pertevniyal lisesi 

kapat
  1. istanbul un köklü kuruluşu...ilk duyulduğunda fransız lisesi mi sorularına maruz kaldığınız..eğer öğrencisi olmuşsanız inanılmaz şeyler yaşayacağınız aksaray ın göbeğindeki okul...
    #18219 (baudelaire, 16.01.2006 20:08)
  2. fransız okulu değil,ermeni okulu da değil,bilmem ne okulu da değil diye gün boyunca yüzlerce açıklama yapmaya insanı mecbur bırakan halis mulis türk okulu. 2. mahmud'un karısı pertevniyal valide sultan yaptırdığından bu ismi almıştır.çok fena üniversitele öğrenci yollar..öğrencileri asosyal olmamakla beraber başarılıdır..
    #18232 (rasko, 16.01.2006 20:11)
  3. o güzel mekan,sıcak yuva,dostlarla atılan kahkaha seslerinin 4 yıl yankılandığı,ayrılmak istemediğin yer.
    mazide aranan.
    özlemlerde kaybolandır.
    sağ kolunu keselim geri dön deseler düşünmeden ''evet'' diyeceğimdir.
    geri gelmeyecek anıların ocağı.
    unutulmazların yaşandığı yerdir.
    Pertevniyal benim hayatımın zirvesidir.
    #31477 (Mosquito, 21.01.2006 22:53 ~ 26.08.2006 20:40)
  4. vakti zamanında bu okuldan bir grupta davulcu olarak çalmıstım ama ne gruptu ,bir ben bi de gitarist eleman erkek gerisi kız.kızlardan birinin ismi tuba ydı kısa boylu ve yesil gözlüydü, vokalist kız da sarı upuzun saclı ve uzun boylu ince bir kızdı.diğer kız kumraldı erkek elemanı hatırlamıyorum* zaten bir bu okulda bir konser için calmıstım onlarla sonra daha görüşmedik.haa okula gelince büyük bir konferans salonu var bahcesi küçüktü arkada varsa daha bilmem ama eski böyle kasvetli bir bina.*
    #31514 (ratata, 21.01.2006 23:07 ~ 23:12)
  5. kurumsallaşma başarısını yakalayabilmiş lise.
    #144026 (parkinson, 01.04.2006 23:46)
  6. istanbulda sıralamalarda iyi yerde olan bir anadolu lisesi.
    #212205 (hasnicktir, 05.05.2006 00:20)
  7. adında bir karizma olan ve pekçok ortaokul öğrencisinin okumak istediği,puanı da fazla yüksek olmayan okul..
    #212411 (grand ekinoks, 05.05.2006 02:43)
  8. bu seneki kep töreninde sadece gulsen çalmış olan okul.
    #469491 (norma, 28.07.2006 04:36)
  9. aksaray iski binasının karşısında kurulu pertevniyal camii'nin hemen yanında atatürk bulvarı üzerinde kurulu türkiye'nin en köklü liseleriden biridir. 1999-2000 eğitim-öğretim yılında süper liseden anadolu lisesi olmayı haketmiştir. mezunları hala internet üzerinde grup maillerle, pertevniyal eğitim vakfı vb. kuruluşlar sayesinde ilişkilerini sürdürmektedir.sloganları istanbul üniversitesinin kemal alemdaroğlu sloganına biraz benzemekte olup aynen şöyledir:

pertevniyalli olmak gerçek bir ayrıcalıktır.
    #533549 (ihan et, 13.08.2006 03:14)
  10. yanlış kodlamayla tesadüf olarak girdiğim ama hiç bir tesadüfün bu kadar hayatımı değiştiremeyeceğini anlatan okul.. hayatınım hatunuyla tanışmama vesile oldu.. kadir babayı garıya götürme olayını gerçeklestirmiş,salih zekiyi havaya attıktan sonra tutamayıp kafa ustu düşürmüş,sigara iççez diye sınıfta çıkan yangını işeyerek söndürmüş sonraki bir sene sidik kokusu eşliinde ders yapmış, emel hocadan tekme yemiş,burhanettin hocayla uzun eşşek oynamış,halim babayla sigara içmiş bi kişi olarak,iki damla gözyaşı eşliğinde söylüyorum
    -- PERTEVNiYAL'li olmak ayrıcalıktır

