helen 

kapat
  1. yunan prensesi mi truva prensesi mi olduğu açıklık kazanamamış kral meraklısı, güzel olduğu rivayet edilen bir kadın..

efendim bu kadın yunanistan'dan(yunan prensi paris ile birlikte) truva'ya kaçmış ve iki ülkenin birbirine girmesine neden olmuştur..(aslında truva'ya girmek için yol arayan yunanistan'a çok güzel bir işaret fişeği,başlama düdüğü olmuştur)..avusturya veliahtının sırp bir veled tarafından öldürülmesiyle 1.dünya savaşı başlaması olayına benzer bu..
    #31452 (rasko, 21.01.2006 22:43)
  2. gerçekten helen kökenli olan sadece istanbul'da ve trabzon'da birkaç aile vardır... rumlardan farklıdırlar...
    #1406893 (demolay, 13.03.2007 15:50)
  3. Helenistik dönemi adını veren ege,akdeniz ve adriyatik denizi etrafında semirmiş uygarlıktır.
    #1406965 (ölüler kitabı, 13.03.2007 16:06)
  4. zeus'la leda'nın kızıdır. efsaneleri büyüdükçe, büyümüştür.. her yazar helena'nın kişiliğine bir şeyler katmak istemiştir. homeros ise helena'nın eleştirisini ithake çobanı eumaios'un ağzından yapar:
    ah şu helene, bütün soyu sopuyla yok olasaydı keşke,
    bunca insanın dizlerini kıran bu kadının, kökü kurusaydı.
    #1407074 (annabell lee, 13.03.2007 16:40)
  5. (bkz: to helen) *
    #3139325 (psodomaki, 14.03.2008 20:13)
  6. bilgeliğin, ilahi çekiciliğin sembolüdür.ve o sadece arınmış kişilere verilir..
    helen i gormus olan kisi asla bir daha kendisine gelemez ve eski halini bulamaz *
    #3191743 (ben beni bilirdim, 26.03.2008 11:03 ~ 11:08)

© 2008 - uludağ sözlük

helen başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. helen ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu helen nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» dursun uyar » dusunce ozgurlugu » pasta polish » heroes » sol frame sol frame olali boyle zulum gormedi » gokce firat » arjen robben » ayse ozyilmazel » bursastore » citation x » hotel menora » premier cherdenko » askeri sorgulayan her haberi kampanya sanmak » rege satanas » kurtlarla kosan kadinlar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » balgam » geri donuslerin krali » randy couture » psikolojik olarak tatmin olmayan erkek » fibroline » birden fazla sozlukte yazar olmak » yazliktaki o kiz » turkiye den cikacak nba takimlarina isim onerileri » liner bill of lading » liverpool a liverpol diyen insan » bush un yeni finosu » sketcher » veleybol » kedi bar » butun dunyada askerler olmasa