bugün

karılara hoş gözükmek için vücuttaki kasların daha iri gözükmesi için kasan genellikle kasları büyük, beyinleri ufak insanlardır.işi güçü olmayan kafası az çalışan ve bu eksikliği de bir şekilde kapatmak isteyen insanın doğurduğu davranıştır.
kaş yapmak ama, yaparken göz çıkarmamak gerekir.
bir tür mastürbasyon çeşidi.*
yorulma belirtisi anlatan söylem.örneğin:

-yolculuk nasıl geçti?
-sorma..valiz taşımaktan kas yaptım.

yukardaki örnek deyimin kullanma amacını belli etse de mantık hatalarıyla dolu olduğundan yeni bir örnek vereyim*:

-evi taşıdınız mı?
-sorma..eşya taşımaktan kas yaptım.*
yaşlılık sendromunu üzerinden atmak için orta yaşlı erkeklerin başvurduğu yöntem.
(bkz: kas geliştirmek)

kas imal etmektir. nası oluyosa. sormak lazım tabi.
(bkz: body building)
(bkz: kas yaparken göz çıkarmak)
gereksizdir.
Son derece gerekli bir eylemdir. Vücuttaki kasları geliştirmek yalnızca estetiksel anlamda birşeyler katmaz insana. Kas yoğunluğu daha fazla olan insanların böbrek hastalıklarına özellikle de tansiyona bağlı böbrek hastalıklarına yakalanma riski yüzde 44 daha azdır. Ayrıca iyi bir kas yapısına sahip olan insanın vücudunun bağışıklık sistemi daha da gelişir.TÜm bunlarla birlikte insana katacağı estetik görünümün yeri bambaşkadır.ister kendiniz için yapın ister karşı cinse hoş görünmek için.Vücudu düzgün olan insan istediğini giyebilen insandır.Vücudu düzgün olan insan göğsünü gere gere yürüyen insandır. Aynı zamanda dişilerin de ilgisini çeken insandır.Kas yaparken unutlmaması gereken nokta işin bokunu çıkarıp dünya vücut şampiyonları gibi olmaya çalışılmamasıdır.inanın hiçbir bayan o adamları beğenmiyor. Aynaya baktığınız zaman bu yeterli demeyi bilin. Kol,omuz,göğüs ve karın kaslarınızı makul seviyede geliştiriniz. Karın kaslarınızı 3 kat börek şekline getirmeye çalışmak sizi çirkin,göğüs kaslarınızı eşşek gibi şişirmek kadınsı kılar bunu sakın unutmayın.Ayrıca kas yaptım şöyleyim böyleyim diyerek erkeklik gösterisinde bulunmanız hiç faydalı olmayacaktır,çelikten değilsiniz bunu bilin.
Kas yapmak isteyen arkadaşlar olacaktır malum yaz da geliyor. Bu konuda söyleyebileceğim en önemli şey bunun yani kas yapma işleminin evdeki dumble setleriyle olmayacağıdır.Aynı şekilde tüm gün şınav çekerek te kasların hacmini genişletmezsiniz.En fazla sıkılaştırabilirsiniz.Bunun için önereceğim şey mutlaka bir spor salonuna gitmenizdir. Çevrenizden size "mal mısın ?" tarzında tepkiler olacaktır aldırmayın.Ben Kick Box öğrenmek için gittiğim salonda başladım buna mecburi olarak,çünkü fiziğe dayalı bir spor Kick Box. Ama Box ile ilgim olmasaydı da yapardım.Yalnızca estetiksel görünüm değil insana zindelik te kazandırıyor bunu unutmayın.Ayrıca kafası küçük insanların ve güçsüz insanların yaptığı birşey değildir.Spor yapmayan herhangi bir hareket içinde bulunmayan her insanın gücü zaten aşağı yukarı eşittir aynı fiziktelerse.Ne zamandan beri spor yapmak fındık kafalılık oldu anlamıyorum.Eğer bir fındık kafalılık varsa o da vücudu her dakika paslanırken spor yapmamaktır.Ve son olarak gideceğiniz yeri iyi seçin.Antrenörlük lisansı bile olmayan adamların salon açtığı oluyor Türkiye'de.Bunun için Vücut Geliştirme Federasyonuna bağlı salonlara gitmeniz faydalı olacaktır. Çok para vermenize gerek yok, yani büyük salonlara gitmenize aynı anda 2 alet kullanamıyorsunuz çünkü. *
VÜCUT GELISTIRME SPORUNUN
OLUSMASINA ENGEL OLDUGU HASTALIKLAR

