bugün

siyaset literatürüne girmesi gereken bir tuhaf şey.

malzemeler;

-mazlum rolü yapan insanlar.
-bunların ak parti ya da hükümet karşıtı olması
-boş bir alan
-boş laflar.
-ve genelde de dosyalar, dosyalar, yani bi işe yaramayan kağıt parçaları.

her olaydan siyasi rant elde etmeye çalışan bir siyaset. işte o yüzden yapmacık o yüzden nerden tutarsan tut elde kalıyor. hala inanan saflar var ya bu siyasete, hala akıllanamamışız.
temiz siyasettir.
saf insanların, hakkını arayan insanların üzerinden yapılan çamurlu siyaset. en son tekel işçileriyle yaptığında gördük. o açlık grevindeki insanlara destek vermeye gitmiş güya. ordan birisi ölse grevdeyken kime nasıl hesap verecek bu adam? ama yok, o kendine düşen payı almaya çalışsın.
dürüst ve kültürlü bir adamın politika yapmasına en iyi örnektir. zira melih gökçek'in uğur dündar'la beraber kılıçdaroğlu'na çemkirip rezalet çıkardığı ana haber bülteninde, mehmet fırat'ın uslupsuzluğuna karşın gösterdiği sabırla bile ayakta alkışlanır. deniz baykal'ın pençelerinden uzak kalabilirsede chp onunla yürüyebilir.
en azından tekel işçilerinin sorumlusu olarak kemal kılıçdaroğlunu gösterebilen bir görüş kadar zeka geriliği olmayan siyaset.
copy center da bastırdığı belgeleri eline alıp artistliğin dibine vurulan siyasettir.
birilerinin kirli oyunları bir bir meydana çıktığı için tırstıkları siyasettir.
-mazlum rolü yapan insanlar.
-bunların ordu ya da halk karşıtı olması
-boş bir alan
-boş laflar.

işte recep tayyip erdoğan siyaseti. moderatörler. lütfen başlığı değiştirin. tanım başlığa uygun değil.*
ssk genel başkanı olduğu dönemde, insanları 4 saat hastanenin eczanesinde (doktor sırasını saymıyorum) bekletme.
işlerini kaybeden izmir belediyesi işçilerini görmeyip kendilerine yeni iş verilen tekel işçilerine destek vermek ve şov yapmaktır.
(bkz: düello)
(bkz: dosya)
bok at, tutmasada izi kalır muhabbeti. komunist mantığı*. hadi kılıçdaroğlu az kaldı, sonunda attıklarından biri tutacak.
türkiye cumhuriyeti'nin özellikle son yıllarda maruz kaldığı siyaset anlayışına oldukça uzaktır, o nedenledir ki tutmaz, tutamaz. belli bir kesimin üzerine gitmesinin sebebi bu ülkedeki bir çok karışıklığın ve dolandırıcılığın altından o kesimin çıkması olabilir mi acaba? tekel işçilerine "bunlar" demediği, yaptıklarını görmezlikten gelmediği için kötüyse, evet kötüdür. tek başına her yere koşmasını, her hatanın altındaki gerçeği su yüzüne çıkarmasını beklemekse bana çok mantıklı gelmiyor.
yaptıkları %100 doğrudur demem, diyemem. çünkü siyasetin doğasına aykırı bu. ama illa ki bazı şeyler değişsin istiyorsak, kemal kılıçdaroğlu siyaseti türkiye'de varolmayı en çok hakedendir benim nazarımda.
onur öymen in dersim gafından sonra ki dengesiz duruşuyla siyasetinin de ne kadar dengesiz olduğu anlaşılmıştır.
her an kapınıza gelip,burnunuza bir belgeyi sokup,gözlerinizi şaşı edercesine belgeye baktırabilecek ve sizi suçlu bulabilecek yeteneğe sahip milletvekilinin izlediği belgesel(documentary) siyasettir.
dürüst siyasettir. bok atanlar da kendi üstlerindeki boku atarlar kendilerine benzesin diye.

yemezler.
poşet dosya siyasetidir.

görsel

edit: ışık hızı ile eksileyen fanları var kendisinin.*
hiç çözüm üretmemek. paso yanlısları yapanları kötülemek. bizde yanlısları yapanların arkasında degiliz tabikide ama siyasetci olarak somut seyler sunmalı halka.
melih gökçek i terleten, madara eden siyasettir.