bugün

tamamen amerikan eğitim sisteminin kopyalandigi , muhasebe derslerinde bile amerikan muhasebe sistemi oğretilen.kapitalizm sembolu olabilecek , gozu kisa yoldan para kazanma hirsi burunmus , ceo olma hayaliyle yanip tutusan ogrencilerle dolu , rekabetin ogrencilik yıllarında yasanmaya basladiği nadide bolumlerimizden.
turkce verisyonundan farklı olarak devam zorunlulugu olan , içerik olarak çok daha zor olan , proje bazlı eğitimiyle turkce işletme bolumunun ornek almasi gereken nacizane bolum.
yönetmen olma hayali olan bir gencin hayatını söndürebileceği yegane bölümdür ,isteksiz eğitim yılına başlayan genç hazırlıkta kalarak hayatını karartacak ilk adımı atar ,ardından 3 aylık yaz döneminde tatil yapmayarak ailenin beklentilerini karşılamak adına kursa gider, ardından hazırlığı geçebilir mi orası meçhul ancak kesin olan bir şey varsa o da bu ingilizce lanetinden hazırlıkta kurtulsa, bölümde yine yakalanacaktır.
ciddi zor bölüm abi diye tanımladığım ancak hemen içimin de kaynadığı bölüm, hazırlığı atlayın gerisi basit efendim, account dur, ne bileyim micro economic filan hava civa *
mezun olunca pek bi ske yaramayan bölümdür. yüzlerce işletme mezunu arasında pek bir özelliğiniz yoktur.

kaynak: bir işletme ingilizce mezunu olarak ben.
(bkz: business administration)
okurken kendinizi iyi bir şey yapıyormuş gibi hissedersiniz, mezun olunca ve ilk cvnizi yollayınca bi boka yaramadığını anladığınızda keşke askere gitseydim ulen dersiniz.

bir adım ileri iki adım geri gidersiniz kısaca.

(bkz: mehteran)
5 senelik bölümüm olmasına rağmen 5 senede bitirebilme ihtimali düşük bölümdür, ebenizi beller demiyorum ama zorlar abi, seç bak bölüm güzel havalı filan böyle türkçe derslere bok atıyorsun kimse dönüp siktir oradan diyemiyor, hocalar hayvansa bok geçersin ama diyim bi araştır.
- hello, my name is cristiano ronaldo and i use cl...
+ aloou... kimi aradınız?
- i mean, i usual...
+ ne diyon amuğa goyum?
% hayatım kimmiş?
- hey, i think you didn't recogn...
+ lan s.ktir get hıyar. işletiyo la bu bizi.
- muhahaha...
+ (çatt!!)
işsiz kalınırsa bile aslında işsiz kalınmaz,millet ingilizce işletilir*
kolay diyenler için bide bilkent işletmeyi deneyin.
türkçe okutulan işletme bölümlerinden hiçbir farkı olmayan bölümdür kanımca. zira bu bölümdekiler, türkçe işletme okuyanların gördüklerini sadece ingilizce olarak görmektedirler. sonuçta genel olarak kolay bir bölümdür. bu durumda bölümü ingilizce okumak da bir şeyi değiştirmez, zira türkçe işletme bitiren bir adam süper bir ingilizce eğitimiyle sizi geçebilir ve iş hayatında sizden daha şanslı olabilir.
bu yıl anadolu üniversitesi'nde okumaya başlayacağım bölümümdür.
bu bölüm öğrencilerinin son dönem triplerine bakarak princeton'da astrofizik okuduğunu sanabilirsiniz; yanılmayın, sikindirik türk üniversitelerinde sikindirik işletme bölümünü okuyorlar hala. artık birbirlerini nasıl gaza getiriyorlarsa okulda.
- işletme okuyoruz ulan biz, hemide ingilizce motherfuckin hell yeah!
+ doğru dedin cevatcım, that's right.
Türkçesi bile çok zor bir iki dersini inceleme fırsatım oldu da ingilizcesini düşünemiyorum.
Bölümün ingilizce olması tabiki çok büyük bir avantajtır.Çünkü iibf mezunlar mesela 10 kişilik bir işe 2300 kişi başvurur.Önce türkçe diplomalıları sonra %30 diplomalıları elerler ve işletme(ing) okumuşlar arasında üniversite ve not ortalamasına göre mülakata çağırırlar.Ama şu anda zaten ingilizce okumayanı dövüyorlar memlekette en küçük ilçelerde bile game of thrones veya vikings gibi dizilerin tartışıldığı bir ülkeyiz ve herkes ucundan kıyısından bu dile hakim yani ben ingilizce okudum ülkedeki öteki iibf öğrencilerine göre bendeki bilgi birikimi kimse de yok demek kesinlikle saçmalıktır.Bu bölümü okuyanların sadece elinde küçük bir avantaj vardır o da kullanılırsa büyük sonuçlar doğurur.Mesela toffel sınavı veya yds sınavına girip kendinizi görmenizdir.Çünkü her sektör bu sınavlardan bir not ister.Erasmus farabi veya mevlana programları denenmelidir.Erasmus için türkçe okuyan arkadaşlardan çok daha iyi bir ingilizceniz olması ve bu konuda hazırlıktan aldığınız bilgiyle çok daha donanımlı olduğunuz için bir adım öndesiniz.Work and travel veya work and holiday yapılabilir.Dile ve cv ye katkı sağlar ama en önemlisi not ortalamasıdır.Gazi üniversitesi işletmeyi(ing) okuyup sıradan biri gibi mezun olursanız sadece bankacı olursunuz aylık 1800 liraya kendinize yazık edersiniz.Ama o üniversite den 3.00 veya üstü bir notla mezun olursanız çok daha sağlam bir yerde ve rahatlıkla iş bulabilirsiniz.Boğaziçi bilken odtü işletme(ing) bölümünden mezun olan insanlar zaten ygs lys döneminde geleceğini sağlamlaştırmış demektir.Sizin yapmanız gereken çok şey var.Ha bu arada bölümle ilgili staj muhakkak yapın ve kendinize en geç 2. sınıfın sonunda artık bir yön seçin eğer son seneye kadar laylay lom takılırsanız mezun olunca küfür etmekten başka bir şey yapamazsınız ve zamanında sizle olan manitaları güzel mekanlarda sınıfınızın en beyinsizi ve en ineği tiplerle eğlenirken görürsünüz ( acı bir tecrübeyle sabit)
Bir bölüm neden bu kadar zor olur ki? Eğer bana güzel bir gelecek vermez isen benden çekeceğin var. Evet