*** Osteoporoz-Kemik erimesi ***

*** Arthritis-Eklem iltihabi ***

*** Stress-Ruhi ve zihinsel hastaliklar ***

*** Dolasim rahatsizlklari ***

*** Kalp rahatsizliklari ***

*** Organ ve kas zayifligi ***

*** Kismi iktidarsizlik ***

*** Postür (durus) bozukluklari ***

*** Kanser ve seker hastaliklari ***

************************************************

VÜCUT GELISTIRME SPORUNUN YARARLARI

*** Kaslari mükemmel derecede çalistirir, kuvvetlendirir, gelistirir ve estetik kazandirir ***

*** Her yasta, her yerde, her zaman yapilabildiginden çalisma olanaklari fazla olup, kendi kendine de çalisilabilinir ***

*** Hareketsizligi önler ***

*** Kas yogunlugunu artirarak metabolik hizi yükselttiginden vücut yaglarinin daha fazla yakilmasina yardimci olur ***

*** Kan dolasimini düzenleyerek damarlar ve kalbin daha saglikli çalismasini saglar ***

*** Gögüs kafesinin genislemesine yardimci olarak daha iyi bir görünüm ve daha saglikli solunum kapasitesi kazandirir ***

*** Kondisyon çalismalarinin en önemli bölümünü olusturur ve bütün spor branslarina temel nitelikler kazandirir ***

*** Vücut hakimiyeti, denge ve konsantrasyonu artirir ***

*** Kötü aliskanliklardan korur veya birakilmasini saglar *** (Külliyen yalan )

*** Gelisme çaginda boy uzamasina, ileri yaslarda ise çesitli hastaliklarin önlenmesine yardimci olur ***

*** Durus bozukluklarini giderme veya herhangi bir kaza sonrasi rehabilitasyon çalismalarina yardimci olur ***
bir iki püf noktası olan, kolay olmayan iştir. bu noktalardan başlayalım önce.
1.sıkı ve ağır bir çalışma
2.iyi bir beslenme
3.dinlenme

1.sıkı ve ağır çalışma

Kimi blog ve forumlarda vücut geliştirme antrenmanları sırasında çok zorlanılmaması gerektiği söylenir. ancak bunun söylenmesinin sebebi fazla zorlanmanın kas gelişimini durduracak olması değil sakatlıklara engel olmaktır. sporcu sağlığı sporcu perfromansından önce gelir çünkü. ancak şöyle bir gerçek var ki vücut geliştirme sporunda kendinizi zorlamadan, götünüzün yırtıldığını hissettiğiniz anda hardcore pornolardaki gibi bağırmadan ciddi bir gelişme göstermeniz pek mümkün değil. her ağırlık antrenmanında kaldırdığınız ağırlıklarla kas hücrelerine bir baskı uygular ve onlara zarar verirsiniz. siz zarar verdikten sonra kas hücreleri kendilerini yenilemeye, çoğaltmaya başlarlar. kas üzerindeki basınç ne kadar artarsa zarar gören kas hücresi o kadar artacaktır. kısacası kaldırdığınız ağırlığı ne kadar arttırırsanız kaslarınızda o oranda yenilenme ve üretim olacaktır. bunun için performansınızı sürekli arttırmaya çalışın. başladığınız ilk ay elbetteki hafif kilolarla çalışacaksınız vücudu spora hazırlamak için ancak bunu alışkanlık halin getirmeyin. yoksa aylarca salonlarda vakit geçirip ciddi bir gelişme gösteremezsiniz ve bu da hevesinizin kırılmasına sebep olur. unutmayın! acı yok! ne yazık ki hiçbir şey çalışmadan olmuyor.

2. iyi bir beslenme
işin yüzde 60 ını sıkı çalışma oluşturuyorsa yüzde 30 unu da beslenme oluşturur. antrenmanda hasara uğrattığınız hücrelerin yenilenmesi için , sayısının artması için vücudun hammadde depolarının özellikle de protein depolarının dolu olması gerekir. aksi takdirde beklenen gelişimi sağlayamazsınız . yağın da karbonhidratın da minerallerin de olduğu ancak büyük bir kısmı proteinli gıdalardan oluşan bir beslenme programını takip etmelisiniz. eğer imkanınız varsa gelişim süresini kısaltmak, daha da gelişmek için ek besinler kullanmanızı tavsiye ederim. protein tozu başlığına yazdığım yazıyı okumanızı öneririm. ek besinler zararlı kimyasallar değildirler, çünkü kimyasal değildirler.

