bugün

her ne kadar saçma bir kitap alma yöntemi olsa da ben bunu uyguluyorum arkadaş.. yazarların asla almayacağı kitaplar'da belirttiğim üzere kapak resmi liseli emolara hitap eden kitapları almam.. arka kapak yazısını dahi okumam.. böyle de düzüm işte.. oh mantıksızlığımı seveyim..
Gecen yil kitapsanda yasadigim bi hadise, oyle bos bos gezerken kapagindaki kariyi merak ettigim icin aldigim ve icerigi hakkinda hicbir sey bilmedigim kitap; neva - ilgin olut "kapaginda kari var lan sanirim itiraflarini anlatiyor alim bari" diye almistim.

Edit: ilgin olut eksilemis
çocukken yaptığımız ama büyüyünce vazgeçtiğimiz eski çocukluk hatırasıdır.
zaman zaman her insanın uyguladığını düşündüğüm kitap seçme yöntemi. itiraf etmek gerekirse bu yöntemi biraz daha sık kullanıyorum. sırf kapağını beğenmediğim için istediğim bir kitabı almaktan vazgeçmem ama ilk görüşte kapağı dikkatimi çeken kitabı mutlaka alırım. * * *
Bir insanın karşısındakinin dış görünüşüne bakıp o kişinin nasıl biri olduğu hakkında fikir yürütmesine benzeyen olaydır. içi bambaşkadır oysa.
hayatımda bir kere yaptığım ve pişman olduğum olaydır. anladım ki kapağı ne kadar süslü ve ismi ne kadar güzel olursa içeriği o kadar kötü oluyormuş.
saçma bir eylemdir. sonuçta dışı değil içi önemli o kitabın.
Kitaptan anlamayan insanın işidir. Kitap platformlarını takip eden ve bu sebeple ne alacağını zaten önceden bilen ya da hiç değilse arka kapak yazısını okuyanlardan temel olarak ayrılırlar. Bir de bunların bikinisiyle ya da elbisesiyle uyumlu kitap seçenler vardır ki hiç sormayın gitsin.
güncel Önemli Başlıklar