metin erksan 

kapat
  1. 1929 yılında Çanakkale'de doğdu. Çeşitli gazetelerde sinema yazarlığı yaptı.
    Senaryolar yazdı (1950). asik veysel in hayati karanlik dunyaadlı filmiyle
    yönetmenliğe başladı. (1952)
    Önemli filmleri:
    dokuz dagin efesi(1958),
    gecelerin otesi(1961),
    yilanlarin ocu(1962),
    aci hayat(1963),
    susuz yaz(1963),
    sevmek zamani(1966),
    kuyu (1968),
    sensiz yasayamam(1977),
    prevezden once(1981-TV).
    (rsbrnch, 09.05.2006 03:49)
  2. yesilcam'da toplumcu sinemanın öncülerinden...
    susuz yaz filmi ile berlin film festivali'nde ödül alan şahsiyet...
    (ferrole, 09.05.2006 20:02)
  3. asıl adı ismail metin karamanbey olan yönetmen.
    (tabuttamenemenyapanimam, 10.01.2007 19:36)
  4. susuz yaz iLe beynelmilel bir yarışmada birincilik ödülü aLan iLk yönetmendir..
    (Tucimania, 21.02.2007 17:39)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» olaganustu » artur rasizade » cemiskezek in tarihi eserleri » kimlik sonnet si » goztepe birinci ligde » koponesti » uludag sozluk » peta » hintli mucahitler » dalton ana » mikael stanne » elastohidrostatik » madem ermenisin istemeden vermelisin » sozlukteki josh holloway sorunsali » jason becker » cem yilmaz li uludag sozluk reklamlari » yeni koltuk takimi almis insan tripleri » arabam var » ankuva » yaran videolar » lady diana nin esrarengiz olumu » the sun no longer rises » dominic monaghan » hakikat aski » yengec dansi » ben leyla olmusum kimin umrunda » kral faruk gibi para yemek » zeki alasya ya benzeyen kizlar » leman sam a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa