bugün

digestive alkollü içkilerden biridir. ayrıca şeker oranı en yüksek içkilerdir. bu nedenle ne kadar içildiği anlaşılmadan sarhoş etme ihtmali yüksektir.
tekel yıllarca nane, acıbadem, muz, çilek, portakal çeşitlerini başarıyla üretmiştir... hatta içinde gerçek altın zerreleri olan altınlı likör bile yapılmıştır bir zamanlar.
çikolatayla iyi gider.
onuun likötü bunun likörü derken artık suyu çıkmış alkolümsü
muzlusunun tadı şahanedir. ayrıca süt ve neskafe kombinasyonu ile tükedildiğinde tadınden içilmez. tadı yumuşak olduğu için içerken miktarı abartılırsa güzel içkinin 1 saat sonra sizi nasıl çarptını anlayamazsınız.
bayram ziyaretlerinin görenekleri arasına nasıl girdiğini merak ettiğim içki.
inönü stadi nin karsisinda 3 haftalikken bulup bagrima bastigim kedimin adi.. Oyuncu serefsiz, hem de dogma büyüme besiktasli.. *
ing.: liquor.
çikolatanın tadını bozan sıvı.
bayramlık şeker niyetine bazen.
lise son sınıfta bir kaç sınıf arkadaşımın dönem ödevi olarak yaptıkları içkidir. yapılışı basittir ve ortalma 9gün içinde üretilebilir.

(bkz: malibu)
(bkz: Baileys)
muz, vişne, nane gibi seçenekleri olan tatlı içki. türk kahvesi yanında genellikle nane likörü ikram edilir.
80' li yıllarda ve 90'lı yılların baslarında ufacık bardaklarda dugunlerde dağıtılan tatlı bir içkidir. Ne olduğunu çoğu insan bilmediği için hacı, hoca, çoluk, çocuk ikrama karşı duyarlılığı çok fazla olan yurdum vatandaşı bilmeden bu likörleri içerdi.
limon ve yeşil erikle birlikte içilmesi tavsiye edilen muazzam bir içki..
sütle birlikte karıştırılıp tüketilmesini özellikle tavsiye ettiğim, alkolün acılığını içinde en az barındıran şerbet gibi içki.
bayram ziyaretlerinde, krsital ince kadehlerde çikolata eşliğinde sunulan içki. vişnelisine can dayanmaz.
(bkz: nerede o eski bayramlar)
şekerli olduğu için çabuk gider. ne olduğunu anlamadan uçurur. kızla ilgili planlarda kullanılmamalıdır. randımanı düşürür.
şu anda kremalı ve limonlusunu denediğim puding tadında bol şekerli alkollü içecek.
(bkz: likörlü çikolata)
polisiye kitaplarda sıkça rastladığım ve kitap kahramanın elinden düşürmediği içki türü...
çocukken sevmediğim şurup tadını; büyüyünce birazcık hızlı tüketimle kısa vadeden kafa yapan bir içkide bulmanın ve o tada tapmanın öbür adı.
kahveyle çok yakışan içki. tatlı tadından ötürü ''çarpmaz bu beni'' düşüncesiyle peşpeşe içilip ardından 2-3gün yok eden acayip bir şey. en sevdiğim içkidir. sakız, muz ve nane en güzelleridir.
kız içkisi denilse de içindeki %20 alkolle tokat gibi cevap veren içkidir. şarabın %12 alkol oranına sahip olduğu düşünüldüğünde fark kolayca anlaşılır. şeftali likörü , türk kahvesiyle mükemmel uyum sağlar.
an itibariyla almanyadan arkadaşımın hediye olarak getirdiği, özel günler için sakladığım fakat özel güne kalmadan 'jagermeifter' %35vol'luk versiyonunu direk şişeden su içer gibi bitirmiş bulunmaktayım. şimdi isminin nasıl okunduğunu çözmeye çalışayım, daha sonra şişeyi nabarım bilmiyorum.

tanım: 3 günlük şeker ihtiyacını giderebilen türde bi içkidir.
meyve suyu gibi içerken siz anlamadan bir anda nevrinizin dönmesine sebebiyet veren içki. ulan böğürtlenlisi ne güzel ne hoş!
Türkiye'nin yüzü Batı'ya dönük kesiminin evinde kahve veya çikolata ile birlikte ikram edilen düşük alkollü içecektir.
yakında evde kendim yapmaya başlayacağım içkidir. malum ona zam buna zam zama zam...