bugün

her çeşit kitabı piyasadan daha ucuza bulabileceğiniz yer.. beyazittadır..
beyazıtta bulunan carsıdır, lakin artık sahaflıkları falan kalmamıştır, bilinen kitapcı olmuslardır, daha 6-7 yıl onceki kitap bile bulunamamıstır, her seye ragmen bir kitap bulunamadıgında gidip aramaya deger bir yerdir, ayrıca hala sahaflık yapanların bulundugu hanları da ogrenme sansı dogar
artık eski kitaplardan çok öss ye hazırlık kitapları satılsada hala tarih kokan ,okula giderken bi şey almayacak olsakda içinden geçmeyi tercih ettiğimiz çarşıdır.okullar açılınca daha bi canlanır sahaflar,üniversite ders kitaplarınızı almak için dükkan dükkan dolaşırsız.biri 2. dükkana , diğeri 5. dükkana bak der ama sonunda aradığınız kitabı bulursunuz.sıra pazarlığa gelince onlara pek sökmez ne de olsa eski esnaftırlar.
pek bir sahaflıkları kalmayan, bildiğin piyasa kitapları ve ders kitaplarını satan beyazıt kitap çarşısı ve kırtasiyecileridir gözümde. gerçekten sahaf aranıyorsa istanbulda, kadıköyde akmar pasajı veya istiklal caddesinde aslıhan pasajını tavsiye ederim.
türkiye'nin osmanlı'dan kalma en eski kitapçılar çarşısıdır. 550 yıla yakın tarihi vardır. 1894'teki istanbul depremine kadar kapalıçarşıda bulunan sahaflar, depremden sonra şimdi bulundukları yere taşındılar. çarşı, 1950'de yanmasının ardından tekrar inşa edildi. başlangıçta tarihi eser niteliğinde kitaplar satılan bir yerken, son yıllarda bu özelliğini yitirmiştir. belediyenin beyazıt meydanında işportacılık yapan kırtasiyecilere sahaflar çarşısında geçici olarak yer göstermesiyle başlayan değişim, bugün çarşıda sadece iki sahaf dükkanının kalmasına neden olarak, kalıcı bir nitelik kazanmıştır. sahaflar çarşısının değişmeyen tek unsuru, çarşı, kitapçılardan çok, onların çarşısıymış gibi * ortalıkta kırım kırım dolaşan kedilerdir.
artık t.c. cumhuriyetinde sahaflık muessesi ne yazık ki can cekismekte ve bir cok sahaf isi ya bırakıp yahut öss kitabi satmaktadir. binaeylehen bu gidisatla sahaf kelimesi artik sözlukte bir madde olacak kalacaktir.
bursa'da olmayan şey. (varsa söyleyin lütfen.)
bursa heykel postanesinin yaninda da bir tane var. ufak bir yer ama genellikle dini kitaplar satiyor. ayrica ismi sahaflar carsisi olmasa da sonmez is sarayinin en alt katinda da bol miktarda kitap bulunabilir.
kapalı çarsi nın fesçiler kapısı ile beyazid camii arasında bulunan çarsidir. osmanlı döneminde medreseler etrafında ögrencilerin ögrenim ihtiyaçlarını karşilamak için bulunan sahaflara, kapalı çarsi nın 1460 lı yıllarda yapımı tamamlandığında ayrılmış olan dükanlardan oluşur.
KADIKÖY'DE DE VARDIR AKMAR PASAJI OLARAK GEÇER AMA SAHAFLAR ÇARŞISI DiYENi DE VARDIR.
beyazıt'ta bulunan ve eskisinden eser kalmayan bir çarşı. eskiden siyasi kitaplar satılmasına rağmen bu zamanlarda dini ve sınavlara hazırlık kitapları satılmaktadır.
kızılay'da bulunan adil han kitapçılar çarşısında sahaflar mevcuttur.

ankara bahçelievler'de güven sahaf'ta vardır, gidip görülesidir.
Beyoğlunda aslıhan pasajında da olan ve ölü s*kicilikten başka bir şey yapmayan sahaflar topluluğu.
şu sıra kalabalık beyazıt çarşısının hemen yanı.

ilkokul lise üniversite açılır açılmaz hıncahınç doldu. bir kaç hafta evvelinde sinek avlıyorlardı. kalabalıktan kitabı da alamıyorsunuz kuyruk adeta.ama orada bulamadığınız kitap olursa demek ki piyasada yok.
üniversite hazırlık sınıfı öğrencilerinin orjinaline 350 lira vermektense 70 80 liraya korsan ders kitabı aldığı yer. beyazıttadır.
internetten 20 liraya bulabileceğiniz kitapları 35 liraya kökleyen yer. Ucuz diye gittik kazık yedik. Kitapyurdu candır siktir edin burayı.
sahaflık ruhunu sadece mekanın tarih kokusuyla yaşatmaya çalışan çarşı. dört numarada merhum muzaffer ozak 'ı ve fatih kitabevini elbette ayrı tutmak lazım. içeride zaman geçirmenize, izlemenize, kitaplarına dokunmanıza, resimlerine bakmanıza izin veren, hatta illa ikram alın ısrarında bulunan ve hatta bu ikramın manevi olmasını istediğinizi anlayan çok nazik çok haldeş sahipleri var.
Popüler kültüre yenik düşmüş, tarihi olma özelliğinden başka bir şeyi kalmayan sınava hazırlık kitapları ve güncel işe yaramaz kitapların satıldığı mekan. Öyle ki içinde eski kitap yok denecek kadar az. Sahaf ama ikinci el kitap satılmıyor. Çok enteresan.
Bitmis.
ingilizce kitaplar için kullanılan Özbek çarşısı gibi yerlerden biri.
kazikcilar carsisidir. bir kac liraya aldiklari kitaba fahis fiyat bicerler. buz letgoda satmaya ugrasalim....
ucuzluktan çok orijinal baskı osmanlıca kitaplar bulabileceğiniz günümüzün d&r'ı.
beyazıt’ta bulunan müslüman ve dindar kılığına girmiş sahtekarların bulunduğu çarşıdır. iş bankası yayınlarından 13.5 tl’ye aldığım böyle buyurdu zerdüşt’ü 25 tl’ye satmakla beraber peşin ödemede 2-3 lira indirip yapıp gönüller’i kazanır bu adiler. bir de tam tok esnaf tavırları var agresif, ilgisiz ve tersleyen sanki babasının hayrına veriyor puşt oğlu puşt. akmar’a kurban olsun bu köpekler ya. tam emin olmadan haklarında konuşmak istemiyordum bugün oldum.
1973
görsel
türkçe ve ingilizce olarak yazılıp çizilmiş çeşitli kitaplar ve çizgi romanlar bulabileceğiniz sesli kitap kanalı.

https://www.youtube.com/@sahaflarcarsisi23/videos