bugün

Ameleliktir.
Matematik Keşfedilmiştir, Rakamlar icad edilmiştir.
Kafa kurcalayandır. Hiç mi düşünmedi bulurken-araştırırken acaba insanlar söver mi diye.
tüm pozitif bilimlerde olduğu gibi kabullenmeler kullanıldığı için icattır.

kabullenmeye örnek; 0 'ın 1 den küçük olması gibi.
matematik pişmanlıktır.
Sorunsal değildir. Bir keşiftir.
matematik sanattır.
kendiliğinden var oluşu, değil ispat iddia bile edilemeyeceğinden, matematik bir icattır.
elbette keşiftir.öyle lafta falan değil aga altın oran ve fibonacci dizisi bunun en büyük kanıtıdır.insanoğlu denen varlık doğada bulunan düzeni keşfetmiş ve bu düzene sayı adı verdiği sembollerle ifade etmiştir.var olanı sembolleştirmek icat değil keşiftir.
eşşeğin zikidir amk. ne değişicek sanki.
Matematik Doğumla beraber gelen güdüsel bir yetidir. Yeni dogan bebek bile eksilme ve artmayı farkedebilir. insanoglu bu yetiyi sadece geliştirmektir.
National geographic'in bi belgeselinde izlemistim bebeklerin matematik biliyor halde dogduklarini.
ihtiyaçların, rastlantıların ortaya çıkardığı bir keşiftir. doğada sayılar yok ancak bu icat olduğunu kanıtlamaz. sonuçta ilk devirlerde bile insanlar bir şeyi sayarken,toplarken,çıkarırken matematiği kullanıp geliştirdi. bu yüzden var olan ancak gözükmeyen bir şeyi ortaya çıkardı diye düşünüyorum.
(bkz: gece gece icat çıkarma)

varolan bir şeyi açığa çıkarmanın adına ne dersen odur.
icat amk adam götünden icat uydurmuş.
ne icat ne keşiftir. ihtiyaçtır ihtiyaç. dört işlem olmasa ekonomik gelir gider hesaplanamaz, koordinat sistemi olmasa denizlerde yer tespiti yapılamaz. alan çevre hesaplamaları olmasa tarla, devlet sınırları çizilemez. yani ihtiyaaaaaç
Kesif ile icat ayni seydir. Matematik cok sozeldir. 2 + 2 bana 5 gibi gelirse 5 tir. Aksini ispat edemezsin. Matematik Kimya bilimi gelissin diye ortaya cikan ve tamamen hislere dayali, bilim bile diyemeyecegimiz sembollerdir.
matematik iddiadır.
terimleri icat, kendisi keşiftir. düzen vardır ancak ifade ediliş biçimleri insanoğlu tarafından belirlenmiştir.
genel olarak keşiftir denilebilir, ancak iyice soyutlaştığı ve ordinaryus isteyen matematik dalları gibi şeyler icat sayılabilir.
icattır. sayma sistemleri tamamen soyut kavramlardır. yani insanların hayatı kolaylaştırmak için uydurduğu şeylerdir. dolayısıyla olan bir şeyi bulmak değil, olmayan şeyi varmış gibi aktarmaktır matematik.

keşif için örnek verilecek olursa kıtaların bulunuşu keşiftir, X elementinin bulunması keşiftir. G3h23 gezegenin bulunması keşiftir.

bu dediklerim de icattır mesela. ben uydurdum çünkü. hadi hep beraber delirelim.
matematiğin fizikle iç içe olduğunu ve dünyamızın bütün bileşenlerinde fiziğin yer aldığını düşünürsek, bariz bir şekilde keşif olduğunu söyleyebiliriz...
icattır efendim. zira keşif var olan bir şeyi sonradan fark etmek olarak açıklanabilir ancak icat normal şartlarda var olmayan bir olguyu var etmektir.
keşifdir. hayat matematiğin ta kendisidir.
çoğu insanın yapamadığı ve nefret ettiğidir. ha keşif ha icat ne fark eder?
matematik bilinmeyen bir şey değildi . Hz . Adem den beri bilinen bir ilimdir .