey Sınavı", "Sermaye Piyasası Faaliyetleri ileri Düzey Sınavı", "Türev Araçlar Sınavı", "Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı", "Kredi Derecelendirme Uzmanlığı Sınavı", "Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanlığı Sınavı" ve "Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Sınavı" olmak üzere yedi farklı sınavı bünyesinde bulunduran lisanslama sınavları arasında en popüler olanları Sermaye Piyasası Faaliyetleri Temel ve ileri Düzey Sınavlarıdır. özellikle bankacılık sektöründe son derece geçerli olan ileri düzey sınavı bir o kadar da zordur.

sınava girenlerin sınavdan başarılı sayılmaları için Sınav konularının her birinden alınacak notun 100 üzerinden en az 60 olması ve Alınan notların aritmetik ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir. dört yıl içinde verilmesi gereken sınav sonucunda girilen sınava dair alınan lisans belgesi yine dört yıl boyunca geçerlidir.
sorularin gereginden zor oldugu, sinavlari gecseniz bile sertifikayi almak icin de ayrica para istenilen turk isi sinavdir.
2010 yılından sonra türmobla hazırlanacak olan sınav. hapı yuttunuz benim küçük mavi şirinlerim. malumunuz serbest muhasebeci mali müşavirlik staja başlama sınavında sınava girenlerin sadece 10 da 1 i kazanıyor. yirim.
geçemeyenin birçok mali işlemi yapamamasına sebep olan sınav.
yarın yapılacak sınav. hala çalışmayanlar için son fırsat (bkz: okunmuş pirinç)
2 sene önce girdiğim hem maliyetli hem zor sınav.*
sertifikasını altı sene önce aldığım allah cezasını versin sınavıdır. (hele ilk zamanlarında sınav sadece istanbul ve ankara' da yapılıyordu. bu da sınav harcı dışında ek maliyet demekti) ayrıca sertikayı almakla iş bitmiyor zira ilgili sektörde çalıştığınız sürece dört yılda bir yapılan seminerlerle sertifikayı yenilemeniz gerekmekte.
temeli bugün, ilerisi yarın yapılacak sınavdır. soruları hazırlayan kurumun değişmesi nedeniyle, zorluk derecesinin nasıl olacağı merakla, aslında biraz da umutla beklenmektedir.
(bkz: bu sene sorular kolay olacakmış)
öss'den falan beterdir. sertifika almaya hak kazanma konusunda 2009'un ikinci sınavında, temel düzeyde %2,51, ileri düzeyde de %7.20'lik bir başarı elde edilmiş mesela. girme hakkının çok olması iyi bir seçenek. öğrenciyken staj-ders yoğunluğundan, çalışırken de iş yoğunluğundan bu sınavı ilk girişte verme imkanı pek olmamakta.
öğrencilere ileri düzey derslerini, okurken verip, mezuniyetin ertesi günü nur topu gibi bir ileri düzey sertifikasıyla yatırım şirketlerinin kapısını çalmalarını öneririm. temel'e girmenize gerek yok, direk ileriden girin.
daha önce anadolu üniversitesinin şimdi ise milli eğitim bakanlığı'nın düzenlediği sınav. aracı kurumlarda çalışabilmek için lisans belgesi almak şarttır. şık sayısı 5 ten 4 e, 40 soruluk sınavlar 25 soruya düşürülmüştür. lisans belgesine hak kazanabilmek için geçer not 60, tüm derslerin ortalaması 70 olmalıdır.
2010 UN SON SINAVI 6 - 7 kasım da yapılacaktır.

bankada yükselmek isteyenlerin rakiplerini geçebilmeleri için muhtaç olduğu belgenin sınavıdır.
sınav yerleri açıklanmıştır.
2010 yılı sınav sonuçları açıklanmıştır ancak yoğunluktan site açılmamaktadır.
girmesi ve geçmesi zor olan ve sınav ücreti pahalı olan sınavdır. ve bu sınavın varlığı da saçmadır zaten. üniversitede okutulan derslerden sınav yapıp sertifika vermek ancak ve ancak para tuzağı kurmakla açıklanır.
3. sınıfta deneyeceğim, 4. sınıfta adam gibi çalışıp vermeyi planladığım sınavıdır.
ne mi okuyorum?
(bkz: bankacılık ve finans)
dün itibarı ile başvuruları başlamış olup 2012 yılı içinde kendisinden 1 adet daha yapılacaktır. detaylı bilgiye ulaşmak için;

http://www.mudefin.com/gu...vlari-basvurulari-basladi
yeni sınav takvimi açıklanmış. haydi hayırlı olsun.
http://www.spl.com.tr/
hakkında bilgi sahibin olan yazar arkadaşların yardımına ihtiyacımın olduğu sınavdır. bilgi sahibi arkadaşlar mesaj yazabilirse sevinirim.

finans alanında yükselmek için gerekli olan sınavdır.
bu abudik sınav için 1 haftalık yıllık iznimi ticaret hukuku dersine harcamış olmama değeceğini umduğum sınav. Canım annemin hazırladığı meyve tabakları, minik yeğenin sürekli çalışma odasına merakla dalması gibi hoşluklar sıkıntıyı kısmen azaltmıştır.yarın göreceğiz hanyayı konyayı, sonrasında hukuğun h sini duymak istemiyorum.girecek arkadaşlara başarılar
Bugün sonuçlar açıklandı, emeğime değdi lisanslar cepte.