kurt asilli turk 

/ 2
kapat
  1. ne mutlu turkum diyene lafını idrak etmiş, anayasanın "din dil ırk gözetmeksizin tc vatandaşı olan herkes türktür" maddesini özümsemiş, turkiye'de yaşadığını bilen, ulus kavraminı hakir görmeyen, global sermaye sahiplerinin enternasyonalist fikirlerine ve emperyalizmine aldırmadan, tuzağına düşmeden vatanına bağlı yurdum insanı.
    #2861773 (luke skywalker, 19.01.2008 12:52)
  2. kürtlerin kendilerini tanımlamak için söylediklerinde bütün sorunların hallolacağı sihirli cümle..
    #2861788 (helperone, 19.01.2008 12:55)
  3. kürtler azınlık olmadığı, asli unsur olduğu için böyle birşey yoktur.
    #3568115 (HicbirSeyGorunduguGibiDegildir, 21.06.2008 23:05)
  4. asimilasyonun göz bebeğidir.
    #3568120 (meredith, 21.06.2008 23:06 ~ 23:07)
  5. çoğu zaman korkudan kendilerini tanıtma şeklidir. kimlerin mi? tabii ki kürtlerin.
    #3569313 (kuantum, 22.06.2008 12:07)
  6. aslen kürt iken daha sonra türkleşmiş kişidir. mantıklı olarak olaya bakarsak eğer kişi kürtçe biliyor ve anne-babası kürtse zaten kürttür bu kişi. değilim dese de kürttür. şimdi türk asıllı alman, hint asıllı rus demek ne kadar saçmaysa kürt asıllı türk de o kadar saçmadır. bir insan ya kürttür ya da türktür. bir kişinin hem kürt hem de türk olması nasıl bir mantığa dayanabilir ki?

kanımca bir insanı kendine göre asıllaştırarak sevmek doğru değildir. bir insan olduğu sevilmelidir ya da sevilmiyorsa sevilmemelidir. düşünün ki siz bir almansınız. anneniz alman babanız almanken siz bir alman olmadığınızı nasıl iddia edebilirsiniz ki? bu mümkün değildir.

alman asıllı insan almanları sevmese bile düpedüz bir almandır. kaçış yolu yoktur.

olayın bir de şunu yönü vardır ki kimse hangi milletten olmak istediğini seçme özgürlüğüne sahip değildir. herhangi bir millete ait olmak o kişinin kaderinde vardır.

bütünleştirici bir kimlik olarak türk olmaya gelince ben o konuda bir olumsuzluk olduğunu düşünmüyorum. ben türküm demek kimseyi incitecek bir şey olmamalıdır. biz bu vatanda yaşayan herkese türk deriz. bu yüzdendir ki bu ülkeye türkiye diyoruz. ancak bu ülkede farklı ırklara mensup kurucu insanların mevcut olduğunu da her zaman kabul etmemiz lazım.

yani ben kürdüm diyen birinden kıllanmak ne kadar garipse ben asla türk değilim diyen kişi de o kadar gariptir.
    #3569361 (talihsiz sokak kedisi, 22.06.2008 12:30)
  7. asimilize edilmiş tür diye de söylenebilir.
    #3569420 (aksakalercan, 22.06.2008 13:01 ~ 17:14)
  8. kürt asıllı olan kürt ,türk asıllı olan da türk tür.kürt asıllı olan türk,türk asıllı olan da kürt değildir.yalnızca her ikisi de türkiyeli'dir,t.c vatandaşıdır.
    #3569445 (kimlixiz, 22.06.2008 13:10)
  9. asilimile olmuş kürttür.
    #3569465 (unlock, 22.06.2008 13:13)
  10. annesi babası kürt olan türkiye cumhuriyeti vatandaşı. bu tabir mantıksız gelse de insana, bu ülkede kürt olduğunu söylemenin en uygun yollarından birisidir.
    #3569575 (sedating, 22.06.2008 13:46)
  11. destanlarda yer alan kurttan türeme hikayesini gerçek sanan türk.
    #3569618 (sahrut, 22.06.2008 13:57)
  12. türkiye'deki kürtlerin asimile edilemediğini gösteren ifade.

asimilasyon için asimile edilecek grubun hayranlık duyacağı, bu yüzden onlara benzemek isteyeceği bir asimile eden grup, yani eğitim, ekonomi ve yaşam kalitesi bakımından geniş ve güçlü bir orta sınıf olmalıdır. türkiye'de bu grup yoktur: alt sınıf, içler acısı durumdadır; orta sınıf on yıllardır kıt kanaat geçinmektedir; üst sınıf da rahatlık içinde, çoğunluk halktan uzak, memleket sorunları beni ilgilendirmez, ya da bu sorunlar çıkarıma yarayan bir şekilde çözülsün demektedir.

