bugün

eski bir gunde 2 paket sigara icersever olarak soyluyorum; keske sigara kullananların saglık harcamaları devlet tarafindan karsilanmasa.
ey sağlık bakanı recep akdağ; madem şu hemen alttaki cümleyi kurabiliyorsun

--spoiler--
"bugünü ve geleceği çok daha sağlıklı bir Türkiye. Sağlık Bakanı olarak birincil sorumluluğum, bugün ve gelecekte Türk halkının sağlığını koruyacak tedbirleri almak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek..."
--spoiler--

o zaman şu sorulara da bir zahmet cevap verin sayın bakan.

- bu ülkede onbinlerce insan çamurun içinde yaşıyor, susuzluktan banyo yapamıyorlar. madem sağlıklı nesiller yetiştireceksin o zaman suya neden son 1 yılda yaklaşık yuzde 400 zam yaptınız?,,
- madem gelecek nesillerin sağlıklı olmasını istiyorsunuz o halde yakacak odun bulamadığı için soğuktan zatürre olmuş binlerce bebeği ne yapacaksınız?
- madem şuanki nesillerin sağlıklı olmasını istiyorsunuz, o halde binlerce dönüm ormanlarımızı niye ali cengiz oyunuyla satıp yerine villa yaptınız?
zaten böyle böyle iyimser olduk.
adamın donunu alsalar kanserojen içerikli sentetik dondu kurtuldum diyecek.
motorlu taşıtlar vergisine zam, çevre kirliliği önlenecek egsozdan kurtulduk diyecek.
emlak vergisine zam, çok evi olanlar satacak ev fiyatları düşecek ve sosyal adalet sağlanacak diyecek.
bu iyimserlikle zamlar vız gelir bize..
"kabızlığa son" adı altında herkese hortum soksalar acaba aynı önerme geçerli olacak mıdır?
götten uydurulan devrimdir. petrol zammı devrimine benzer. artan petrol ürünleri ile gelişmekte olan geri bir ülke olarak boşa harcayacak benzinimiz yoktur. gelişmiş ülkelerde insanlar bisiklete binip az benzin kullanıyor. bu zam sayesinde daha az gezip eğleneceğiz ve paramızı yabancılara kaptırmayacağız. ayrıca egzos dumanının sağlıksız çevre yaratmasının önüne geçilmiştir. böylelikle gençler parasal sıkıntıdan daha az araba kullanacak, eğitimsiz fakirler de aynı şekilde araç kullanamayacak ve kazalar azalacaktır. ayrıca yeni köprü yol için para harcanmasına gerek kalmay yaşasın zamlar. benzinin litresi 100 lira olsa keşke...(bu şekilde bir mantıktır)
dumansız hava sahası olarak sigarayı düşman edinip, halkı bezdirenlere cevap, muğla, yatağan, konya seydişehirin de en yakın zamanda dumansız hava sahasına dahil edilmesini sağlasınlar.
(bkz: devrimci tayyip)
kısa marlboro'nın isveç'te satılan fiyatla aynı fiyata satılmasını ve türk halkının kuru ekmeğe muhtaç olduğunu düşünürsek bu kanlı bir devrimdir. "zengin olan içsin, biz fakirlerin sağlığını koruyalıım, onlar bize lazım. ilerde 3 çocuk yaptırıp oylarını alırız, yardım paketine bulgurun yanısıra sigara da koyarız." mantığının devrimidir. parası olana fark eden bir durum yok ki, onunki de sağlık. sen halkının sigaraya yönelmesini maddi imkanlarını kısıtlayarak mi önleyeceksin? bu, orta okulda çocuğuna, okuldan kaçıp atari salonuna gitmesin diye para vermeyen annenin cezalandırma yöntemidir. sen çocuğuna atari salonuna okul vakti gitmemesi gerektiğini öğretemediysen, para verip vermemen problem olmaz. arkadaşı alır bir jeton onun için. en olmadı izlemeye gider...
ciddi anlamda komik olan önermedir.

ilk olarak, sigara içmek kişisel bir tercihtir. kimse kimsenin ağzına zorla sigara sokmamakta, zorla soktuğu sigarayı yakmamaktadır. ha, diyeceksiniz, işte liselerde gruba dahil olma çabası, arkadaş edinme yöntemi vs. vs. e arkadaşım eğer o insan kendine arkadaş edinme yöntemi olarak sigarayı 'tercih' etmişse, gık diyemezsin sen ona. ciğer kimin? benim. sigara kimin? benim. kanser olma ihtimali taşıyan kim? e, ben... üçüncü şahıs olarak dahil olma hakkın nedir?

