bugün

psikolojinin, akıl ve ruh hastalıklarının tanı ve tedavisiyle ilgili olan dalı.
4 yıllık psikoloji lisans eğitiminin ardından Klinik psikoloji alanında master yapılmasıyla alınan ünvan(klinik psikolog) ile beraber klinik psikologun icra ettiği meslektir.Doktorasınında yapılması kaymağı olur...
davranış bozukluklarını tanıma, tedavi etme ve nedenlerini bilimsel olarak araştırmayı konu edinen psikoloji dalı.
bolumun ineklerinin master yaptigi alan.
psikoz,nevroz ve şizofreni gibi normalden sapma gösteren davranışlarla ilgienen alan.
klinik psikoloji en geniş uzmanlık dalıdır. bu uzmanlar halk arasında psikolog tanımına en uygun düşen grubu oluşturur. ruhsal bozukluklara tanı koyar ve psikoterapi yöntemi ile tedavi eder.
Uygulamalı psikolojinin alt dallarından biridir.
ortalamam 3.6 fıroydun anasını belledim ama klinik psikolog olabilir miyim bilmiyorum.

sakin yapılı ve yüksek düzeyde anlayışlı biri olunması gerek bence. evet eğitimin de katkısı yadsınamaz ama bazı insanların hamurunda olan bir durum bu. ben ki 7 yaşında öfke kontrol için psikoloğa götürülmeye çalışılan 23 kilo bir kız idim.

adli psikoloji istiyorum aslında ama işsiz kalırsın diyolar. endüstri üzerine de yapabilirim, özel şirketlerde topuklularla pıt pıt yürürüm :( keşke hukuk okusaydın abv lityum.