kürtlerin asimile edilememesinin sebebi, sevgili türk milletinin güzelliğinden de kaynaklanabilir: yüzyıllardır farklı milletlerle bir arada yaşamıştır. öz gururunu, başka insan gruplarının üzerinde temellendirmez. aksine, öz gururunu kendi içinden alır. başka insanların da gururlu olmasını bekler. (en azından ben öyle biliyorum.)

ya da, asimilasyon planı vardı -bence düşük ihtimaldir- ve bu plan başarısız olmuştur.
    #3569723 (fotokopini cektir git, 22.06.2008 14:30)
  13. türk asilli bir alman olarak diyebilirim ki, dogrusunu secmis kürttür.

ben etnik olarak türküm, almanyada dogdum, büyüdüm, okudum.
    türkceyi ve almancayi cok iyi derecede bilmekteyim.
    alman vatandasiyim.
    evimde türkce de konusulur, almanca da.
    kökenimin, tarihimin farkindayim: türklere ve türkiyeye gönül bagim elbetteki var, lakin almanyada yasiyorum.
    anayasanin 116. maddesine göre almanim.
    türk kökenli bir alman.
    bundan gocunmam gerekir mi?
    hayir , gerekmez, cünki almanyada yasiyorum.
    sayet bu ülkede yasamak, yasadigim ülkenin hepimz icin iyiye, dogruya gitmesini istiyorsam, bu ülkeyle ve bu halkla kendimi özdeslestirmeliyim.
    burasinin insani oldugumu kavramaliyim.
    ben kavradim.
    kendi etnik grubumun cikarlarini düsünürken, egositce ve kendimi herkesten soyutlayarak düsünmekten vazgectim.
    bu ülkenin ve birlikte yasamaktan baska caresi olmayan almanlar ve türklerin ortak gelecegi ve ileride kacinilmaz olarak kurulacak kader bagi icin, hepimizin ortak iyiligini, refahini ve kaynasmamizi düsünmeliyim.
    düsünüyorum da.
    derdim soyutlanmak degil, aksine kimligimi yitirmeden cogunluga entegre olup, farkli bir renkte ama yinede cogunlugun bölünmez bir parcasi olarak yasamaktir.
    zor mudur?
    evet zordur, cünki alman deveti tercihini entegrasyondan yana degil, ya yok saymaktan veya asimilasyondan yana kullanmistir.
    olsun, inadina entegrasyon diyerek yola devam etmekte kararliyiz.

"ben türküm, sizde almansiniz!" dayatmasiyla asla cogunlugun icinde kendi benligini koruyarak yasayamazsiniz.
    kendini herkese dayatma ancak soyutlamaya , ayirt etmeye, getolasmaya, kamplasmaya yol acar.

evet türkiyedeki kürtler kürt kökenli türklerdir.
    inanmayan alir bir anayasayi anayasaya bakar.
    "kürtlük" ve "türklük" kavramlarina irk agirlikli bir anlam yüklemek son derece art niyetlidir, cünki anadoluda hemen hemen ne safkan türk vardir, ne de safkan kürt.
    kaldiki anayasal türklük "irkci" bir türklük anlayisi degildir ama kimi kafalar bunu inatla anlamak istemez, türkleri irkcilikla suclarken aslinda irkciligin kitabini yazarlar, kendi etnik gruplarini sürekli cogunluktan soyutlayarak.

ben alman olmaktan gocunmuyorum, cünki almanlik anayasal bir kavramdir.
    genlerimi, kökenimi degistiremez ve ben ne oldugumun, kim oldugumun farkindayim.
    türklük kavrami da öyledir.
    hatta iki ülkenin anayasasinda vatandaslik tarifi hemen hemen aynidir.
    dolayisiyla tükiye cumhuriyeti vatandasi kürtler, lazlar hatta brezilyalilar , türktürler.
    kürt kökenli, laz kökenli, brezilya kökenli türkler.
    hal böyleyken türklügü hala reddenler aslinda türkiye cumhuriyetini reddetmektedirler ve dillerine pelesenk ettikleri "kardeslige" zerre kadar inanmamaktadirlar.
    tek dertleri tasalari, etnik homojen bir bölgede, kendi irkdaslariyla bas basa kalip, baska irklarla ayni yerde olmamayi istediklerini ifade etmektir.

