normal dogum mu sezaryen mi sorunsali 

kapat
  1. hamileliğinin son aşamasına gelmiş, zaten yeteri kadar sıkıntı ve bunalım içine düşmüş annen adayının beynini iyice bulandırmak ve onu daha çok strese sokmak için, özellikle çevresindeki kadınların ve bazı (kadın kılıklı adamların) sorguladıkları sorunsaldır.

bir kısım kadın (daha önceden anne ve yaşı ilerlemiş olan) hamile kadına biraz da gözlerinde aşağılayıcı bir ifade ile; "şimdikiler çok nazlı canım, bizim zamanımızda sezaryen mi vardı? hele benim annem (!) köy yerinde, tarlada doğurmuş ayol! doğuruver, normal doğum iyidir" derler.

diğer bir kısım ise sezaryeni anlatır ballandıra ballandıra. sonu hüsran ile biten normal doğum öykülerini anlatırlar size. vücudunun normal doğururken nasıl çatırdadığını anlatır kimi de, "aman" der, "sakın ha, bebek için de, senin için de tehlikeli"

sizin çatınız dar ise, bebeğin kafası büyük ve iri bir bebek ise, normal doğumda ısrar etmenin yersiz bir tarzanlık olduğunu sanırım söylemeye gerek yok.

her kadının vücut yapısı, yaşayış koşulları ve bebeğin kilosu, boyu gibi özellikler de bir olmadığı için en normal doğum doktorunuzun ve sizin ortak vereceği kararla yapılan doğumdur.
    #4298823 (sadettin kanyak, 29.11.2008 23:43)
  2. hamile olsa da olmasa da insanı psikopata bağlayan kaotik bi ikilemdir. hangisi neden iyidir belli değildir.
    #4301828 (sefokrat, 30.11.2008 19:19)
  3. horoza sormuşlar ya tavuk mu yumurtadan cıkar yumurta mı tavuktan demiş işte ben işimi görürüm gerisine karışmam o hesap ben de vazifemi yaparım artık hatun nasıl dogurursa kendi bilir.
    #4301835 (murteci, 30.11.2008 19:23)
  4. bir alternatif olarak da epiduralin düşünülmesini akla getiren sorunsaldir. hem normal gibi hem sezeryan gibi. yeni doğum trendi.
    #4301838 (dibi dibi rek, 30.11.2008 19:24)
  5. doktorlar bazen gerek duyulmasa da para için sezaryen yaptıklarından her zaman dinlenmemeli,birkaç doktordan görüş alınmalıdır.
    sorunsala gelince bir zorluk yoksa normal doğum yapmaya çalışmalıdır,doktorlar da eğer para canlısı değillerse bunu yapmaya çalışacaklardır.hem sezaryende karın kasları kesildiğinden vücut kendini tam olarak toplayamayabilir.
    #4301848 (kurb aga, 30.11.2008 19:27)
  6. sabah akşam bunu düşünüyoruz memleketin en büyük problemi. sonra baktım sezaryen acaba yoksa roma hayranlıgı mı bir türk nasıl sezarian olabilir olmaz ben mümkünse fatihyan dogum yöntemini alayım. sonra gecen yine aklımda bu soru jinekolog bir dosta gittim. jinekolog doktor hipokreddin hocamız. dedim neden jinekolog neden kadın dogum uzmanı yahut kadın bilir değil. acayip milliyetci ulusalcı biri oldum cıktım. memleketimi seviyorum. türkce benim yaşama nedenim. belirtmeden gecemedim. a ha ha espiri yaptıgı balkabagı. bu tat var an itibariyle uludag sözlükte.
    #4301865 (murteci, 30.11.2008 19:32)
  7. bu ikisi arasındaki tereddüdün yol açtığı elim olay;

(bkz: doğum sırasında bebeğin kafasının koparılması)
    #4301889 (tarumar, 30.11.2008 19:38)
  8. efenim sorunsal yoktur.Normal doğum için sorun yoksa normal doğum yapılmalıdır.Ancak normal doğum için engeller varsa (örneğin pelvis capları bebeğin omuz çapından küçükse) sezaryene başvurulmalıdır.
    #4301918 (seyin seysinin seysi, 30.11.2008 19:48)
  9. anne adaylarının doğum yaklaşırken yaşadığı en büyük streslerden biridir. kendisi zaten bunun doğru cevabını bulma çabasındayken her taraftan 'aa en doğrusu sezeyan canım, en azından doğum sancısı çekmiyorsun' ya da 'sezeryanda göbek kalıyor, normal doğum en iyisi' , ya da 'benim bir arkadaş vardı..'gibi yorumlarda işin içine girince hamilelik daha da içinden çıkılmaz hal almaktadır.
    #4302063 (ebegume cici, 30.11.2008 20:28)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

normal dogum mu sezaryen mi sorunsali başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. normal dogum mu sezaryen mi sorunsali ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu normal dogum mu sezaryen mi sorunsali nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about normal dogum mu sezaryen mi sorunsali. Copyrights of the articles are belong to their authors.