bugün

Evet benim bildiğim sınıra yakın iki köy arasında bulunur.

Bi ara yunandan almak lazım oraları.
Tengir in zeytinyağı ile sponsor olduğu organizasyon.
Kırkpınar kaçıncı ilimiz? Güleşi meşhurmuş?
yağlı güreşleri ile bilinen ilimizdir her yıl geleneksel kırkpinar yağlı güreşi yapılır.
(bkz: kırkpınar yağlı güreşleri)

Bu (bkz: kırkpınar) yağlı güreşlerin de yapıldığı ülkedeki bir kaç farklı yerin daha adı. Daha entryyi hangi başlığa gireceğinizi bilmiyorsunuz.

(bkz: zall ın sözlüğü kapatması)
birinci murat'ın balkan seferine giderken osmanlı askerleri bu meydanda güreş tutarak savaşa hazırlık yapmış ve ondan sonra da orada her yıl güreş organizasyonu düzenlemeye başlamış, diye biliyorum yanlışım varsa düzeltiniz.
bu yılki maliyeti 3 milyon 881 bin 249 TL ymiş.

http://www.milliyet.com.t...i&utm_content=2712972
Kırkpınarın ünlü başpehlivanlarından biri ise (bkz: Hüseyin Çokal)`dır.
zeytin yağıyla kayganlık kazanmış yiğitlerin, orta parmağın, kıspet tabir edilen derinin içinden sokularak kaymadan tutup üstten atabilmek üzere dübüre sokmak marifetiyle uygulanabilen bir çeşit oyuna sahip güreşin, gaylerin ilgisi ve fatih ürek'e verilen fahri başpehlivanlık ünvanı ile kafaları karıştıran ve güvenilirliği tartışılan ata sporu organizasyonu.
şu an yarı final oynanıyor. benim tahminim ali gürbüz recep kara finali. kazanan da recep kara olur sanki.

edit: ali gürbüz finalde.
Sapanca'da yaz mevsiminde yerli halktan çok istanbul'lu yerli turistin yaşadığı turistik belde. Sakin ve huzurlu.
asıl adı "kırkların pınarı" olan esasen bulgaristan sınırlarında yer alan adı efsanelere konu olacak sekilde güreşler düzenlenen bir yer adı. kırkpınarın ismi ve güreş ile olan alakası şu hikayeden gelir;

- osmanlı seferdedir o zaman edirne de yer alan bir çayırlıkta dinlenmek için asker oba kurar. o esnada iki yiğit güreşe tutuşurlar, çok çekişmeli geçer. beraberlik bir tülü bozulmaz, kimsenin sırtı yere gelmez.artık bu güreş gurur mücadelesi halini alır, nede olsa yiğittirler erkektirler. yiğitliği ayaklar altına almak olmaz deyip güreşi devam ettirirler. öyle ki ordu sefere devam etmelidir oba toplanır herkes gider. bu iki yiğit kalır. kırk gün kırk gece güreşirler, en sonunda dirayetleri kalmaz ikiside hayatlarını kaybeder. ordu seferden dönüşte, bu yiğitlerin güreştiği yerde gür akan bir çeşme bulur. o tarihten sonra oranın adı "kırkların pınarı" olarak anılır.

- ancak hikaye başka şekillerde de anlatılır bir diğeri de söyledir;

- Efsaneye göre 1346 yılında Orhan Gazi'nin Rumeli'yi ele geçirmek için düzenlediği seferler sırasında, büyük oğlu Süleyman Paşa 40 askerle Bizanslılar'a ait Domuzhisar'ın üzerine yürür. Baskınla burasını ele geçirirler. Öteki hisarların da ele geçirilmesinden sonra, 40 kişilik öncü birlik geri dönerler ve şimdi Yunanistan'ın topraklarında kalan Samona'da mola verirler. 40 cengaver burada güreşe tutuşurlar. Saatlerce süren güreşlerde, adlarının Ali ile Selim olduğu rivayet edilen iki kardeşin bir türlü yenişemedikleri görülür. Daha sonra bir Hıdrellez gününde, Edirne yakınlarındaki Ahıköy çayırında aynı çift yeniden güreşe tutuşurlar. Bütün bir gün güreşmelerine rağmen yine yenişemeyen kardeş pehlivanlar, gece boyunca da mum ve fener ışığında mücadelelerini sürdürmeye devam ederler. Ancak solukları kesilerek oldukları yerde can verirler.Arkadaşları onları aynı yerdeki bir incir ağacının altına gömerek oradan ayrılır lar. Yıllar sonra ise aynı yere gittiklerinde iki pehlivanın mezarlarının bulunduğu yerde gür bir pınar görürler. Bundan sonra halk orada yatanların anısına o yöreye, “Kırkpınar” adını verirler.
gaziantep'in nurdağı ilçesine bağlı bir köy.

· nurdağı nerede?

kaynak:

· tarimziraat.com/gaziantep

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: nurdağı/#12982492)
sapanca da bir belediye adı.
(bkz: kırkpınar belediyesi)
(bkz: kırkpınar yağlı güreşleri)
her sene kırpınar güreş şampiyonası olarak festival havasında düzenlenen güreş musabakıları.
ilk olarak bilinenin aksine edirne'de değil, daha sonra adı sarıhıdır olarak değiştirilen ve bugün yunanistan'ın evros iline bağlı kyprinos kasabası olan simavna'da düzenlenmiş ve 1923'ten itibaren edirne'de düzenlenmeye başlanan spor organizasyonudur. bu organizasyonun kesintisiz olduğu doğru değildir: 1829 ve 1878'deki rus, 1913'teki bulgar ve 1920-1922 arası yunan işgali dönemlerinde kesintiye uğramıştır.
An itibariyle Edirne'de düzenlenmekte olan geleneksel yağlı güreştir.
ing. oil wresting
Diyarbakır ilinin Dicle ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: dicle/#5120279)
Bingöl ilinin Adaklı ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: Adaklı)
Bayburt ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: Bayburt)
antalya ilinin Korkuteli ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: Korkuteli)
Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: Emirdağ)
(bkz: genç pehlivanlar rahatsız)
türkiyede en çok bilinen güreş organizasyonu, ama en eskisi değil. en eskisi bu yıl 657. si düzenlenen antalya elmalı yeşilyayla yağlı güreşleridir.