dünyaya haykırırım

PERTEVNiYAL LiSESi
    #544966 (parpalepe, 16.08.2006 02:22)
  11. Bu anadolu lisesine giden arkadaşların dediğine göre bahçesi olmayan okul*ayrıca bu sene ödül töreni düzenleyip bir sürü ünlüyü okula getirten öğrencilerin okuduğu okul
    #550192 (fehimsiz ekmek, 17.08.2006 15:23 ~ 15:26)
  12. bir numarası olmayan okul.
    #550795 (postsoul, 17.08.2006 17:57 ~ 26.08.2007 18:07)
  13. falanca ünv. yi bitirdim demek yerine pertevniyal lisesinden mezunum demenin çok daha iş görebileceği bir lisedir. mezunları arasında sanatçılar, iş adamları, politikacılar, akademisyenler vb çok fazladır . türkiyenin en köklü liselerinden biridir.

pertevniyalli olmak gerçek bir ayrıcalıktır.
    #555850 (kolibandı, 19.08.2006 03:41)
  14. din kültürü hocası için buyrun; (bkz: cevat çakır)
    #693552 (Mosquito, 05.10.2006 00:01 ~ 00:31)
  15. hayatımın en güzel 4 senesini verdiğim için hiç pişman olmadığım lisedir. gene oku deseler seve seve okurum ama tabi ki salih zeki gedikli hocamızı da tekrardan aramızda görmek şartıyla *.
    #882950 (tosun burada da hizmetinizde, 19.11.2006 23:34)
  16. Adından fransız lisesi olduğunu çıkartanların aksine bu ad pertev nihal yani ışık saçan fidan anlamındadır. Pek te haksız sayılmamakla birlikte valde mektebi adı altında kurulduğundan beri vatan için ışık tutan insanları yetiştirmeye devam etmekte ve öğrencileri diğer köklü lise öğrencileri gibi kendini beğnemiş bir tavır takınmaktansa gördüğü eğitimle ağır başlı bir tutum izlemektedirler.
    #966115 (o24ur, 07.12.2006 23:52 ~ 08.12.2006 14:00)
  17. aksarayda bulunan eski adıyla valde mektebi olan yuzyılı aşkın eğitim vermekte olan istanbuldaki tanınmış liselerden birisidir.
    #984671 (ozlm, 12.12.2006 10:24)
  18. pertevniyal lisesi

sultan 2.mahmut un eşi, sultan abdülaziz in de annesi olan pertevniyal valde sultan tarafından sultan 2.mahmut adına yaptırılan ve 1872 yılında mahmudiye rüştiyesi adıyla eğitime başlamış olan okuldur.okul büyük aksaray yangınında yanar ve vakıf gelirleriyle yeniden inşa edilir.1968 yılında çapa öğretmen lisesine taşınır. ana binaya osmanlı arşivinin yerleştirilmesi sebebiyle vakıf ve eski pertevniyalliler aksraydaki binaya dönmek için girişimlerde bulunurlar.girişimler sonuç bulur ve okul su anki yerine, fatih-aksaray, ataturk bulvarındaki binaya yerleşir.pertevniyal lisesi 1998 yılından bu yana da anadolu lisesi olarak eğitime devam etmektedir.

sayısız ünlü mezun etmiştir.bunlardan birkaçı; tevfik fikret,namık kemal,halit kıvanç,metin akpınar,hüseyin rahmi gürpınar,yaşar okuyan,hüsamettin özkan,neco*...
    #1391038 (sEtU, 09.03.2007 02:02 ~ 02:03)
  19. lise adına bir de pertevniyal 100. yıl marsı mevcuttur.* *

kalbimizde carpıntı, gonlumuzde emelsin
    yuz yıl once kuruldun, yuzyıllara bedelsin
    gecmisten gelen sansın, gelecege temelsin
    hayat yolunda bize, ısık tutan bir elsin

dunya durdukca senin, verdigin bu gur sesi
    dogruya haykırırım, pertevniyal lisesi

ilim irfan hakikat, erdemlik sende pek bol
    sen verdin hepimize, saglam kafa saglam kol
    senin gosterdigindir, dunyada en dogru yol
    umidi senden aldık, sensin ulku emin ol

dunya durdukca senin, verdigin bu gur sesi
    dogruya haykırırım, pertevniyal lisesi

(merzuka tunaydın)

