bugün

elektrik-elektronik mühendisleri der bir kenara çekilirim.
iki hukukcu evladi olarak hukuk diyecegim anketimsi. sadece bundanda degildir. hukukcular daha hazir cevap ve kivrak zekadirlar.
hukuk tabiki de.
halkbilimci alayına gider.
genelleme yapmak yanlış olacaktır. en çok çaba sarfedenlerin sıralaması ise mühendisler>tıpçılar>hukukçular. bence. tabi gidip de mühendisliği sütçü imamda falan okursan o da tırt. okunan üniversite boğaziçi, odtü falansa geçerli bi sıralamadır.
Farklı zeka türleridir efenim..
ikisinin de iyi üniversitelerdeki bölümlerine, köpek gibi çalışan insanlardan önde olanlar girer ve tıpçılar bu yarışta önde olanlardır. ortalama alırsak tıpçılar genelde daha zekidirler çıkarımına varırız.

fakat şuna dikkat etmek gerekir ki dünyanın en zeki insanları fizikçilerdir, yine de ülkemizde fizikçilere genel olarak bakarsak ortalamayı düşük bulacağımız açıktır.
saçma bir kıyaslamadır. zekayı okunulan bölüm ile paralel düşünmek saçmadır. çünkü türkiye'deki eğitim sistemi yeteneğe yahut zekaya endeksli bir sistem değil. adam iki cümleyi yan yana koymayı beceremesin, günde 800 soru çözerse hukuka veya tıbba girer. öyle tanıdıklarım da var. buradaki mesele zekada değil, tabiri caizse "ineklemektedir"
hukuk yazan avukatlık ruhsatı alan ellerim kırılsın adliyeye ayak basan ayaklarım kırılsın.

mesela şimdiki aklım olsa eczacılığa kasardım hacı ben.
en güzel onlar.
akıllı adam eczacı olur.
Hukukçular zeki olmak zorundadır. Tıpçılar zaten zekidir.
kazanılan bölümle zekiliğin değil,
çalışmanın alakası vardır.
ikisininde bir birine ihtiyacı var kimin işi kime düşerse o daha zekidir.
esasında bölüme göre zeki olunmuyor azizim. şöyle de bir durum var ki zeka düzeyine göre belirli bölümler tercih ediliyor. ama konuyla alakası yok, sayısal zekası olan birisi mühendislikte başarılı olurken, sözel zekası yüksek olup bunu muhakemelerle destekleyen birisi hukukta daha başarılı olur. aynı şey tıp için de geçerlidir.

gelelim konumuza, üniversiteye giriş sınavındaki sıralamalar o sınava girenlerin zeka düzeyini değil çalışkanlık ve başarı düzeylerini gösteriyor. öyle ki sınava ilk defa giren birisi x puan alırken, tercih yapmayıp ertesi sene girerse x+40 gibi bir puan alabilir. kişi aynı zeka düzeyinde olmasına karşın çalışkanlığı ve bunun sonucu olarak başarısı artmış durumdadır.
inek yarışı var koşun.
doktorlar insanı hukukçular devleti yönetir.
herkesin kendi işini yapması elzem olandır.
tıpçıların hukukçuları yerle yeksan ederek zekalarını kanıtlayacağı sorunsal.
Hangisi zekidir bilmem ama bunu tartisan salaktir o garanti.
(bkz: zeka türleri)
(bkz: mühendis vs doktor)
(bkz: avukat vs doktor)
(bkz: hukukçular mı daha zekidir tıpçılar mı sorunsalı)
sorunun cevabı net sanırım. bütün versuslarda tıpçılar vardır. herkes onlardan iyi olmak ister. sözlükte açılan;
(bkz: eneramo vs drogba) (bkz: didier drogba vs moussa sow) (bkz: pierre webo vs didier drogba) (bkz: pierre webo vs drogba nin tozluklari) başlıklarıyla arasında hafif bir benzerlik bulunmaktadır.
zekanın birçok türü vardır ve her insan farklıdır. karşılaştırmanın mantıklı olduğunu düşünen bile.
tıpçılar. çünkü çoğu tıpçı zaten sınava girdiğinde hukuk yazabilecek bir puan çıkartıyor. tıpçıyı bıraktım. diyetisyene kadar hukuk yazabiliyorlar.
Yalnizca turkiye'de donen sik gibi geyiklrdendir.

Bir de bu cemaatler esit agirligin mi buyuk, sayisalin mi siki buyuk muhabbetini tartismaktan yaptiklari isi dogru duzgun yapamiyorlar ya...

Ciddi ciddi bunu tartisan adam hele ki buralari kazanip bir de mezun olmussa biraz bosuna olmus.
mühendisler zekidir
tıpçılar çalışkandır
hukukçular ikili ilişkilerde iyidir
olay budur.
1 kilo demir daha ağırdır.
Ayda 750 lira ile 5 kişilik aileyi geçindirebilecek zeka ile yarışamayacak meslek dallarıdır.
güncel Önemli Başlıklar