bugün

izmir'e gavur diye sövenlerin türkçe'den de bir şey anlamadığını gösteren şarkı. Sözde tek vatan tek bayrak edebiyatı yapanların anlayamayacağı şey tabi ki izmir'in vatanseverliği. Şunu da söylemekte yarar var izmirliler bu lafı söyleyenler Türkiye'yi ne kadar seviyorlarsa onları da o kadar severler. *

Edit:türkiye izmir hariç değildir. izmir dahildir. izmir Konya'yı da sever Siirt'i de sever. Çünkü türkiye'yi gerçekten sever.

Editler editi: Silmeyeceğim işte seovi boşuna uğraşma.
(bkz: izmir e saldırmanın dayanılmaz hafifliği)
yalnızca türkçe'den anlayanların anlayabileceği bir cümle. ben demiyorum valla, izmirliler diyor. ahahah, türkçe'den bir şey anlamıyormuş bu cümlelere gülenler, ahah. bir şehir bir insanı bu kadar da kör etmez ki yahu.

not: izmir, türkiye'yi gerçekten sevmez. izmir, ankara'yı sevmez. izmir, istanbul'u da sevmez. her ikisinde de bulunan izmirliler, izmir'i sayıklar durur. izmir, konya'yı da sevmez; çünkü dincidir. izmir, siirt'i de sevmez; çünkü kürttür. izmir, faşizmin sokaklarda kol gezdiği bir şehirdir ve takdir edersiniz ki; kordon'da özgürce yiyişebiliyor ya da mini etekle rahatça dolaşabiliyor olmak, orada faşizmin olmadığı manasına gelmez.
Ne ilginçtir ki kürtleri sevmeyen izmir'de bir çok kürt yaşamaktadır. Gene Konya'yı sevmeyen izmir'de kocaman bir tane mevlana heykeli vardır. Bunlar da faşizmin sembolleri herhalde.
kendi icinde butunlugu olmayan memleketin kendini savunmasi.

(bkz: otuzbes bucuk)
ne ilginçtir ki birçok kürt'ün yaşadığı izmir'in ünlü köşe yazarları, köşelerinde sürekli "kürtler geldi izmir'i bok etti" temalı yazılar yazmaktadırlar. yine mevlana ve görüşlerine çok saygılı olan izmirliler, mevlana'nın gönlünü verdiği dinin inananlarına hiç mi hiç saygı göstermemektedirler niyeyse. bunlar da açıkgörüşlülüğün son noktasının sembolleri herhalde.

tanım: bir türkçe harikası.
izmirli bir rapçinin yaptığı bir şarkıda geçen cümle. doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar prensibiyle bu çocukta taşlancaktır normaldir.
izmir'in yeri çok ayrıdır da bütün türkiye göz önüne alındığında iş bayrak dikip, saygı duruşuyla bitmemektedir.