bugün

1953 yılında stanley Lloyd Miller ve Harold Urey tarafından gerçekleştirilen deney. deneyde ilk atmosferin simulasyonu deney ortamında oluşturulmaya çalışılmış sonucunda ise proteinlerin yani canlılığın yapıtaşı olan amino asitlerin oluştuğu gözlemlenmiştir.

http://upload.wikimedia.o...er-Urey_experiment-en.svg
ilk önce evrimi kanıtladıkları yanılgısına kapılmıştır stanley miller. ancak buna rağmen bu proteinlerin bir araya gelip bir aminoasiti yaratma olasılığının çok düşük olduğu hesaplanmış, ardından da miller deneyde kullandığı gazların ilk dünya atmosferiyle pek alakalı olmadığını açıklamıştır.

tam kaynaklarını bulursam link eklemeye çalışacağım.
abiyogeneze ilham veren deneydir.

amino asitler'in dünyanın soğuma süreci olan ilk 500 milyon yıldan sonra ilk proteini oluşturmak için 1.5 milyar yıl zamanı vardır ve 1.5 milyar yıl içersinde dünya üzerindeki amino asitlerin protein için gerekli dizilimi sağlamak için yaptığı dizilim denemelerini tanımlayacak matematiksel sayı dizini dahi yoktur.
ayrıca bu 1.5 milyar yıl içersinde atmosferdeki sürekli değişikler bu denemelerin başarılılık oranını arttırdığı düşünülmektedir.
Abiyogenezcilerin orgazm oldukları deneydir. Deneyde çok şey yanlış yapılmış deniyor. Carl Sagan reis daha yakın bir zamanda benzer bir deney yapmıştır. Daha sağlıklı sonuçlar elde edildi sanırım.
Neymiş dünyadaki hayat tuzlu suya Şimşek çarpınca oluşmuş. Dinler bile daha mantıklı.
Amerikalı araştırmacı Stanley miller tarafından 1953'te yapılan deney. Miller'in hedefi, milyarlarca yıl önceki cansız dünyada proteinlerin yapıtaşları olan aminoasitlerin tesadüf eseri oluşabileceklerini gösteren bir deneysel bulgu ortaya koymaktı. Miller deneyde; amonyak, metan, hidrojen ve su buharından oluşan bir gaz kullandı. Bu gazlara dışarıdan enerji takviyesi yaptı. ilkel atmosfer ortamında Yıldırımlardan kaynaklanmış olabileceğini düşündüğü enerjiyi, yapay bir elektrik deşarj kaynağından sağladı. Miller, bu gaz karışımını bir hafta boyunca yüz derecede kaynattı. Bir yandan da karışıma elektrik verdi. Haftanın sonunda, kavanozun dibindeki kimyasalları ölçtü ve proteinlerin yapıtaşlarını oluşturan 20 çeşit aminoasitten 3'ünün sentezlendiğini gözlemledi. Deneyin sonucu, evrimcilerde büyük sevinç yarattıysa da, miller'in sentezlediği sadece birtakım cansız moleküllerdi.
Yaşam, neden sonuç ilişkisinin yansımasıdır.
güncel Önemli Başlıklar