bugün

(bkz: ergun plak)
muhteşem yıllar.
mizah anlayışı berbat olan dizi. şoray uzun' u kültigin abi olarak hatırlamak istiyorum.
2012 ye dönüşlerin adeta unutulduğu dizi, her zaman olmasa da arada dönülmesinde fayda var...
izlemek için kendimi zorladığım dizi.
şöyle ki; dizi "asparyuuuuus, senin için çektik bu diziyi" diye bağırıyor.
trakyalı pastaneci bile var, kasetçi var lan, ama ama...
rasim öztekin'in eşini oynayan abla, o nasıl bir ses ya, kulaklarımı kapatıyorum her konuştuğunda, kara tahtaya tırnaklarını sürtersin ya hani öyle bir sesi var bu ablanın.
esprilerine gülemesemde karakterlerinin sıcaklığını hissettirebilen dizi.
uzun yıllardır televizyon karşısına geçip ailecek izlediğim bir dizi olmamıştı. seksenler bu eksiği giderdi.
ayrıca müzikleri başarılıdır.
Samimiyetiyle gonullere dolmus dizi. Pastaci sami de her hafta oturmaz isek eksik hissediyoruz kendimizi.
bu bölüm yine muhtesemdi, ergunun söyledigi sarki daha bir güzellestirdi diziyi.
çok güzel dizidir, harikadır, kalitelidir ancak başlayalı 31 bölüm olmasına rağmen halen;
- sami abi nabıyon beya
- iyiyim sen nabıyon beya
repliğinden sonra gülme efektinin verilmesi de ilginçtir.
Her gun olsa izleyecegim trt dizisi. Cok hos cok guzel de altta cikan #ergunplak yazisini her gordugumde gulesim geliyor.
yeni esnafları, mahalle ortamı ile bu sezon daha bir güzelleşen dizidir.
trt'nin yeni bölümden önce bir saat özet yayınladığı dizidir. Ilk zamanlarındaki akıcılığı kalmamış daha durağan ilerlemekte 90 dakikayı doldurmak için gereksiz ayrıntılarla seyirciyi boğmakta. Bir bölümde en az 50 kişi hal hatır alışverişinde, sıkıyor izleyiciyi.
Her ne kadar o yılları görmesekte fakat büyüklerimizin o zaman yaşadıkları acı tatlı yaşanmışlıkları anlatsada huzur ve aile bağlarının o zaman daha çok olduğu bir gerçekmiş ve bu dizi o yıllardaki herşeyi anlatan bir dizi çok beyeniyorum. Şimdi o yıllardaki rahatı ve huzuru maddi manevi arıyorum keşke o dönemlere dönebilsek.
80'li yılları en güzel anlatan dizi. 12 eylül dönemini anlatırken verdikleri sosyal mesajlar umarım bir yerlere ulaşmıştır.
dönem dizilerinde son raddedir.
artık yetmiştir.

bunlarda bi suç yok aslında, leyla ile mecnun'u beklerken sabırsızlanıyorsak demek ki. *
Bkz: 80'ler... ilk bölümlerinde geriye dönüşlerle sıkça seyircinin aklını karıştırmışsa da ekibi oturdukça izleyicisinin giderek deli olduğu dizidir. Okul Yolu adlı küçük bir sokakta geçer, Huzur Apartmanı, hikayenin temel alındığı ''Özdemir'' ailesinin oturduğu evdir. Yanında Ergun Plak vardır ki Serhat Kılıç tarafından canlandırılmaktadır, giderek dizi fanatiklerince ilahlaştırılmıştır. Pastaneci Sami usta Trakya, komiser Rıza Karadeniz, Bekçi Bekir Erzurum şivesiyle diziye renk katar. Son bölümlerinde 12 Eylül darbesi işlenirken kimilerince asker yanlısı, kimilerince de tam aksine asker düşmanı ilan edilmiştir. Hatta astsubaylar da kendilerinin dizide hakarete uğradığını iddia etmiştir. Son bölümündeki işkence sahnesinde Sol Açık Nevzat (bkz: Eray Yasin Işık) ve ülkücü Alper'in (bkz: Osman Büyükercan) işkence gördüğü sahnelerle izleyicinin içine işlemiştir. Bir de müzikleri tam 80'lerdendir ve candır. Dizide Susmuş'u canlandıran Aydın Sarman tarafından hazırlanmaktadır müzikler.....
demiştim ki; (#16996664)

http://www.odatv.com/n.ph...ksenler-dizisi-0910121200
ne kadar sonlarına doğru olsa da çocukluğumuzu yaşadığımız yıllardır. aynı zamanda trt nin o yılları anlatan güzel bir dizisidir. keyifle izlenir.
bol bol kenan evrene çakmaya çalışan bir dizi, izlerken aklıma takılan düşünce şudur bu dizide.. 30 yıl önce kenan evren propagandası yapan bu kanal, acaba bir 30 yıl sonra ne alemde olacak?
pastacı sami ve annesi diziyi kotarıyor. suzan kardeşede helal olsun. ne yetenek varmış kadında be!
butik ali'nin aynı evden iki kişiye baskül satması beni kopardı resmen.
10 dakikadır bakıyorum resmen insanı bayıyor. ne oldu la bu diziye. eskiden böyle değildi. evet.
Çocukluğum dur. darbedir, reagan'dır. Çernobil'den sonra iÇemediğimiz Çaylar, yiyemediğimiz fındıklardır.
ülkücü görüşe ait duvar yazılarının bazen sol taraftaki görünür tarafa yazılmasını arzu ettiğim dizi.
zamanın klişeleşmiş efsane yazılarını görmek tanımak çok güzel oluyor ama dediğim gibi kadraja giren genelde kahrolsun faşizm, kurtuluşa kadar savaş, tek yol devrim ve benzeri yazılar oluyor. misal zamanın efsane sözü kanımız aksa da zafer islamın yazısı sezon finalinde direğin arkasında belli belirsiz göründü ki sözü bilmeyenler orada ne yazdığını anlayamazlar. kayırma ayrımcılık yapılmasın isterdim.
Dizide Butik Ali (bkz: Hakan Bulut) ile Rıza Komiser'in (bkz: Onur Dilber) eli giderek güçleniyor. Dizinin ilk bölümlerinde az görünen bu iki karakter, oyuncuların dizi seyircisi tarafından sevilmesi nedeniyle daha çok çıkıyorlar görünen o ki...