hade len 

kapat
  1. herhangi bir kisiden duydugumuz haberlere,sozlere inanmadigimiz ya da cok sasirdigimiz anda belitmek icin kullandigimiz cumle.dogrusu (bkz: hadi lan)dir.ozellikle nedense anliyamadigim bir sekilde bu cumleyi bastirirken karsimizdaki insani ezmeye calismamiz,dossak gecmemizdir.ornek:

bastan soyliyim okuyucularim x ve y kafanizi karistirmasin,gormemizlikten gelin.x ve y isin icine girince okuyucularim nedense eksiyi basiyor.anlamadiklarini farz ederken ornegimi veriyorum.*

x-lannn oglum dun niye gelmedin bizle taksime?
    y-isim vardi da ondan.
    x-oglum sen gittikten sonra varya bir kizla tanistim.varya bomba.
    y-hade lennnnnnn.

bir de sasirma anlaminda kullanilir.

x-lan xspor yspor u yenmis biliyor musun?
    y-hade len.vay anasini helal olsun xspor'a.

seklinde kullanilir.
    #374782 (Hexagram, 26.06.2006 01:52 ~ 01:56)
  2. doğrusu hadi lan olan başlık
    #374790 (6.4.r.1.$.h, 26.06.2006 02:01)

© 2008 - uludağ sözlük

hade len başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. hade len ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hade len nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» resat calislar » sozlugu dassaga alan yazar » pen6 » ismail kara » buyuk yesil papagan » artik sozlukte tespit yapilmasin kampanyasi » one last goodbye » shakira » sampiyon kokorec » yaninda uyuyanin altina isemesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci