bugün

836 metrekare M.S 4
Metrekare olarak en büyük
Roma dönemi mozaiği / Antakya

görsel
beton ve mermerdan daha dayanıklı ve bence güzel duruyor.
kelime anlami olarak musa’dan gelir. musa’dan ait, musa ile ilgili demektir. ortaçağ’a ait tüm mozaikler musa ile ilgili olduğundan sanat da onun ismini almıştır. ama asıl önemli nokta bence burada mozaik sanatının ismini isa’dan almasının sebebi. bence bu salt isa sevgisinden kaynaklanmıyor. isa mısırlı olduğu için ve yahudilere yeni bir din verdiği için yani bir kültürü ve yeni bir dini birleştirdiği için onun ardından böyle farklı şeyler içeren şeylere mozaik denmiştir. çünkü kendisi yukarda da bahsettiğim gibi bir çok tanrıya inanan ve tanrıları totemizmi aşamamış olan mısır kültürü içince yaşayan yahudilere katı bir tek tanrı dini vermiştir. musa bir mısırlı, kavmi ise yahudiydi çünkü musa’yı büyütenler de yahudiydi.
görsel
görsel

Bir mozaik panelin köşesindeki tiyatro maskesi tasviri. israil'deki antik Huqoq'ta 5. yüzyıla ait bir sinagogda bulundu.

C: Mark Thiessen, National Geographic.
görsel

Antik Roma taban mozaiği. MS 2. yüzyıl. Daphne Antik Kenti (Harbiye), Antakya. Metropolitan Sanat Müzesi, New York.

Bir zeminin tüm süslenmiş alanını temsil eden bu dikdörtgen panel, 1937'de Daphne-Harbiye'de bir zeytinlikte, başka bir mozaikle (şimdi Baltimore Sanat Müzesi'nde) birlikte bulundu. Roma döneminde Daphne, Antakya'nın varlıklı vatandaşları ve sakinleri tarafından şehrin sıcağından ve gürültüsünden dinlenme ve sığınma yeri olarak kullanılan popüler bir tatil beldesiydi. 1930'ların sonlarında Daphne'deki kazılar, bu mozaiği içeren de dahil olmak üzere birkaç iyi döşenmiş ev ve villanın kalıntılarını ortaya çıkardı.

Geleneksel anlamda Bahar olarak tanımlanan figür, muhtemelen Daphne'de zengin kesim tarafından yaratılan lüks atmosfere çok uygun, bolluk ve iyi yaşamın daha jenerik bir kişiliğinin temsili.
Bir beton çeşiti. Evet.
asyalı porno filmlerinin vazgeçilmezi. kıl ile bir bütün.
(bkz: sappho ile konuşma)
(bkz: bir bisiklet gezintisi)
Pastası favorimdir.
külliyat albümünün ciddi bir emek işi olması grubun kalitesiyle doğru orantılı seyretmiştir. hakikaten çok başarılı ve arşivlik bir çalışma.
4 albümünü ve ekstra kayıt dışı çalışmalarını cd formatında 1983-1995 / külliyat olarak piyasaya sürmüş sağlam grup.
mevzunun kasetlerden cdye evrilmesi bir zorunluluktu artık. umarım, plak formatında da basılır külliyat albümü.
bursa'da bulunanın el değiştirmesiyle daha güzel bir bar halini alacağı tartışılmazdır. önümüzdeki programı şöyle imiş;

16.11.2011 çarşamba karadeniz gecesi ( sahnede grup livane )
18.11.2011 cuma - tansiyon
19.11.2011 cumartesi - prana
22.11.2011 salı - karaoke party
23.11.2011 çarşamba karadeniz gecesi( sahnede grup livane )
24.11.2011 perşembe - nomed
25.11.2011 cuma - hyperocktive

ayrıca haftanın her günü 14:00-19:00 arası içkilerin ucuzlaması da cabası. fiyat listesi de şöyle imiş;

50cl - 5tl
30cl - 4tl
votka 7tl
votka enerji 10tl
biraver 28 tl
bursa'da şu meşhur mık'ın arkasında bulunan, bir arkadaş vesilesiyle bugün keşfettiğim ve hastası olduğum güzel mekan. şansıma bugün canlı müzik de varmış. şansıma diyorum çünkü çalan grup hakkaten çok sağlamdı, eğlendirmeyi çok biliyolardı. mekanın nilüfere uzak oluşu, çok sık gitmememi ve gittiğim zamanda da daha çok eğlenmemi sağlayacağından adım gibi eminim.

not: bu arada grubun adını bilen biri benim paylaşırsa memnun olurum zira elemanlar hem çok sempatikti hem de çok iyi çalıyolardı.
diskografisi için;
Ardından (1985)
Çook Alâmetler Belirdi (1988)
Plastik Aşk (1990)...
bu stüdyo albümlerinin dışında bir de 1983 tarihli bir konser kayıtları olacak.
çıksın kasetler meydana.
bursa arap şükrüde bu yaz açılan güzel mekan
artık, albümlerinin cd olarak basılması gereken grup. tabi basılsın derken saçmalanıp rezil edilmemeli şarkılar. nitelikli bir kayıtla double albüm falan da olur. olması zorunluluktur yılların geçmek bilmeyen güzelliğine binaen.
mozaik şarkıları zamana meydan okurcasına çalınmalı, söylenmeli. bilinmeli.
grubun isminden de anlaşılacağı üzere tür kaygısından bağımsız çalışmalara imza atılmıştır.
yalnızca zeminde yada duvardaki karoların üzerinde güzel duran şey. toplumda var olunca adına esasen kaos denir.
minik minik binlerce boyalı taşın anlamlı bir figür oluşturacak şekilde bir araya getirilişi. sanatçısının müthiş sabra ihtiyacı vardır, bugün bunu gördüm. peygamber sabrından bir iki level aşağısına denk geliyor olabilir mozaikçi sabrı.
tam olarak ne zaman başladığı hakkında birçok tahmin var ama net olan en az 4000 yıl öncesine kadar dayanıyor.
Muazzez Ersoy' un son albümünün adı.
şanlıurfa merkez ilinin 2. avm sidir.
banyo vb ızlak zeminler için kullanılan fayansları kerpeten ile kırıp duruma göre tahta,sunta veya duvara bilimum tutkallarla yapıştırma işidir.

öncelikle malzemeler hazılanır. bunlar arasında en önemlileri mozağin yapılacağı yüzey ve mozaik yapılacak taşlardır. elde bulunan renklere ve uygulanacak yüzeye uygun bir simge seçilir bu uygulanması kolay bir şey olursa elbette fazla zorlamaz.
daha sonra bu resim yüzeye çizilir. * *
daha sonraki işlemse fayansları kerpeten yardımıyla küçük küçük * parçalara ayrılır. daha sonra bu küçük fayans parçacıkları yapıştırıcı yardımıyla arada boşluk bırakmamaya çalışılarak yapıştırılır. bu şekilde resim tamamlanıp yapıştırıcılar kuruduktan sonra üzerine fayans dolgusu olan derz dolgu hazırlanıp dökülür aradaki boşluklar doldurulmaya çalışılır daha sonra nemli bir bezle fayansalar silinerek üzerinde kalan derz dolgu temzilenir ve ortaya güzel bir el emeği göz nuru sanat eseri ortaya çıkmış olur.

fayans genellikle amatör işlerde kullanılır. daha profesyonel atölye çalışmalarında ithal renkli camlar, mermer, çakıl taşları da kullanılabiliyor.

amatör çalışmalardan bazıları

http://www.sanatmevsimi.com/images/erkinkoray.JPG

http://www.sanatmevsimi.com/images/mozaik3.jpg
pastası da vardır. *
abant izzet baysal üniversitesinde 3. sınıf öğrencilerine sanat öğretimi uygulamaları dersine final işi olarak verilen allahın cezası, straforları boya, kes, yapıştır. kıymık kıymık binlerce kareden oluşan atsan atılmaz satsan satılmaz bir iştir.

(bkz: burdan hocalarıma selam ederim)
edip ayel'in 1944 yılında yazdığı 74 adet şiirden oluşan eseri.