bugün

* * islami kültür çevresinde gerçekleştirilen sohbetlerdir.

her şeyi geçtim de o pilav ne be abicim, harbi dine ısındırıyor adamı.

(bkz: maklube)
maklube diye bilinen ve genellikle cemaat çevresinin önemli günlerde yaptığı bunun adına da pilav sohbeti denilen sohbet.
http://www.youtube.com/watch?v=zdJtfdrvZTQ
tosya kadınının yaptığı sohbettir.
* *
http://www.youtube.com/watch?v=WZ1nbSUzfF4
daha çok pilavı için gidilen sohbetlerdir.

-şükrü bu akşam sohbet var hacım geliyosun dime?
+ya serkan benim işim vardı kem küm.
-aaa olmaz ama hem pilav da var tavuklu hemde yanına ayran falan.
-hadi ya tamam kardeşim akşama ordayım.

şekil a'da da görüldüğü gibi maneviyat için değilde sırf beleşe tıkınmak için gelenleri çoğunluktadır.
anne için:"sevap kazanma"
ailedeki diğer ebeveynler için:"akşama yemek çıktı" düşüncesini oluşturan bir sohbettir
bu pilavlı sohbette bahsedilen pilavın ismi esasında maklubedir. arap kültürüne ait bir yemektir. filistin'in maklubesi inanılmaz bir lezzettedir. bu yüzden filistinli bir enişteniz varsa çok şanslısınız demektir. bu pilav patates, patlıcan gibi sebzeler ve kırmızı ya da beyaz et ile zenginleştirilen (tercihen kuzu eti, fazlaca güzel baharatların, çam fıstığı ve fıstıkların serpiştirildiği, tadı insanın damağında kalan bir yemektir.
portakal, çay ve kuruyemiş seansları öncesindedir.
(bkz: pilav günü)
(bkz: pilavlı var dediler geldik)
görsel dinin dışına çıkan, daha çok dini kullanarak bazı fikirleri aşılamak için düzenlenen sohbetlerdir. çoğu kişi pilav için gider. tavukluysa oooh, beleş pilava nurcu bile olunur. * *
yere zaman gazetesinin serilmesilmesiyle baslar bütün olay. sonra bardakları ve tepsilerde pilavlar gelir. her zaman samanyolu tv acıktır. o muhabbette nereden kim tarafından baslatılır bilinmez ama bir şekilde başlar. bitişi yoktur.

edit: bir keresinde katılmıştım ordan biliyorum. cok uçuk.
ardından kişiler dağılır, herkes salonun bir köşesinde bağdaj kurarak oturur ve meyve ikram edilir (genelde). ve bazı kıdemli abiler elmayı ortadan ikiye kesip içini oymak konusunda özgün bir beceriye sahiptirler. takdire şayan. soymak yok!
(bkz: makarnalı sohbet)
Arkadaş çağırmıştı , pilav yicez demişti , bir kaşıktan bişey olmaz ölmezsin dedi , tamam dedim gittik. içeriye girdim badem bıyıklı abiler oturmuş pilav yiyordu. Beni de yanlarına çağırdılar , bir kaşık verdiler bende (bkz: pilavdan dönenin kaşığı kırılsın) diyip daldırdım kaşıı. Birde baktım (bkz: bu pilav bir harika dostum) dedim birden. O gün bu gündür pilavı kaşıkla yiyorum.
* Bir çinlinin günlüğünden.
* Yok yok ben yazdım.
pilav var mubarek pilava cagri sozcukleridir. hele bir de maklube varsa aman sabahlar olmasin.
ELLE YENILMESI BAZI KESIMLER ICIN HELAL OLAN SOHBETLERDIR.
akşam namazı kılınır ve başlar. bugün için perşembe ve cuma akşamları özellikle seçilir.
şakirt'in biri konuşmaya başlar başlamaz atatürkçülüğe, chpye falan giydirmeye başlar, ardından bunu gudubet laflarını allah ve kitapla bir şekilde bağlar.
sonrasında cemaatin genişlemesi, sohbete daha çok insan gelmesi şeklinde konuşma devam eder. araya hadis, ayet falan yerleştirilmesi elzemdir. çıkarcı ilişkiler konuşulur, sana iş verelim, senden malzeme alalım, sana iş bulalım artık çıkar o an ney ise !
ardından pilavlar gelir. nohutlu ise daha çok sevilir. yanında olmazsa olmaz ayran. bakınız çok bilinmez ama bu pilavlı sohbetin rakibi pideli sohbettir burada önemli olan ayranın değişmediği statik kaldığıdır.

temel doktrinler aynıdır, atatürk alçak şerefsiz bir adam olduğu aşılanır, beyin yıkarlar, bu yıkamayı da dini kullanarak yaparlar.
an itibariyle yapılandır.
(bkz: arapları şu sıralar çok seven kemalist)

Genç imamlar döktürüyor amk. *
maklubeli sohbettir.

etli pilavlı, doyurucu sohbet olacaktır.

buyrun abiler * *
tavuklu pilav veya maklube ile nokta konulan sohbetlerdir. badem bıyıklı abiler veya badem bıyıklı ablalar tarafından yapılır.
ortaokul zamanlarımda içinde bulunduğum sohbetlerdir. Pilavdan tiksinmiştim uzun bir süre sonra tabiki
8 kez katıldığım hepsinde pilav ve tatlığı yiyip kaçtığım gereksiz toplantı türü.
ayran dokuldugunde zaman gazetesinin su gecirmezligi üzerinden şaka yapılan sohbetlerdir. işin garibi zaman gazetesi cidden su gecirmemektedir. (bkz: iman gücü)