milis 

kapat
  1. bir sözlük yazarı,hoşgelmiş.*
    #39536 (Elendil, 26.01.2006 18:06)
  2. Gerektiğinde kısa sürede seferber edilebilen, sınırlı askeri eğitim görmüş yurttaşlardan oluşan askeri örgütlenme.
    #310327 (akardia, 04.06.2006 01:30)
  3. eylemde bulunmayan fakat hazır halde bulunan demektir.eylemde bulunan yani aktif olana militan denir.
    #310345 (PaVeLL, 04.06.2006 01:31)
  4. kimi diktatörlerin ya da totaliter partilerin temel dayanağını oluşturan yarı-askeri örgüt.

(bkz: faşizm)
    #358976 (vernon sullivan, 19.06.2006 20:30)
  5. "Gerektiğinde kısa sürede seferber edilebilen sınırlı, askeri eğitim görmüş yurttaşların oluşturduğu askeri örgütlenme. Kimi zaman düzenli orduya yardımcı olmak üzere, kimi zaman da sivil halkın silahlandırılması ile oluşturulan kuvvetlerin çoğunlukla bölgesel savunma amacıyla kullanılır. Türk Kurtuluş Savaşındaki uygulamalar her iki duruma da örnek teşkil etmektedir. 1776 Amerikan Bağımsızlık Savaşı sırasında milisler hem düzenli asker kaynağını, hem de Amerikan kuvvetlerinin anagödesini oluşturmuşlardır. Günümüzde isveç, isviçre, israil ve birkaç ülkede acil hizmet için oluşturulan silahlı kuvvetlerin ana gövdesini milisler oluşturmaktadır."
    #1095960 (bilgistan, 02.01.2007 21:45)

© 2008 - uludağ sözlük

milis başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. milis ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu milis nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bir rol model olarak v » seri eksi oy veren ibne » brent barry » gibi » mujdat gezen » ben bu yaziyi sana yazdim » yol arkadasim » o ne lan » adam az allah cok » ford transit connect a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci