bugün

(bkz: bu çocuk okur)

değerlendirip sana döneceğim..
Dünyanın ağırlık merkezini kaydırmaktır. Dünyanın yörüngeden çıkmasına bile sebep olur.

(bkz: merkezkaç)
(bkz: sen git biz geliyoruz)
(bkz: sen başla ben sana yetişirim)
kazarak magma'ya ulaşabileceğini sanan insan önerisidir. yer ve yerin katmanları hakkında acilen bilgilendirilmelidir.
Çekirdek sıcaklığından bilhaber olanları ortaya sermiştir. 4.300 santigrat beybi.
Yanardag ile yani volkanik bi yerde yasayan insanlar bile kullanmiyo kazmaya gerek olmayan yerde bile.

Onun yerine denizlide buharkent var. yerin altindan heryerde guclu buharlar fiskiriyo. Zorlu oraya kocaman bi tesis yapti cunku zorlu larda denizlinin yerlisi ve o enerjiyle geciniyo orasi iste.

(bkz: buharkent)

Edit: hiii orasi denizli bikere.
--spoiler--
bu ne?

çaktırma götür.

mucit bu!

kavun var.

mucit bu mucit.
--spoiler--
yavrum seni çok yaşatmazlar böyle fikirlerini açık açık söyleme.

saygılar sunuyorum azizim...
Neden para basıp dış borcu ödemiyorsak o yüzden.
yorumları okudum da kimse basınçtan söz etmemiş. arkdaşlar magma yer kabuğunda bir çatlak bulsa oradan bir yanardağ çıkartabilecek kadar basınç uygular. günümüze bu şekilde gelmiş yüzlerce volkanik ada vardır. galapagos adaları bunlara en güzel örnek. sen o sondaj atmadan yer kabuğunun magma ya yakın kısmında oluşan çatlaklar yahut kırıklar yeni bir depremin yahut tsunaminin meydana gelmesini sağlayacaktr. ki o yarıktan magmanın fışkıracağı malum. sonra doğa ana buna çözüm olarak yer kabuğundaki hareketli fayların basıncı sayesinde magmayı belli bir ölçüde durduracak. ama olan olmuş olacaktır ki patlayan magmanın yol açtığı deprem ve oluşan yeni bir yanardağın yüzyıllar boyunca gökyüzüne salacağı sülfür kükürt karbondioksit ve metan gazlarını da hesaba katmak gerekir. şuana kadar bildiklerim ve mantığımın yanıtlayabilecekleri bu kadar. umarım faydalı olmuştur.
denizin dalgasını elektriğe çeviren zıkkımlar varken gereksiz pahalı bir yatırım olacaktır.
dyson küresini hatırlatan fikir.

benim görüşüm çekirdeğe kadar inmeye hiç gerek yok montonun biraz derinliği istenen enerji gücünü verir.
Kazarak magmaya ulaşamazsın. Bildiğim kadarıyla dünya üzerinde magmaya kadar inebilecek bir teknoloji yok. Her şeyi bıraktım o magmaya ulaşsan bile onu çıkarabilecek, enerjiye çevirebilecek bir potansiyel yok şu anda.
Ve beyin koşarak uzaklaşır.
Magmaya kadar kazmak ki boyle baya cikartmayi dusunuyorsun anladigim kadariyla imkansiza yakin suan ki teknoloji ile ayrica yerin o kadar altindan magmayi yukari nasil cikartacaksin su gibi pompayla cikartamazsin hem magmaya dayanikli bir metali yapmak zor ve belli bir omru olur max 1 hafta tahminimce diyelim hepsini cozduk dusunsene magma borusu patliyor yolun ortada nasil mudahale edilecek? Dusuncen guzel ama biraz ekstrem olmus.
şerefsizim aklıma gelmişti. düşünmüştüm ben bunu. başkasının da düşündüğünü görünce gülümsedim. olacağından değil ya işte.

şöyle amerika'nın area 51'i gibi Allahın bile s*ktir ettiği bir yer bulup yerin dibine bir köstebek salıp o sıcaklığı kullanamaz mıyız?

tungstenin ergime noktası 3410 °C
Magmanın da sıcaklığı ortalama 2000 °C.

e tungsten'in dayanıklılığı yetmez mi, böyle bir tesisi kurmaya, boru hattı döşemeye lan? Riski nedir bu işin hiç imkanı yok mu? *
şaka bir yana, böyle bir şey denenmiş olsa doğal afetlerin seyri nasıl değişirdi kim bilir.

bu yoksa nükleer var. sonumuz her türlü bok.

edit: çekirdeğe inmeye gerek yok ki. 40km'den sonra magmanın bulunduğu manto var zaten.