bugün
- silivri'deki yapraklar alkışlıyor mu8
- şeytan9
- bir sonra ki halife kim olacak14
- anın görüntüsü15
- hırsız vaaaaaaaaaar12
- hiçbir bant o yolsuzluk dosyasını kapatamaz13
- bir ilişkinin kısa sürme sebebi14
- koltukta uyumak12
- 4 mayıs 2025 fenerbahçe beşiktaş maçı36
- o kadın polisimiz başörtülüydü20
- true nun çaylak olması8
- kader doğuştan yazılı bir şey midir12
- sırrı süreyya önder50
- iyi insan olmanın hiçbir işe yaramaması15
- osmanlı yı yeniden kuracağız13
- özgür özel'e atılan osmanlı tokadı16
- uyudun mu yazan kız11
- iyi geceler15
- ali koç11
- ramadan fahriden8
- 3 mayıs türkçüler günü17
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri12
- 13 yıl önceki fotoğraflarınız11
- 4 mayıs özgür özele saldırı30
- en sevdiğiniz sözlük ahmeti8
- yazarların sahip olmak istedikleri süper güçler11
- garanti bankası10
- gerçeği aramak9
- stanley termos olmazsa ben pikniğe gitmem12
- kendini esmer sanarken birden sarışın olan kız19
- mokv nerede8
- nihal atsız türkçülüğü vs atatürk türkçülüğü13
- akrep burcuyum soruları alayım9
- diyanetten skandal cuma hutbesi16
- 3 mayıs 2025 galatasaray sivasspor maçı16
- akp ve chp'nin birbirinden farkı olmaması9
- uludağ sözlük zirvesi32
- otizmliye cennet garanti mi8
Devlet Bahçelinin lugatında bisküvi olmadığı için kullandığı kelime.
ukte:
devlet bahçelinin fikrini yarattığı yeni bir tür gıda. girişimcilerden bekliyoruz.
http://www.facebook.com/v...814794348148&comments
devlet bahçelinin fikrini yarattığı yeni bir tür gıda. girişimcilerden bekliyoruz.
http://www.facebook.com/v...814794348148&comments
püsküt devrimi.
bana ibrahim tatlıses 'in flüt muhabbetini hatırlatan tek kelimelik aforizma.
(bkz: benim oğlumun niye flütü yok ulan)
(bkz: benim oğlumun niye flütü yok ulan)
ingiltere yöresine ait bir yöresel yemek türü.
(bkz: #11621982)
milliyetçi bisküvinin ismidir.
bazıları dil sürçmesi olarak dillendirmesine rağmen adam iki kere ısarla püskevit diyor.
http://www.bobiler.org/de...celimeysin_m206494n_yekfb
bobiler org'un sikip attığı konu.
20 dakika güldürerek sağlığım ile oynamışlardır.
bobiler org'un sikip attığı konu.
20 dakika güldürerek sağlığım ile oynamışlardır.
acı bir türkiye gerçeğine gülenlerin olduğunu anlamamıza sebebiyet vermiş devlet bahçeli söylemidir.
dükkanın camındaki kızarmış piliçlere içi giderek bakan çocuklar...
eve o reklamlardaki ahım şahım sucukların girmesi için 3 ay ya da ramazan'daki yardım paketlerini bekleyen çocuklar...
oğluna harçlık veremeyen babalar ve babalarının bu durumunu bilip buna kahrolan çocuklar...
bu konuşmadan bunları değil de devlet bahçeli'nin yanlış telaffuzunu çıkarıyorsanız yazıklar olsun hepinize.
bir gram adamlık yok demektir içinizde sizin.
umarım bir gün, bir kuru ekmeğe muhtaç kalırsınız.
umarım bir gün, çoluk çocuğunuz sizden çikolata, "püskevit" istediğinde "paramız yok" dersiniz.