öyleki istanbulda dogmus büyümüs, asla güneydogu'yu görmemis kürtcü bir arkadas, iraktaki, suriyedeki, irandaki kürtleri, kendisine yillar yili komsuluk etmis türkten daha yakin görür, ancak diyelim ki azeri kökenli bir türkiye cumhuriyeti vatandasi, kürtleri bir kenara itip, azerilere daha büyük yakinlik hissetse, kiyametler kopar.
    "fasist", "irkci" laflari havada ucusurlar.

insanimiz ve icinde kürtcüler, kendilerini cogunluktan soyutlayip, kendi etnik grubuna kitlenmekten vazgecseler, kendi kücük irkci pencerelerinden bakmayip,kendilerini koca bir bütünün güzel bir parcasi olarak kabul edip, kimliklerini herkese sevdirseler, kabul ettirseler, cok daha hayirli olacaktir, hepimiz icin. ama böyle bir seyi beklemek ütopya olur. pan-kürdist fasistler, türk halkiyla sorunludurlar ve türklerle ayni topraklarda yasamak istemiyorlar. sürekli öne sürülen "türk devletiyle sorunumuz var" lafi da sadece bir göz boyamadir, zira kimin su düzenle sorunu yoktur ki?

not: olumsuz oy veren arkadas, cok tesekkürler, tecevühün. kisaca bir mesajla neden rahatsiz oldundugu da bir anlatilsa....
    #3569746 (kararti, 22.06.2008 14:37 ~ 15:02)
  14. kürt asıllı ise neden türk olsun diyerek karşılayacağımız olaydır.
    #3569831 (taipan, 22.06.2008 15:02)
  15. türkiye cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşayıp, ne mutlu türküm diyene sözünü benimsemiş; ayrılıkçılık yapmayan, kürt asıllı olmasına karşın kendisine yöneltilen "milletin nedir?" sorusuna türk olarak cevap veren, kardeşlerimizdir.
    #3818699 (iktidarsiz jigolo, 14.08.2008 19:22)
  16. kürtler ne asimile olmustur, nede buna ihtiyac vardir. kürk kürttür, türk ise türk. et ve tirnak olmusuzdur, gerisi yalan. tabi dagdaki ve meslicdeki teröristleri saymiyorum.
    #3818792 (gazikentli, 14.08.2008 19:37)
  17. 12 eylül cuntacılarının hedeflerine ulaştığını gösteren kurttur. yazık etmiştir kendisine ve asimile olmamak için canını dişine takan ırkdaşlarına.
    #3818808 (complicated, 14.08.2008 19:40)
  18. dag turkudür. öyle hissediyordur kendini. çünkü kendini öyle sıfatlandıranların yolundadır.
    #3818820 (keyfkesh, 14.08.2008 19:43)
  19. türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkes türk' tür.
    #3818829 (iktidarsiz jigolo, 14.08.2008 19:44)
  20. etnik bir ifade olan "türk"ün yıllarca vatandaşlık olarak yutturulmasından kaynaklanan saçma ifade.

şöyle ki; eğer türklük etnik bir vurgu taşımıyorsa türk diye etnik bir şey yoktur. bu mümkün mü? dünya kabul etse bu ülkede kabul görür mü bu me'met? görmez.

diyger* taraftan varsayalım ki türklük anayasal vatandaşlığı tanımlıyor olsun, etnik bir vurgusu olmasın, ulen o zaman neden ermenilere ve kürtlere her fırsatta hakaret edilirkeni bi' taraftan "ermeni piçi", diğer yandan "kürt istilası"ndan, en öbür tarafta "maalesef ermenilerdir"den bahseden adamlar yargılanmaz da türklüğü aşağılamaktan* binimum aydın türk, ermeni, kürt yargılanır?

tabi bunlar saçma sapan ve üzerinde kafa patlatılmaması gereken sorulardır.

ttkt!*
    #3818831 (dr cureklibatur ve bay arkin, 14.08.2008 19:44)
  21. (bkz: annem arap, babam kürt ben türküm)
    #3818843 (keyfkesh, 14.08.2008 19:47)
  22. türk milletinin ayrılmaz bir parçası olarak etnik kimliği kürt olan yurttaşımızdır. olayı bulandırıp bölücülük yapmanın bu ülkeye ve kürt asıllı vatandaşlarımıza bir faydası yoktur.
    #3818848 (juve, 14.08.2008 19:47)
  23. (bkz: annem arap, babam kürt ben türküm)
    (bkz: s*tir git bi başımdan)
    #3818863 (complicated, 14.08.2008 19:50)
  24. şaçma sapan laflarla kürt kökenli vatandaşlarımızı sanki onların türkiye'deki diğer insanlardan farklı ve ezilmiş çabalayan kişilere karşı durmuş kürt asıllı türk vatandaşıdır.

(bkz: hocam boşuna çabalamayın)

(bkz: bu insanlar birbirinden ayrılmaz)
    #3818867 (rosava, 14.08.2008 19:50 ~ 19:51)
  25. türk vatandaşlığını seçmiş kürttür. tartışılacak bir şey olmasa gerek.
    #3818877 (exclurel, 14.08.2008 19:52)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

kurt asilli turk başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kurt asilli turk ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kurt asilli turk nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hayattaki tek dusuncesi sevismek olan insan » ogretilmis orospu cocuklugu » yoruk ali » er kisi niyetine » jackass » asian sex secrets » iade i entry » babanin apartman yoneticisi olmasi » her ulke kendi kaderini kendisi tayin eder » muharrir a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games