bugün

itiraf ediyorum, ben odunum, benim müzik zevkim yok demenin düzgün yolu.
müzik evrenseldir o anki ruh haline bağlı olarak her türlü müziği dinlerler kendilerini kısıtlamazlar renler ve zevklerin tartışılamıycağını anlamış insan tipidir
müzik'e müzük diyebilen nev-i şahsına münhasır, müzik kişiliği hala ayakta olan oturamamış kişilik...
müziği tarzı olduğu için değil hoşuna gittiği için dinleyen insan modelidir.bir gün sushi yiyen öbür gün bir buçuk iskender yiyebilir.bu bu kadar yadırgancak bişey değildir.nokta.
kendini illa bir şekle sokmak için kasmayan insan modelidir.
bence çok iyi yapan insan modelidir ne arabesk dinliyor diye kıro olur nede yabancı dinlerse diye entel olur.
kendisine karışılmaması gereken insan tipidir.''isteyen istediğini dinler kardeşim'' mantıgına sahip bir bireydir.kendisi dışındaki kişilerin dinlediği müzik türlerini de dener,sevdiklerini koleksiyonuna katar.değişik tatlar arayan insandır.sever,sevilir,bu dünya kimseye kalmaz bilir..*
(bkz: kulağa hoş gelen her türlü müziği dinlerim)
klasik; ''ne tür müzik dinlersin ?''sorusuna verilebilecek politik cevap. müziğin kulağa hoş gelmesi göreceli bir kavramdır;kardeşim senin kulağına hangisi hoş geliyor onu soruyoruz isim ver! tabi ki kulağa hoş geleni dinleyeceksin ***
(bkz: her türlü modellemeyi yapan insan modeli)
cok takdir edilen insan tipidir.bu insan muzigin evrenselligini kavramis gerisini onemsemeyen muzige karsi kaliplari on yargilari olmayan kisiliktir.
burdaki herkese cevap yazabilecek ve her türlü konuya entry girebilecek insan modelidir
güzel olduktan sonra halet-i ruhiyesine göre anathema dan tutun da zülfü livaneli ye kadar herbişeyi dinleyebilen insandır bu.müziğe olduğu gibi insanlara da önyargısız yaklaşandır.ibrahim tatlıses dinleyip de çok iyi insanlar olabilir ama metallica ya da anathema dinleyip de hiç bi halta yaramayan insanlar da olabilir ya da tam tersi bi durum da olabilir.her türlü müziği dinlemek de böyle bişidir.her geleni hayatınıza kabul eder elemesini kendiniz yaparsınız.beğenmesseniz de yol verirsiniz gider hem müzik için hem insan için.
gayet iyi bi insan modelidir. kendisini burdan tebrik ediyorum.
fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olan,her türlü müziğe açık olup tarz ne olursa olsun dinleyebilen ve bütün tarzları eleştirme yetisine sahip insan evladıdır..
müzikten çok anlıyormuş gibi görünmek adına söylenen söz olan "ben her tarz müzik dinlerim"'i söyleyen kişidir. ama hiç kimse her tarz müziği dinleyemeyeceği için malesef bu kişilerin yalan söylediği 1 dakikaya kalmaz, anlaşılır:

-arabesk dinler misin?
-evet
-acid jazz dinler misin?
-evet
-black metal dinler misin?
-şey...yok...

ama zaten bunun yapılmasına dahi gerek yoktur.çünkü onun "dinliyorum" dediği o tarzın sadece en populerini alıp takmak ve play tuşuna basıp bilgisayarla oynamaktır. metal dinliyorum dediği sadece metallicanın "unforgiven" ve "nothing else matters"ını dinlemek; klasik müzik dinliyorum dediği vivaldi "4 mevsim" dinlemektir. ya da bazen sırf "dinliyorum" demek olsun diye avril lavigne'i metal sanıp ya da tuluyan uğurlu 'yu klasik müzik sanıp dinler. ama o "her tarz müzik dinliyorum" demeyi bir coolluk sandığından o dinlediğini sandığı müziğin derinliği pek de umrunda değildir.

her tür müziği dinleyen insan olamaz. ancak şöyle bir insan olabilir:

(bkz: her tür müziği dinlemeyi denemeye açık olan insan)
boş beleş, loser insan modeline verilen tanımlayıcı bir başlık. kısaca ortamcı diye tanımlamakta yerinde olabilir.
ruh haline göre müzik dinleyen insan modelidir. hüzünlüyken metal hiphop dinlenmeyeceği gibi, neşeliyken arabesk dinlenmez. bu nedenle her türlü müzik dinleyen insan modeli aslında insanın kendisidir. dolmuşta müslüm dinliyormusun?bazı mekanlarda ve asansörlerde klasik müzik dinliyormusun?bar lounge tarzı yerlerde rock dinliyormusun? nereye gidersen git her türlü müziği dinliyorsun hem de it gibi!
bu insanların da aslında özlerinde kendi tarzları vardır. mutlaka vazgeçemedikleri bilgisayarından silinse ağlamaklı olacakları tarzları vardır. birçok tarzda müzik dinlemek demek bu insanı ne midesiz yapar ne de looser. çünkü onlar çoktan, tek bir tarza bağımlı kalmanın yanlış bir hareket olduğunu farketmişlerdir.

burada esas looser olan bu insanları kınayanlardır. öyle bir müzik tarzı var mıdır ki insanı tamamiyle doyurabilsin. kederlenince ne dinliyo bu adamlar sorusunu sormaya zorlar bu insanlar. olum çok dertliyim ordan aç ordan bi dream theater ya da, olum ya kafam bozuk çal da bi fuat dinleyelim mi derler? halk müziğini, türkülerimizi, sanat müziğimizi dinlemeyen bir türk evladı oldukça asimile olmuş gibi geliyor bana.

kimse ben sadece bunu dinlerim demesin illa ki dinlediği başka bir tarz vardır ya da olacaktır. * *
(bkz: hepsini dinlerim)
(bkz: esprimakinasi)
"ay ben her türlü müziği severek dinlerim." diye cıvıldaşan neslin bir üyesidir. bu modeller o sebeple bir gün liberal, birgün entel, bir başka günse tekno fanı falan olabilirler. pek kalabalık olur bunların kafası. zaten çevreleri de kalabalıktır; zira bu sevgi kelebekleri aynı müzik türlerine sağladıkları uyum gibi farklı insanlara da ziyadesiyle uyum sağlarlar. her rüzgara kapılır, kraldan çok eserler.
ferhat güzel'i, ankaralı namık'ı, kont adnan'ı ve mustafa topaloğlu'nu dinlememiş insan.
günümüzdeki tüm iyi müzisyenlerdir.
(bkz: gözlem yapmak)
her tür müzikten kasıtı adam gibi müzik yapan herkesi dinlemek olan insandır.**