çok vicdansızca yaklaşıyorum belki ama sizin gibilerin ders almasının başka yolu yok.
dükkanın camındaki kızarmış piliçlere içi giderek bakan çocuklar...
eve o reklamlardaki ahım şahım sucukların girmesi için 3 ay ya da ramazan'daki yardım paketlerini bekleyen çocuklar...
oğluna harçlık veremeyen babalar ve babalarının bu durumunu bilip buna kahrolan çocuklar...
bu konuşmadan bunları değil de devlet bahçeli'nin yanlış telaffuzunu çıkarıyorsanız yazıklar olsun hepinize.
bir gram adamlık yok demektir içinizde sizin.
umarım bir gün, bir kuru ekmeğe muhtaç kalırsınız.
umarım bir gün, çoluk çocuğunuz sizden çikolata, "püskevit" istediğinde "paramız yok" dersiniz.
çok vicdansızca yaklaşıyorum belki ama sizin gibilerin ders almasının başka yolu yok.
adana ağzıyla söylenmiştir. abartmayın. tamam güldük bitti.
(bkz: büsküvü)
harika bir kullanımdır. gülmekten karnımın ağarmasına neden olmuştur. ama şöyle bir şey var ki o da ;
(bkz: devlet bahçeli komik adam lan)
(bkz: devlet bahçeli komik adam lan)
papua yeni gine asıllı futbolcu adı.
ilk izlendiğinde güldüren,ama uzatıldıkça cırkı çıkan bıktıran kelime.
anadoluda her bölgenin, her ilin söyleyiş şekilleriyle ayrı ayrı eğleniceksek yandık.
anadoluda her bölgenin, her ilin söyleyiş şekilleriyle ayrı ayrı eğleniceksek yandık.
fazla abartılan kelime. sanırım bahçeli'den dolayı abartılıyor ama sevgili sözlük yazarları anneanneniz, babaanneniz, büyükbabalarınız ne diyor acaba merak ettim şimdi?
mhp'nin iktidar olunca herkesin püskeviti olacak!!!
türkçenin laçkalığı, tdk nın yetersizliği, türkiyede ki şive bolluğunun getirisi olarak görülmesi gereken apolitik kelimenin çarpıtılması olayı.
efenim, öncelikle 1999 yılında sayın bahçeli devlet bakanı ve başbakan yardımcısı iken ben sekiz yaşında bir sübyanım. o zaman da böyle afili reklamlar cirit atıyordu ama benim de püskevitim yoktu. kıt kanaat bir aile filan işte
diyorum ki; o yıllarda elinde her türlü yetki varken sayın bahçeli acaba ben mi püskevit hak etmeyen bir çocuktum.
diyorum ki; o yıllarda elinde her türlü yetki varken sayın bahçeli acaba ben mi püskevit hak etmeyen bir çocuktum.
anadolu sivesi ile söylenmiş kfc den menü söylerken biscuit 2 tane istiyorum diyen andaval kişilikleri kahkahaya boğan söylem.doğrusu biscuit tir demi lan mal.
devlet bahçeli'nin "altı üstü bir dil sürçmesi lan" dediğimiz telaffuz hatasıdır.
bisküvinin trajedinin absürdeye kurban edilmiş hali...
maalesf bugün bütün sözlüklerde taşşak geçilmiş bahçelinin bu anadolu ağzıyla. ananem de püskevit der bisküviye. bisiklete veleskip, otomobile tomofil dediği gibi...
dramı kaçırdı herkes. arkadaşları istediğini yer içerken sümüğünü çeken çocukları kast etmek istemişti ama realite taşşakizme yenildi yine...
maalesf bugün bütün sözlüklerde taşşak geçilmiş bahçelinin bu anadolu ağzıyla. ananem de püskevit der bisküviye. bisiklete veleskip, otomobile tomofil dediği gibi...
dramı kaçırdı herkes. arkadaşları istediğini yer içerken sümüğünü çeken çocukları kast etmek istemişti ama realite taşşakizme yenildi yine...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar