bugün

2 yol düşün. ikisinin de sonu aynı yere çıkıyor. Biri taşlı topraklı yol. Diğeri ise asfalt jilet gibi yol. Bize verilen yaşam ise bu iki yoldan birini seçmektir.
Eğer kaderinde herşey belliyse örneğin cehenneme gideceğin belliyse ve Allah sana bunu yaşatmadan direkt ahiret hayatını yaşatsaydı, demez misin ki ne işim var burda? Neden yanmayı hak ediyorum?

Ne yaşadığını bile görmeden, direkt sonucunu istemek ne kadar mantıklı?
Eğer cennete veya cehenneme gideceksen bir şekilde bunun nasıl olduğunu, ne yapıp da bunu hakketiğini bilmen lazım.

Allah da sana bunu gösteriyor. Bu amelleri yaptın ve bu şekilde bunu hakettin diyerek.
Belli ama değiştirmek için fırsat veriliyor kimi kullanır kimide boşverin.
(bkz: hata payı)
bende anlamadım.
ne amaçla yaşadım.
Yasama o zaman.
cross check bir nevi
eskiden gazetelerde verilen bulmaca ekleri vardı. hatırlayanlar vardır mutlaka. noktaların arasını çizgilerle sen doldururdun ve ortaya bir hayvan çıkardı.

şimdi o noktalar senin kaderin olarak düşün, fakat o noktalara gideceğin farklı yollar var. seçtiğin her bir yol en son ortaya çıkacak hayvanı değiştirecektir.

şimdi sen ferrarini gece dışarda branda örtmeden bırakır mısın? hayır.

ah neyse bugün gene çok man adasıyım.
Yaşayacağın şeyler belli sadece. Fakat bu olaylara karşı verebileceğin kararlar ve tutumlar ile kaderini sen değiştirmiş oluyorsun.
hayatı, bir sonuç görmek olarak algılayan insan sorusudur.
kaderinizi yaşıyorsunuz işte , misal yaşamak istemiyorsan git intihar et, ama intihar etmekte sana yazılı değilse , sefil hayatını yaşamaya devam edeceksin.
Bir soru.
film senaryosu gibi düşünmek lazım bunu.
Konusu, başı ve sonu belli.
Ama bunu 50 ayrı yönetmen 50 ayrı şekilde işleyebilir. Birine üzülürsün, birine gülersin, birine sıkılırsın, birine keşke bitmesin dersin.
Yani tüm maharet bu filmi çekebilen yönetmenindir.
Haliyle biz de kendi hayatlarımızın yönetmeniyiz, mühim olan filmin nasıl bittiği değil, onu nasıl çekebildiğimizdir.

Şahsen ben ekipman sorunumu giderecek maddi imkanlara ulaşırsam Harika olacak. *
Artık bu sözlükteki cahil ve beyin nakli şart olan şahıslara tahammülüm kalmadı.
Bir nevi irade kontrolü olarak bakıyorum ben olaya.

Thelma bu şartlarda yaşayıp bu yoldan gidecek. Peki o yolda birinin canını yakacak mı, kimse yokken çalacak mı, öldürecek mi, yapma denilen ama güzel gelen bazı şeyleri yapacak mı?
islam'da ki kader bilgidir. Yaratıcının bilmesi. Senin ne yapacagini biliyor olmasi . O biliyor diye sen yapmıyorsun. Sen yapıyor olduğun için biliyor.

Desen ki, daha yapmadığım şeyi nasıl biliyor. Biz zaman boyutunun içindeyiz. Zamanın dışına çıkarsak, dün bugün yarın hepsi birleşir.

Aynı; tepeye çıkıp bakan adam herkesi görüyorken, yerde olan sadece dar çevresini görecektir. Bakış açısı meselesi. Biz zaman pencerinden bakarak Allahi ve bilgisini yargılayamayiz.
güncel Önemli Başlıklar