3. dinlenme
kaslar hasar gördükten sonra kendilerini yenilemek isterler. ancak kendilerini yenilemeleri için dinlenmeleri gerekir. mümkünse vücut geliştirme idmanlarınızı birer gün arayla yapmanızı tavsiye ederim. haftada 5 gün idman yapıp 2 gün de dinlenebilirsiniz ya da başka bir yol da izleyebilirsiniz. bu size kalmış. yeter ki dinlenmeye zaman ayırın. unutmayın ki iyi gelişim gösterenler dinlenmenin önemini iyi farkedenlerdir.
(bkz: kas kasmak).
kızlarda hoş durmaz hatta iğrenç ötesi olanlar bile vardır. (bkz: madonna)göbeğiniz erisin diye mekik çektiğinizde ayarını fazla kaçırırsanız bu kas yapar ki tavsiye edilmez. (bkz: aman diyim)
vücudu yavaşlatıp hantallaştırmayacak olan eylemdir. zaten kasların vücuttaki en önemli işlevi hareketin sağlanmasında rol oynamaktır. kaldı ki insanın hızını belirleyen şey kasın miktarı değil kas fibrillerinin tipidir. hızlı kasılan ve yavaş kasılan diye ikiye ayrılan kas liflerinden hızlı kasılan kas lifleri daha yoğun olan insanlar daha hızlıdırlar ve daha güçlüdürler. kavga olayında da aynı şey geçerlidir. kas han-tal-laş-tır-maz! . koyduğunuzu oturtursunuz.böyle bir şeyi kim nereden çıkarıyor çok merak ediyorum. tek bir bilimsel açıklaması olmayan iddia. çok basitçe çürütülebiliyor:
kimbo ya da mike tyson'dan daha mı çevik acaba yoldan geçen sıradan bir vatandaş ? bunlar boksör deyip geçelim, bench presste 150 basan bir insan mı yoksa hayatında ağırlık altına yatmamış sıradan bir insan mı bi kavgada avantajlıdır?kas asla insanı yavaşlatmaz. bunun en büyük kanıtlarından biri bren foster'dır. hapkido, taekwondo,muay thai gibi dövüş sporları/sanatlarında dan sahibi olan sporcunun vücudu oldukça esnektir ve kaslıdır. aynı zamanda mermi kadar da hızlıdır. başka bir kanıt isteyenlere alman zencisi asamoah çok iyi bir örnektir. bu iddia da böylece çürütülüp gitti.
çeşitli dövüş sporlarıyla ilgilenen ve lisanslı bir sporcu olarak:
boks, muay thai, kick boks gibi sporlarda kas yapmak en vazgeçilmez öğelerden biridir. daha fazla kas hacmi daha çok güç anlamına gelmektedir çünkü. kaldı ki vücut geliştirmedeki ağırlık antrenmanları tek başına yapılmaz. bunlarla birlikte kardiyo çalışmaları da yapılır ki bunlar da insana kondisyon sağlar. bu da gitti.
estetiğe gelirsek:
göreceli bir kavramdır. kimi bayanlar çok kaslı erkekleri severken kimi bayanlar şekilli vücudu olsun yeter der. önemli olan kişinin kendini beğenmesidir. onun dışında kimseyi ilgilendirmez öküz gibi olup olmaması.
ilaçlar alarak veya çeşitli toz gıdalarla beslenerek kas yapmak anlamsızdır. vücudun doğal dengesiyle oynamak gibi bir şey. önemli olan var olanı geliştirerek, aslan gibi olmaktır.
bütün gün sözlükte entry kasıyorsanız unutun bu olayı. gerisi yalan dolan.
(bkz: ters üçgen)
artık uğraşmayı bıraktığım iş.
nereye kadar zaten. oldular birer karpuz.
http://galeri.uludagsozluk.com/r/kas-yapmak-412107/
kas zaten var olan bir şeydir. sadece, ağarlık kaldırarak kaslarınızı belirgin yaparsanız. aslında zevkli bir iş, kas yapmak açısından söylemiyorum. spor gerçekten yapılabilecek en mükemmel şeylerden biri.
1-dips de dizleri karna çekiş:bana kalırsa midenin olmazsa olmaz egzersizi...yani temel 4*20 tek
2-sıkıştırma ayaklar yerde: üst mide için: 3 * 20
3-sıkıştırma ayaklar havada: 3*20
4-sıkıştırma: eller üst göğüs_boyun hizasında(çapraz yerleştirilmiş): 3*20
5-sırt üstü uzanıp dizleri karna çekiş:alt mide ve bahsettiğin çizgiler için: 4 *15-20...
üzerine 4-5dk twist yaparak programını bitirebilirsin...bu mide programını haftada 2 -3 gün yapsan yeterli olur...
maxsimum fayda için idmandan önce 30dk 1 fincen sade-tek şekerli nescafe iç....başarılar... bizzat denemişliğim var .
sonu fazlası ile kilo ile sonuçlanacak eylem. zayıf fit vücut daha iyidir.
şu anda yapmaya çalıştığım şey. kaslarım gelişti fakat farkettim ki yağlar yüzünden tam gözükmüyor. bu yüzden kardiyoya ağırlık veriyorum.
Kişiye özgüven ve cesaret getiren spor çeşidi.