kapalı alanlarda sigarayı yasakladılar. hatta barbarca bir halde getirdiler bu yasağı. amerika birleşik devletleri, ingiltere ve türkiye dışında, müessese kendisi izin verdiği sürece, sigara içilen ve içilmeyen olarak ikiye ayrıldı her yer. bizde, üst kapalı yerlerde içilmiyor. dört duvar arası. yalandan bir yasağımız var. çakma bir şekilde üstünü açan yerler, üstünü cam kaplatanlar, teftiş olunca açanlar... ülkenin en büyük sorunu da bu aslında. yasak koyuyoruz, takip etmiyoruz.

hükümetin sigara içen vatandaşına bu kadar sırt dönmesi olacak şey değil açıkçası. ikinci sınıf insan muamelesi yemek bir yana, eninde sonunda o sigara içilecek arkadaşım. iç-il-ecek. yakıcam tüttürücem.

ayrıca;

(bkz: lucky strike)
kimse içtiği sigaradan para için vazgeçmez. en fazla daha ucuz bir sigara içer.
yapılan zam, tiryakileri sigaralarından etmez, çocuklarına verdikleri harçlıklarda azalma olabilir, yada sabah okuduğu gazeteyi internetten takip eder.
kısaca bu zammın tiryakiye bir yararı olmadığı gibi, simitçi ve benzeri esnafın zararına olmuştur.
başka bir halta yaramaz.
zam için diyorum bunu : (bkz: ayda gelen gül üstüne günde gelen kül üstüne) sigara yasağından dolayı kahvehaneler barlar ve bilimum eğlence yerleri batmamak için onca masrafa girip bahçe yaratmaya çalışırken,devletin ulan banane kahveden bardan deyip hem oradan hem sigara zammından nemlenmesi beni endişelendiriyor.acaba diyorum devlet zula yaptı da şimdi bize mi kaktıracak bunları ?
eskiden devrimi ezilen, sömürülen, hiç sayılan, elinden ekmeği alınan halk yapardı. ne günlere kaldık yarabbim. %40'a yakın zam. sigaraya olmuş, ekmeğe olmuş, süte olmuş ne farkeder? %40 zam yapılırsa herhangi bir memlekette, çivisini çıkarırlar oranın çivisini. ama bizde hükümet devrim yapıyormuş. pehhh. sıçayım sizin devriminize.
sigara içen bir evlat olarak kendim için üzülüyor, babam için yıkılıyorum.
bu cümlenin de amına koyim.
ulan sanırsın akp sigarayı bırakalım diye yapıyor bu zammı. tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakın dedik deli gibi tecavüzcü arayıp en sonunda kucağına atladınız.
memura 1 lira 40 kuruş zam ile taçlandırılmış devrimdir.
(bkz: sigarayı değil ananı bırakırım tayip)
bence devlet tekeli tamamen kaldıracak ,yabancı sigarayı da zamlarla alınmaz hale getirecek. böylece sigarayı bitirmeyi amaçlıyacak. ama sarma sigara denen bi şey var...
devrim lafını makatından anlayan, birde kamufle olmak için "akpli değilim, sigara içiyorum, cart curt" diyen birileri için kurulması normal cümle.
devrim yapan liderlerin kemiklerini sızlatan söz grubudur.

dünyanın 4 bir tarafında devrim yapan liderlerin çoğu sigara tiryakisiydi; zammın devrimi mi olur, bu bildiğin monarşik hükümetlerin, liderlerin kafa yapısıdır.ha sen tutarsın vatandaşa tekelin kapılarını açarsın, herkes adını yazdırıp ihtiyacı kadar sigara alır, vatandaşdan para pul almazsın.masrafı üretim girdisiyle sağlarsın, o zaman biz bu yaptığına devrim deriz!ama köşe başında tek dal sigaraya muhtaç adama vurulan darbeye devrim deme, sağlık için bile olsa!!
tecavüzcüsüne aşık olan histerik ruh hastalarının mottosu.

asıl devrim büyük annenizi sabanın arkasında öküzle omuz omuza, sofrada öküzden sonra karnını doyurur vaziyetten alıp, oy verme, eşit vatandaş olma hakkını verip insanlık onurunu kurtaran tarafından yapıldı ancak siz anlayacak kapasitede değilsiniz, pişemediniz 80 yıldır.
sen hala sigarada devrim ara kaypak kaypak.
halk devrimi değil; yasakçı, kendi çıkarını düşünen ve "vatansevmez" yönetim tarafından yapılan halk karşıtı devrimdir.*
türkiyenin çok geç attığı bir adımdır.
40 yıllık sigara tiryakileri bile bu devrimle sigarayı bırakmayı düşünmektedir, ne derece başarılı olurlar tartışılır tabi.ayrıca devletin soyma politikasından biridir.
bana sigaradan vazgeçiremeyen bir devrimmiş demekki. yasak ve zam geri çekilmelidir.