prens kisvesi ardina gizledigi cevval, yigit ve bir o kadar da kasli delikanliyi zulada tasidigi kilicini havaya kaldirip da "golgelerin gucu adina, guc bende artik" diyerek ortaya cikaran, ortamlardan ortamlara akan, iyilerin dostu, kotulerin dusmani cizgi film karakteri.
(bkz: himen)
(bkz: hymen)
izmir ora bar da calan bozuk bı grup vardı he man di isimleri galiba yatagım kadar yerde 6 kısı müzik yapmak için ugrasıyorlardı.kötüydü cok kötüydü.
bu çizgi dizinin 'samanyolu tv' versiyonunda he man kılıcını havaya kaldırıp "esirgeyen ve bağışlayan allahın adıyla" diyerek bağırıp titrek'i koca bir kaplana kendinide bir yarmaya dönüştürmektedir.
orko diye uçan bir şey vardı bir de.
bir magaranın önünde " gölgelerin gücü adına. güç bende artık" diye bagıran kahraman.bı de kız kardesi vardı bunun .küçükken bunlara özenip kız basımıza az kılıc sallamadık.cüneyt arkın sözleriye " savulun uleynnn kahpe bizans "
(bkz: atılgan)
(bkz: iskeletor)
(bkz: ibnetor)*
tek rakibim iskeletor diyen yüce çizgi film karakteri. birde he-man olabilmesi için mutlaka bir mağara önünde durması gerekiyor.

(bkz: clark kent'in süperman olabilmesi için telefon klübesi araması)
veletken she ra'yla ne zaman evlenecek acaba diye sırf meraktan izlediğim çizgi film.ikiz kız kardeşiymiş hayallerim yıkıldı..*
çocukuğumda elime kılıç niyetine aldığım her hangi bir cismi havaya kaldırıp, bir elimlede florasan lambasını açıp kapayarak (şimşek efekti için) ''GÜÇ BENDE ARTIK'' repliğini söğleten, fantastik çizgi film kahramanı.
ismini türkçeye çevirdiğim, anlamak için yıllarca çalıştığım; anagramlarını bile incelediğim çizgi film karakteri. "o adam, erkek adam, erkek insan, delikanlı adam" gibi bir anlamlar çıkıyordu hep. she ra daha güzeldi. hiç olmazsa kıvırıp "bu ra'nın amca kızı" filan diyebiliyorduk.
he man bankada bir hesap açtırsa kimin adına açtırır konulu geyik sorunun öznesi... gölgelerin gücü adına tabi ki diye de cevaplanır güzide soru... sonra da "ıyyyy iğrenççç" denir genelde. ama gene de yapılır.
(bkz: heman0212) *
erkek adamdır.
ya benim anlamadığım bu yarı çıplak denyo sırf üzerini çıkardı diye kimse tanıyamıyor mu? tamam titrek'i anlarım şişyor büyüyor falan. ama.. ama... he-man? yav superman bile gözlük çıkarıyor saçlardan bi tutam aşağıya çekiyor. sen neden böyle yapıyorsun? hade git adam akıllı bi süper kahraman kostümü bul gel. maskesi de olsun!
her bölüm sonunda biyerlere saklanan yaratığı bulucaz diye götümüzü yırttığımız çizgi film. 80 li yılların efsanelerinden.
sevimli hayalet orko' nun arz- ı endam ettiği çizgi film.
yapay bir inceleme ile aslında he-man tam bir fiyaskodur. zamanında trt'nin yapacak daha iyi işleri ve geliştirecek teknik sorumlulukları olduğu için, çocuk kuşağı denilen şeyler için fazla bir bütçesi yoktu. bu durumda, zaten o zamanlar bile bin yıl önceyken, o zamana göre bile eski bir çizgi film getirilmiş ve türk çocuklarına yutturulmuştur.

şöyle açıklayabiliriz; zevk ile izlediğimiz dragonball'un neredeyse he-man'in yayınlanma senelerine denk gelen bir zaman diliminde yapıldığını biliyoruz. ancak bakıyoruz ki kalite bakımından he-man ile dragonball arasında uçurum degil büyük kanyon bulunmaktadır. dragonball'un çizimleri güzel, eglenceli, renkler belirgin ve canlı, hareketler ise bir senkron içinde, konusu can alıcı ve eğlencelidir. he-man ise bok rengi bir genel durum içinde, hep karanlık bir hava, hep aynı şekilde, aynı yerden aynı yere koşan adamlar, durmadan aynı noktaya ateş eden lazer tabancaları ve geri zekalı iskeletor'un her bölümde en büyük düşmanı he-man'i baygın olarak eline geçirmesine rağmen salakça bir düzenek kurup* illa onunla öldürmeye çalısması ve doğal olarak her seferinde elinden kaçırması ile sonuçlanan finalleri ile ortaokul sıralarında defterin sayfalarının bir köşesine tek tek çizilerek sonra da tırrrrrrt diye yaprakları hızlıca geçirerek yapılan animasyonlardan bir farkı yoktur.

sonuç olarak he-man ciddi anlamda dandik ve mecburiyetten seyredilmiş, ilklerden olmasının avantajını kullanmış, kalitesiz bir çizgi filmdi.

bir diğeri için;
(bkz: yakari)
(bkz: erkek adam) * *
tüm süper kahramanlarda olan bir özellik olan şey bunda da vardır.nedendir bilinmez süper kahramanlar hep bir sorunu çözmeye giderken, üstünü değiştirir ve içinde giyindiği özel kıyafetlerine bürünür.örnekleri mevcuttur bunların, misal;

(bkz: süperman)
(bkz: spider man)
titrek'i seslendiren adam beni hep sinir etmiştir. yavşak gibi bir ses tonuyla konuştururdu hayvanı. ağlıyor mu konuşuyor mu belli değil. bir de he man her bölümde saçına fön çektirip çıkardı ve modeli hep aynıydı. barbar conan hesabı ortadan ayrılmış küt saç. hiç dalgalanmazdı da. adam he man'e dönüşürken bile o yıldırımların içinde kıpramazdı saçı. garip.
(bkz: she woman) *
ışık yayan bir kılıcı vardı ki ışıldayanları gerçekten pahalıydı ve birisinin eline geçti mi herkes onun etrafında dolaşıp bir kere dokunmak isterdi. bir keresinde annem gerçekten de fahiş bir fiyata bana almıştı da okula götürüp sınıfın kralı olmuştum.