* **
    #1444079 (sEtU, 23.03.2007 14:56)
  20. 22.05.2007 gün itibariyle, yine, yeni, yeniden güzel organizasyonlarından birine imza atan okulum. kokteyl, ödül töreni ve akabinde ogün şanlısoy konseriyle yine güzel anılar , güzel insanlar kazandıran pertevniyal'imiz.
    #1674376 (juju, 22.05.2007 18:38)
  21. bugün yine güzel bir organizasyona imza atmış güzel okuldur.

bunlara rağmen bugün sanki pek pertevniyal değildi. hayatımın en güzel dört yılını geçirdiğim, standında kitap sattığım, en güzel anılarımı, arkadaşlarımı kazandığım okulum bugün bize bilet sormuştur. öyle böyle de değil. tören ve konser bileti 30 ytl dir. beni hayal kırıklığına uğratmıştır.
    yine de seviyoruz. güzeldir, örnektir, farklıdır, pertevniyaldir, lisedir.
    #1675293 (metalhead, 22.05.2007 22:51)
  22. Pertevniyal Anadolu Lisesi, Sultan II. Mahmut'un eşi, Sultan Abdülaziz'in annesi Pertevniyal Valide Sultan tarafından 3530 altın harcanarak yaptırılmış lisedir.
    #1812234 (muhasebeye giris, 23.06.2007 21:56)
  23. sadece hazırlık sınıfında okuduğum, ayrılmaktan binlerce kez pişman olduğum okul ötesi kurum. halim hocanın sıcaklığı başka hangi müdür yardımcısında bulunur merak konusu. arkadaş ortamı çok süper. bahar festivallerine çağırdıkları insanların hepsinin pertevniyalli olması insana ayrı bir heyecan veriyor. keşke daha fazla kalsaydım denilen yuva.
    #2065241 (Aegnor Calaelen, 03.08.2007 21:59)
  24. self-sanat kriterlerime göre, sanılanın aksine son 50 senedir sanatçı çıkaramamış okuldur.

gitgide daha düz mantık bir hal almaya başlamıştır. yine sanılanın aksine "ne işim var lan benim burada" diyen insan sayısı demeyen insan sayısına oranla bir hayli fazladır. öğrencileri kendi başarısızlıklarını, yeteneksizliklerini, kültürsüzlüklerini makyajlamak için işte bu sanrıları kullanır. aynı şeyi eğitimcileri için de geçerlidir.

pertevniyal'de okuyorsanız itü'ye, ytü'ye veya istanbul üniversitesi'ne biletiniz hazırdır. ancaaak; ne kadar zekice olursa olsun eleştirmeyi, eleştirdiğiniz noktaları söylemeyi, kendinizi adam gibi ifade edebilmeyi veya bir birey olarak görmeyi unutmalısınız.

pertevniyal'e girer mühendis çıkarsınız. hayırlı olsun.
    #2636167 (postsoul, 27.11.2007 16:43)
  25. okurken de, bitirince de orda olmaktan gurur duyduğum ve her fırsatta adını söylediğim lisem.
    tabi bilen kadar bilmeyen vardır.
    mesela sorarlardı nerde okuyorsun? diye. ben pertevniyal dediğim zaman hee düz mü? meslek mi diye karşılık almışımdır çok kez.
    tabi benim için unutulmaz ve yıllarca sürecek arkadaşlıklara vesile olmuştur ve onun yeri bambaşkadır.
    (bkz: said kazandı)
    (bkz: murat şanlı)
    #3423770 (karak, 20.05.2008 19:51)

© 2008 - uludağ sözlük

pertevniyal lisesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. pertevniyal lisesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu pertevniyal lisesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sifreyi kullanici adi yerine yazmak » ilbay » tamirci ciragi » saci makineye vurdurmak » osurunca ileri giden iliski » mitroglou » vajinanin kendini bir penisin yerine koymasi » ironi » bir erkegin ilk sevistigi erkek olmak » bukle bukle saclara sahip kizlardaki guzellik » entry ve nick uyumu » coconut tequila » 6 ekim 2008 besiktas hacettepe maci » happy go lucky » giannis parios » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » lumpen » koylulerdeki ezik durus » butafor » aa turkiye de de starbucks varmis diye sasirmak » istanbul un halleri » bulent ecevit » 1gbit internet 60 ytl » osurmak » pilsener » iserken bir eli duvara dayama » sigara icmedigi halde cakmak tasiyan tipler » sozlukteki tek erkek yazar olmak » munasip bir yerde inebilir miyim kaptan » ben kendim ve yine ben » yilmaz ozdil